Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Porumbacu de Sus

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Porumbacu De Sus

In 1765 satul a fost militarizat parţial şi a făcut parte din Compania a VII-a de graniţă a Regimentul I de Granita de la Orlat până în 1851, când a fost desfiinţat.

Obiective memoriale:

Cimitirul Eroilor Români din Primul Război Mondial este amplasat
la hotarul comunei, la 1,5 km de localitate, spre est. A fost amenajat
în anii ’20 şi are o suprafaţă de 2.400 mp.

În acest cimitir sunt 72 de
morminte individuale şi o groapă comună în care au fost înhumaţi cca.
500 de eroi. Iniţial însemnele de căpătâi au fost din lemn, dar în anul
1960 acestea au fost înlocuite cu unele din beton.

Sursa: www.wikipedia.org

Obiective turistice în Porumbacu de Sus

Manastirea Sambata de Sus

Aflata pe valea râului Sâmbata, la poalele Muntilor Fagaras, manastirea este renumita ca loc de reculegere, mângâiere si întarire sufleteasca pentru credinciosii si vizitatorii ce se roaga ori poposesc în acest locas sfânt.

Istoria Mânastirii Brâncoveanu începe în secolul al xvii-lea. Daca la începutul secolului xvi avem mai multe marturii indirecte despre existenta mânastirii prin mentionarea unor calugari de aici în diferite acte, dispersate, primele dovezi directe le avem din anul 1654, când satul si mosia din Sâmbata de Sus au intrat în stapânirea lui Preda Brâncoveanu, boier de loc din sudul Carpatilor.
Acesta, se spune ca a construit o bisericuta din lemn pe valea râului Sâmbata, probabil pentru calugarii sihastri de aici. Pe locul acesteia, în jurul anului 1696, domnitorul Constantin Brâncoveanu, domn al Tarii Românesti (1688-1714), a zidit din piatra si caramida o mânastire.

Balea Lac

Se afla la o altitudine de 2034 metri si ceva mai jos gasim Balea Cascada, la 1234 m, in muntii Fagaras, pe Transfagarasan, la circa 65 km de Sibiu.

Zona este usor accesibila din cele mai vechi timpuri, dar mai ales odata cu darea in folosinta a Transfagarasanului.

In masivul Fagaras, intre varfurile Moldoveanu si Negoiu (cele mai inalte din tara), desi exista alte caderi de apa mai spectaculoase, cea mai renumita ramâne Bâlea sau Urlatoarea Bâlei, care prin saltul sau de 50-60 metri, marcheaza de fapt, acolo la peste 1200 metri altitudine, treapta inferioara a circului glaciar omonim, din care, mult mai de sus insa, porneste pârâul care i-a dat nastere.

Cariera de marmura

Vizitati cariera de marmura, a doua ca marime din tara, unde va puteti delecta cu niste privelisti minunate, precum cascada Serbota, varful Negoiu, raul Porumbacu etc.

Muzeul etnografic Badea Cartan

Muzeul a fost infiintat in anul 1968.
Primele obiecte pentru muzeu au fost strânse începând din 1960 de cãtre secretarul primãriei si preotul local.
Clãdirea muzeului a fost donatã de doamna Frâncu Silvia, fiica fostului preot Vulcan, cu destinaia expresã pentru amenajarea unui muzeu sãtesc, care sã cuprindã si o camerã destinatã lui Badea Câran.

Castelul de lut Valea Zanelor

Si acum ne luam o pauza de visare pentru ca langa Sibiu, in Valea Zanelor, se ridica mandru un castel de lut ca pentru Alba-ca-Zapada si cei 7 pitici.
Constructia nu este inca gata, dar frumusetea ei atrage deja turistii care merg pana acolo doar ca sa faca fotografii. Proprietarul spera sa-i poata caza peste cateva luni.
La nici 35 de km de Sibiu, la Porumbacu de Sus, in Valea Zanelor, gasim Castelul de Lut desprins parca din povestile fratilor Grimm: in mijlocul muntilor, pe malul unui rau, inconjurat de vegetatie. Turistii vin pana aici doar ca sa-l vada si sa faca fotografii.
Program vizitare: 10:00 - 19:00, Luni - Duminica. Taxa de intretinere permietru: 5 lei/persoana, copii gratuit.

Povestea Calendarului

Acest parc tematic este locul perfect pentru a petrece o după-amiază alături de copii. Veți descoperi suprizele fiecărei luni calendaristice iar cei mici vor învăța despre obiceiurile specifice fiecărei perioade a anului.

Activități de agrement în Porumbacu de Sus

Rafting la Coada Baltii

Amatorii de sarituri in apa rece a raului de munte pot face aceasta activitate la Coada Baltii, in apropiere de cariera de marmura, in drumul spre Negoiu.

    Date de contact:
  • Nume: Tibi
  • Telefon: 0722 313 373
  • Email: tibizigarov@yahoo.com

Poze imprejurimi Porumbacu de Sus

Porumbacu de Sus Porumbacu de Sus Porumbacu de Sus Porumbacu de Sus Porumbacu de Sus Porumbacu de Sus Porumbacu de Sus Porumbacu de Sus Porumbacu de Sus Porumbacu de Sus Porumbacu de Sus Porumbacu de Sus Porumbacu de Sus Porumbacu de Sus Porumbacu de Sus Porumbacu de Sus

Vezi toate unitatile de cazare din Porumbacu de Sus