Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Craiova

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Craiova


Autogara Craiova

AUTOGARA CRAIOVA - Mersul autobuzelor
Plecari Craiova / Sosiri Craiova

Autogara Craiova Nord
  • Adresa: Bd. Decebal, Nr. 13
  • Tel: 0251/411187


Obiective turistice în Craiova

English Park

Fantana Basarabestilor (Fantana Popova)

Gradina Botanica

Gradina Zoologica

Casa Glagovenilor

Casa Memoriala Elena Farago

Casa Memoriala Traian Demetrescu

Muzeul de Istoria Medicinei si Farmaciei Victor Gomoiu

Muzeul Militar Dolj

Muzeul de Stiintele Naturii

Sectia de Istorie-Arheologie

Muzeul Teatrului National

Catedrala

Biserica Sf. Dumitru, din Craiova, rezidită din temelii de arhitectul francez André Lecomte du Noüy (1844-1914), între anii 1889 - 1893, cu sprijinul regelui Carol I și al Reginei Elisabeta

Muzeul de Arta

Construit între 1898 și 1907, în mijlocul unui oraș cuprins de febra înnoirilor de la începutul secolului XX, Palatul Mihail se detașează prin detaliile de execuție, ce au distincția unei bijuterii migălos meșteșugite. Sunt reflectate astfel pretențiile și statutul social ale unuia dintre cei mai bogați oameni ai vremii, precum și ambiția și spiritul de concurență care l-au ajutat să facă avere. Astfel că, dacă Ghe. Grigore Cantacuzino, supranumit ”Nababul”, în București și consilierul regal Vălimărescu, pe aceeași stradă, încredințaseră construcția caselor lor faimosului arhitect Albert Galleron, ce proiectase, printre alte edificii importante din Regat, Ateneul Român, Constantin Mihail, nu s-a lăsat mai prejos. A apelat la un alt nume celebru în epocă: Paul Gottereau, arhitectul Casei Regale și autorul Palatului Regal, al Palatului Fundației Universitare ”Carol I”, al Palatului CEC, ș.a.

Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei este un muzeu județean din Craiova, amplasat în Str. Popa Șapcă nr. 8. Înființat în 1928, ca Muzeul de Științele Naturii, se unește mai târziu cu Muzeul Regional al Olteniei. Expoziții permanente au fost organizate în 1934, 1954 și 1963. Este desființat abuziv în 1974. A fost reorganizat în clădirea fostei tipografii Ramuri. Clădirea este monument de arhitectură datând din 1926 și adăpostește o colecție paleontologică (mamifere cuaternare), colecție malacologică, colecție entomologică, colecție oologică, colecție ornitologică și mamalogică, ierbar, precum și colecții de mineralogie. Închis parțial pentru renovare.
Clădirea este monument istoric și de arhitectură (1906) cod Cod LMI: DJ-II-m-B-08052, fostă Școală de fete a bisericii Madona Dudu până în 1948. A fost restaurată în 1948, 1962, 1977.

Parcul Romanescu

Una dintre oazele de verdeata ale Craiovei este Parcul Romanescu. Localnicii il mai stiu ca Parcul Bibescu, deoarece primaria a cumparat terenul, pe care este astazi amenajat, de la Iancu Bibescu. Amenajarile au inceput in anul 1897, dupa schitele arhitectului Edouard Redont. Parcul a fost inaugurat in anul 1903, eveniment la care a participat si Regele Carol, iar de atunci craiovenii se bucura de verdeata. Din plin am spune daca ne uitam la cele 100 de hectare pe care a fost pozitionat. Astfel ca, cei care ajung in parc se pot bucura de un lac, un castel fermecat, pod suspendat, un foisor, hipodrom si un amfiteatru.

Casa memoriala Amza Pellea

Nu credem sa existe roman care sa nu il indrageasca pe regretatul actor Amza Pellea. Rolurile pe care le-a jucat de-a lungul carierei, cele istorice, precum Decebal sau Mihai Viteazul i-au adus doar cuvinte de lauda din partea criticilor de film. Poporul l-a iubit in schimb pentru viata care i-a dat-o lui ,,Nea Marin Miliardarul”. Asa ca nu treceti mai departe de Bailesti, opriti pe strada General Eremia Grigorescu la numarul 58 si va veti intoarce in casa copilariei lui Amza.

Muzeu - Casa Baniei

Este atribuita boierilor Craiovesti, din jurul anilor 1400. Reconstruita la sfarsitul anilor 1600 de Constantin Brancoveanu, fortificata pentru a deveni sediul Administratiei Austriece la inceputul anilor 1700, sediu al Episcopiei Ramnicului, Tribunalul Craiovei, liceu si Arhivele Statului, iar in anii ’60 este transformata in actualul muzeu. Cred ca este unul dintre cele mai frumoase muzee de acest gen din tara, as zice ca este al doilea dupa Muzeul Taranului Roman din Bucuresti.

Manastirea Cosuna

Este situata in Bucovatul Vechi, este data de pictura interioara ce dateaza din jurul anilor 1500. Manastirea, care la exterior este destul de austera, este cea mai veche biserica din zona Craiovei, fiind construita in anii 1400, din piatra si caramida adusa din castrul roman Pelendava, aflat in vecinatate.
Pentru a o vizita trebuie sa intrati in curtea bisericii, unde, in chiliile acesteia functioneaza o scoala teologica si sa intrebati la paza de administratorul care tine cheile.

Poze imprejurimi Craiova

Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova Craiova

Vezi toate unitatile de cazare din Craiova