Recenzii
Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Pensiunea Alexa din Ieud grade grade grade

Ieud, str. Gârbova, nr. 131A -
Nota 10 / 3 recenzii10 - Excepțional !

Adaugă recenzie
record_voice_over Personal:10
insert_emoticon Servicii:10
lightbulb_outline Curățenie:10
weekend Confort:10
monetization_on Prețuri:10
location_on Localizare:10


Adaugă recenzie
   Mihai din Bacau
nota: 10
schedule 23.06.2021
N primul rând, ne-a plăcut amabilitatea gazdelor, servirea promtă, mâncarea foarte bună și delicioasă cu multe ingrediente locale și preparate specifice locului, mic dejun foarte, foarte bogat, cafea foarte bună. Am avut ca produs de sezon socată cu lămâie de senzație, ne-am simțit tratați regește.

Pensiunea arată foarte bine, este foarte curată, camerele spațioase, miroase a nou, este peste așteptări, am avut senzația ca suntem cazați la 4 stele.

Raport calitate/preț excelent, pensiunea fiind localizată în Ieud pe Valea Izei în centrul regiunii și se poate ajunge ușor la toate obiectivele turistice. A fost minunat!
   Victor Anechitei din Hunedoara
nota: 10
schedule 09.05.2021
Maramureș - Valea Izei. Istorie și legendă. Ieud – ținut al „moroșenilor”, cu un farmec aparte, cu locuitori primitori și ospitalieri. Localitatea se mândrește cu ceea ce se consideră a fi ce mai veche biserică din lemn din românia - biserica din deal în podul căreia acum 100 de ani a fost descoperită cea mai veche carte religioasă în limba română - „codicele de la ieud”.

Am petrecut la această pensiune din Ieud Sărbătorile Pascale, curios fiind să descopăr tradițiile și portul popular din această zonă istorică a țării și pot spune că nu regret nimic. Experiența pe care am avut-o a fost deosebită. Hotărârea de a petrece sărbătorile în altă parte am luat-o pe ultima sută de metri și aici, la pensiunea Alexa din Ieud am găsit cea mai bună ofertă pentru ceea ce căutam. Deși la început am fost puțin sceptic, recunosc că am avut cea mai bună inspirație în alegerea locației.

Pensiunea, situată într-o zonă deosebit de pitorească, se află cam la egală distanță de obiectivele turistice din zonă: Cimitirul Vesel din Săpânța, Memorialul victimelor comunismului și al rezistenței și Muzeul satului maramureșean din Sighetul Marmației, M-rea. Bârsana, Cascada Cailor la Borșa, plimbarea cu mocănița pe Valea Vaserului.

Atenție la găsirea locației care se află undeva la dreapta pe o străduță situată cam la două – trei sute de metri după de treceți de poarta maramureșeană de la intrarea în localitate; indicatorul către pensiune se află undeva pe un stâlp pe partea stângă a șoselei în sensul de mers, situat chiar în dreptul străzii Gârbova unde se află pensiunea. După ce ați virat dreapta pe stradă, la cca. 100 de metri pe stânga se află pensiunea. Spun asta deoarece eu am ratat intrarea prima dată; deși am pus locația pensiunii pe gps (respectiv waze) acesta nu a găsit strada Gârbova în Ieud, așa că am fost nevoit să apelez la indicațiile localnicilor.

După ce parcați în curtea pensiunii (parcarea este doar pietruită în momentul de față, dar asta nu a constituit un inconvenient, cel puțin pentru mine), proprietarii, deosebit de ospitalieri, te întâmpină cu un pahar de horincă și îți pun la dispoziție tot ceea ce îți este necesar. Cazarea s-a făcut în camere moderne, curate, cu baie, încălzire, televizor și internet Wi-Fi.

Mâncarea, pregătită tradițional, a fost excelentă și din belșug. La fel și băuturile, atât cele alcoolice cat și sucurile și apa minerală sau plată. Au o horincă și o vișinată de excepție, nu mai spun de sortimentele de vinuri; nu-ți vine să mai pleci de acolo. Ca un minus în ceea ce mă privește a fost faptul că oricât m-am străduit nu am reușit niciodată să dau gata tot ce mi s-a servit la masă. Așa că, dacă veți avea în plan să vă cazați la această pensiune ar cam trebui ca cel puțin cu o săptămână înainte să țineți post (negru dacă se poate).

Personalul deosebit de atent, răspunde prompt la toate solicitările oaspeților și vă dă toate lămuririle necesare privind localitatea, zona și obiectivele turistice pe care le puteți vizita.

Raportul preț /calitate, având în vedere cele oferite, îl apreciez ca fiind unul foarte bun.

Dacă ar fi să caracterizez totul într-un singur cuvânt, acesta ar fi „excelent”.
   Antonescu Razvan din Topa De Cris
nota: 10
schedule 24.03.2021
Cazarea a fost excelentă, personalul amiabil si foarte sociabil, mâncarea foarte buna si din belsug, locația curata. Priveliștea a fost frumoasa, foarte aproape de punctele turistice din zona.
CONTACT
Pensiunea Alexa
Pe TURIST INFO din 2021
vezi numărul de telefon

Comunicare cu proprietarul,
rezervare necomisionată.


Pensiunea Alexa
pe TURIST INFO din 2021
Telefon: 0771 276 395
WhatsApp
SMS