Cabana Cetatile Ponorului din Padis

Padis, str. Valea Seaca, nr. f.n.  
Calin din Timisoara

Excelent, din toate punctele de vedere! Gazde foarte faine si primitoare, si care cunosc in amanunt zona.

​Capacitate: 54 adulți în 20 spații de cazare
Cabana turistica Cetatile Ponorului se afla in renumita zona turistica Padis din Muntii Apuseni, la o altitudine de 1079 m, in imediata apropiere (1 kilometru) a obiectivului turistic numarul unu din zona, complexul carstic Cetatile Ponorului, pe drumul forestier din Valea Cetatilor, la 1, 5 km in amonte de Cantonul Silvic Ponor.

Pentru majoritatea obiectivelor turistice din zona (circuitul Cetatilor Ponorului, Circuitul Galbenei, Ghetarul Focul Viu, Circuitul Lumea Pierduta, Poiana Ponor, Circuitul Groapa de la Barsa, etc. ) cabana are o pozitionare foarte avantajoasa. Fata de celelalte cabane din zona toate traseele se scurteaza cu 3 ore.

Se poate ajunge la Cabana, cu orice fel de autoturism, de pe comunicatiile Oradea - Deva, prin Sudrigiu, sau Oradea - Cluj Napoca, din Huedin (aici drumul este mai rau - cu o portiune de 5 km foarte rau, dar incet se vine si cu auto normal). Pana la 5 km de cabana drumul este asfaltat, ultima portiune este drum forestier de piatra, cu gropi.

Din saua `la Scarita` din Balileasa, parasiti comunicatia Rachitele - Padis - Pietroasa, intrand pe o ramificatie a acestuia, care insoteste Valea Cetatilor trecand de zona de campare Glavoi, iar la 1, 7 km gasiti Cabana Cetatile Ponorului.

Cabana este dotata cu incalzire centrala si curent electric. Datorita faptului ca nu avem curent electric de la retea, suntem nevoiti, din motive tehnice (nu rezista bateriile de inmagazinare) sa limitam consumatorii mari gen: uscator de par, fierbator electric, etc. Telefoanele, laptopurile, tabletele, jocurile, etc care nu sunt consumatori mari se pot incarca fara nici un fel de costuri in restaurant sau pe holuri unde exista prize.

Nu exista la Cabana Cetatile Ponorului o bucatarie la dispozitia turistilor si nici frigider (din considerente de ordin tehnic). Permitem accesul in bucataria cabanei doar mamelor pentru pregatirea mesei pentru copiii de pana la 2 ani. Exista si pot fi folosite de oaspetii nostrii doua gratare in curte, vatra de foc, discuri si ceaun.

Turistii care doresc sa-si prepare singuri hrana pot opta pentru Cabana Scarita, unde exista o bucatarie complet utilata, un ceaun si 2 gratare la dispozitia oaspetilor nostri.

Leagan, hamace, loc de joaca pentru copii, un perete de stanca pentru catarare, loc pentru foc de tabara sunt cateva dintre serviciile pe care le-am creat pentru turistii care trec pe la noi. Avem si o vulpe pe post de fotomodel, care vine cand are ea chef si sta la poze … uneori.

Utilitatile Cabanei`cetatile Ponorului`-

Parcare gratuita pentru autoturisme si biciclete, apa curenta menajera, apa calda, electricitate 220 V, caldura la calorifere prin centrala proprie, internet, punct informare turistica, statie sonorizare. Avem o mica colectie de reviste, de unde puteti imprumuta in perioadele ploioase sau de insomnie. Avem televizor in sala pentru luat masa, Wi- Fi, rummy-ul, sah, tablele, carti de joc si diverse jocuri, care de care mai hazlii.

Pentru informatii utile despre zona, despre accesul, semnalizarea si dificultatile traseelor, despre starea drumurilor, despre echipamentul necesar unei excursii reusite, despre traseele turistice suntem aici si indiferent de locul unde sunteti cazati, suntem bucurosi sa va putem ajuta.

