Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Făgăraș

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Fagaras

Municipiul Fagaras este situat în centrul tarii, într-o depresiune marginita la sud de Muntii Fagarasului, iar la nord de râul Olt.

Situata chiar in centru, Cetatea Fagarasului, este principalul monument istoric al orasului Fagaras, are o vechime de peste 650 de ani si gazduieste astazi muzeul Tarii Fagarasului.

Obiceiuri traditionale

Obiective turistice

Obiective turistice în Făgăraș

Cetatea Fagaras

Cetatea Făgăraş are o istorie de peste 600 de ani şi a fost locul balurilor organizate de doamna Stanca, cetate de apărare, dar şi închisoare. Acum este muzeu şi merită vizitată. Este unul dintre cele mai frumoase castele din lume, potrivit jurnalistilor de la Hopper.
Cetatea era aproape necunoscută în urmă cu câţiva ani. S-au făcut însă investiţii şi o promovare susţinută, iar în 2016, numărul turiştilor care i-au trecut pragul a depăşit 130.000. A fost inclusă de renumitul site de turism Hopper într-un al celor mai frumoase castele din lume, fapt care a adus la Făgăraş şi mulţi turişti străini. Cetatea are 66 de încăperi, întinse pe cinci niveluri.
Turiştii pot admira arhitectura cetăţii, dar pot vedea şi temutele obiecte sau camerele de tortură.
Cetatea poate fi vizitată între orele 10.00 şi 19.00, iar un bilet costă 15 lei pentru aduţi şi 7 lei pentri copii. Turiştii pot vizita în acelaşi preţ şi Muzeul Ţării Făgăraşului „Valer Literat“, care se poate mândri cu un patrimoniu de peste 20.000 de piese. Anul acesta vine cu mai multe noutăţi. Turnul Roşu, Turnul Temniţă, dar şi fosta Cramă vor putea fi vizitate pentru prima dată în istoria fortăreţei.
Reprezentanţii Muzeului Ţara Făgăraşului vor să amenajaze în cetate şi un Muzeul dedicat Reginei Maria, unde să fie expuse obiectele donate de Casa Regală. În memoriile Reginei Maria, Castelul de la Făgăraş este comparat cu Castelul Bran, acolo unde se află acum o parte din patrimoniul regal ce ar putea fi adus la Făgăraş. Regina Maria a fost în la Făgăraş în 1921, când în cetate se afla un lagăr de comandament al ruşilor albi.
O mare atracţie a cetăţii este garda ă din zece străjeri (pedestraşi cum li se spunea în urmă cu câteva secole). Soldaţii poartă armuri şi vor face schimbul de gardă în fiecare sâmbătă şi duminică la ora 12.00. Costumele sunt cât se poate de autentice şi sunt copii fidele ale celor care au existat în secolul al XVII-lea. Au fost realizate după schiţele existente la muzeul cetăţii din Făgăraş.

Muzeul Tarii Fagarasului Valeriu Literatu

Biserica Evanghelică C.A.

Biserica evanghelică actuală a fost construită în 1843, pe locul bisericii mai vechi. Turnul cu ceas găzduiește trei clopote, cel mare fiind turnat în 1804.

Laguna Albastra

In zilele toride de vara va puteti relaxa la complexul Laguna Albastra, care dispune de bazine pt innot si tobogane acvatice pt copii si adulti, terase cu bar si restaurant.

Poze imprejurimi Făgăraș

Făgăraș Făgăraș Făgăraș Făgăraș Făgăraș Făgăraș Făgăraș Făgăraș Făgăraș Făgăraș Făgăraș Făgăraș Făgăraș Făgăraș Făgăraș Făgăraș

Vezi toate unitatile de cazare din Făgăraș