Localitatea Lovrin

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Lovrin

Lovrin este o comună în județul Timiș, Banat, România, ă numai din satul de reședință cu același nume.

Localitatea Lovrin este amplasată în partea de nord-vest a județului Timiș, la 47 km de municipiul Timișoara și 17 km est de orașul Sânnicolau Mare. Lovrinul este străbătut de DN6 care face legatura între cele două orașe, respectiv vama Cenad. Lovrin este un mic nod feroviar, la intersecția dintre trei linii feroviare. Legăturile din gara Lovrin sunt între Sânnicolau Mare și Timișoara, Nerău – Periam – Arad și Lovrin - Jimbolia.

Vecinii localității sunt: la nord satul Pesac (4 km pe drumul județean 594), la sud-est Șandra (circa 10 km pe DN6) și Bulgăruș (circa 8 km pe drumul comunal 20), la sud-vest Gottlob (5 km), și la nord-vest Tomnatic (10 km).

Obiective turistice în Lovrin

Strandul termal Lovrin

Strandul termal Lovrin se afla la 5 minute de pensiune pe jos..
Apa termală de la Lovrin, total mineralizată, este sulfuroasă, bicarbonatată, clorurată, bromurată, sodică și hipotonă și este recomandată mai ales pentru reumatismul degenerativ și cel articular. Apa de la Lovrin nu are agenți chimici, factori agresivi sau efecte secundare, cura de apă termală putând fi urmată de toți doritorii, indiferent de vârstă. Băile sunt recomandate mai ales pentru tratarea unor afecțiuni cronice, în cazul cărora tratamentul medicamentos este insuficient sau greu tolerat.Vezi toate unitatile de cazare din Lovrin