Reguli si conditionari

Noi ne straduim sa fim de treaba si primitori, insa avem cateva reguli la care tinem cu dintii si. . Credeti-ne, nu facem compromisuri.

La Cabana `cetatile Ponorului` se desfasoara o forma de turism mai special, ecoturismul.

Ecoturismul este acea formă de turism în care principala motivaţie a turistului este observarea şi aprecierea naturii şi a tradiţiilor locale şi care trebuie să îndeplinească urmatoarele condiţii:

Conservarea şi protejarea naturii
Folosirea resurselor umane locale
Caracter educativ, respect pentru natură - conştientizare pentru turişti şi comunitatea locală
Diminuează impactul negativ asupra mediului natural şi socio-cultural
Ii rugam pe cei care vin in aceasta minunata zona turistica sa respecte principiile ecoturismului, sa contribuie la conservarea si protejarea naturii, sa protejeze cultura si a traditiilor locale si să asigure o reducere a impactului negativ asupra comunităţii locale vizitate şi asupra stilului lor de viaţă.
Turistii pot face aceasta si prin urmatoarele metode:

- reducerea consumului de apa, prin oprirea robinotului si a dusului atunci cand nu este nevoie de ele;
- folosirea butonului stop de la rezervaorul Wc cand situatia nu impune utilizarea unei mari cantitati de apa;
- folosirea prosoapelor de baie mai multe zile;
- reducerea cantitatii de gonoi prin evitarea excesului de ambalaje,
- folosirea exclusiva de recipienti reutilizabili sau biodegradabili (ex. Farfurii, pahare), Acestia ii primiti gratuit de la persoanalul cabanei;
- folosirea de articole de unica folosinta (ustensile si recipienti) numai in situatii speciale;
- depozitarea selectiva a gunoiului in recipientii speciali existenti la cabana;
- colectarea gunoiului intalnit pe traseele turistice;
- reducerea consumului de energie electrica prin nelasarea aprinsa a becurilor in situatia cand acest lucru nu este necesar (ziua, sau cand turistii nu sunt in camere);
- motorul autoturismului nu trebuie lasat pornit, cand autotuturismul se afla in stationare, mai mult de 3 minute;
- deplasarea la obiectivele turistice pe jos, fara folosirea autoturismului, avand in vedere ca pozitionare cabanei fata de obiectivele turistice este ideala;
- sa desfasurati activitatile aici lasand si celorlalti turistilor posibilitatea de a se bucura de `linistea naturii`
- prin achitionarea de produse locale si suveniruri locale veti contribui la promovarea culturii si a traditiilor locale;
- prin folosirea ghizilor locali veti putea cunoaste mai bine zona si veti contribui la dezvoltarea comunitatii locale.


Principiile ecoturismului :

Principiul focalizării pe zone naturale - ecoturismul se axează pe experienţa personală şi directă în natură, se desfăşoară în cadrul naturii şi se bazează pe utilizarea ei.
Principiul interpretării produsului ecoturistic - nivelul şi tipul interpretării se planifică, se proiectează şi se oferă în aşa fel încât să vină în întâmpinarea intereselor, nevoilor şi aşteptărilor clientului, cu includerea unei game largi de posibilităţi de interpretare atât personală cât şi non-personală.
Principiul durabilităţii din perspectiva protejării mediului natural - activităţile de ecoturism şi planificarea lor trebuie să ofere cele mai bune practici de turism şi planificare din punct de vedere al conservării naturii şi dezvoltării durabile.
Principiul contribuţiei la conservare - ecoturismul implică participarea la protejarea ariilor naturale vizitate, oferind modalităţi constructive pentru bunul management al acestora şi conservarea biodiversităţii.
Principiul contribuţiei constructive la dezvoltarea comunităţilor locale -beneficiile ecoturismului trebuie să revină în mare parte comunităţilor locale. Beneficiile locale pot proveni din folosirea ghizilor locali, cumpărarea de bunuri şi servicii locale.
Principiul sensibilităţii faţa de cultura şi tradiţiile locale - activităţile de ecoturism trebuie să asigure o reducere a impactului negativ asupra comunităţii locale vizitate şi asupra stilului lor de viaţă.
Pe aici:

- Interzis total la manele, marlanisme si alte derivate si comportamente de acest gen.

