Localitatea Nufaru

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Nufaru


Obiective turistice în Nufaru

Satul Pescaresc Traditional

La 16 minute (12km) de Nufaru, in drumul spre Tulcea se afla Satul Pescaresc Traditional care se intinde pe aproximativ 3 hectare si cuprinde case traditionale, un bufet satesc, o cherhana, mori de vant, un centru de informare, constructii ce formeaza un parc tematic sistematizat cu trei alei principale ce incearca sa reconstituie bratele Dunarii, pe fiecare fiind amplasate constructii reprezentative localitatilor din Delta Dunarii.

https:///Satul-Pescaresc-Traditional-Tulcea-1733725536901537/

Capul Dolosman si cetatea Argamum

Cetatea este situata in apropierea localitatii Jurilovca, pe Capul Dolosman. Situl arheologic (cetatea) Orgame – Argamum se afla pe malul lacului Razim, la 20 de km Sud Vest de bratul Sfantu Gheorghe si la aproximativ 80 km de Nufaru.

Gura Portitei

Unica in Europa, Gura Portitei este locul in care Marea se intalneste cu Delta Dunarii pentru a crea un spectacol natural mirific si o oportunitate de relaxare si fascinatie pentru fiecare dintre noi.
Traseul este Nufaru - Jurilova (70 km - aprox 1h) si cu barca o ora pana in locatie.

Cetatea Enisala

La 50 km de Nufaru se afla Fortareata medievala de la Enisala.

Pe baza tehnicilor constructive, s-a emis ipoteza ca singurii interesati de ridicarea unei cetati situata in cadrul sistemului de fortificatii din nordul Dobrogei, orientata spre mare pentru supravegherea traficului navelor, erau negustorii genovezi, care dispuneau de mari sume de bani castigate din comert si erau detinatorii monopolului navigatiei pe Marea Neagra.Vezi toate unitatile de cazare din Nufaru