Accesul in cabana se face pe baza de incaltamine curata adusa de acasa, sau cu papucii din dotarea cabanei. Pe timpul sederii la noi bocancii care sunt folositi pe trasee vor fi lasati in holul cabanei. Bocancii murdari se pot spala doar la chiuveta din exteriorul cabanei, nu in camere.

In interiorul cabanei, ca de altfel in orice cabana turistica, nu se fumeaza. Exista locuri amenajate in exteriorul cabanei, si pe terasa unde fumatul este permis.

Consumatorii mari de curent (uscator de par, placa pentru intins parul, fierbator electric) sunt interzisi a se folosi, pentru reducerea consumului de curent si din considerente de ordin tehnic, deoarece in mare parte a timpului curentul din cabana este dat de baterii, in care inmagazinam cu greu curentul cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Cum nu ne aflam in vreo statiune turistica `pitoreasca` impanzita de cluburi, cu vecini la 10 m de Cabana, cu alei de promenada pavate si boscheti aliniati si tunsi perfect, ci suntem in munti la 1100 m altitudine, inconjurati de padure unde caii, vacile si oile mai zburda inca nestingherite, va spunem ca pantofii cu toc cui, umbrela, rochiile de seara, fitele si figurile sunt doar cateva lucruri perfect inutile.

Va asteptam, cu drag!
(...) citește toată descrierea unității expand_morerestrânge textul expand_less

Facilități unitate:

 • check bar
 • check foișor în curte
 • check gradină/curte
 • check grătar/barbeque
 • check internet wireless
 • check loc de joacă copii
 • check parcare
 • check plata cu cardul
 • check restaurant
 • check sală de conferințe
 • check sală de mese
 • check se acceptă animale
 • check șemineu
 • check terasă
 • check tichete de vacanță
 • check transport auto
 • check TV în living

Facilități camere:

 • check baie în cameră
 • check baie pe hol
 • check camere cu balcon
 • check încălzire centrală
CONTACT UNITATE
Toma Liviu
vezi numărul de telefon

După acceptarea telefonică a rezervării, completează formularul online SOLICITĂ CAZARE, chiar dacă ți se transmite că nu mai este necesar. Rezervarea prin formular îți dă dreptul de a scrie o recenzie la sfârșitul sejurului, iar hotelierul va fi motivat să-ți ofere o ședere mai plăcută.

                                                                                   

Procedura de rezervare

 1. Completați formularul SOLICITĂ CAZARE, chiar dacă ați rezervat prin telefon, pentru a evita orice neînțelegeri ulterioare privind data sosirii, data plecării şi numărul de camere. Veți primi o copie a cererii de rezervare și acceptul hotelierului pe email.
 2. Insistați să plătiți avans la rezervare! Avansul reprezintă o garanție, și a dvs. și a hotelierului, că celalalt își va respecta promisiunea (număr de camere, număr de nopți și perioada). În cazul în care unul dintre cei doi nu-și respectă promisiunea, avansul îl compensează pe celalalt. Avansul este nereturnabil dacă dvs. nu vă țineți promisiunea însă vă asigură că hotelierul va reține camerele solicitate, în perioada solicitată. Notați pe documentul de plată datele sejurului, numele unității și localitatea,

După acceptarea telefonică a rezervării, completează formularul online SOLICITĂ CAZARE, chiar dacă ți se transmite că nu mai este necesar. Rezervarea prin formular îți dă dreptul de a scrie o recenzie la sfârșitul sejurului, iar hotelierul va fi motivat să-ți ofere o ședere mai plăcută.