Localitatea Ciocanesti

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Ciocanesti

Comuna Ciocanesti este asezata in partea de sud vest a judetului Suceava. Comuna Ciocanesti are in compunere satele Ciocanesti si Botos situate de ambele parti ale raului Bistrita si a drumului national 18, pe o distanta de 16 km.

In satul Ciocanesti exista o biserica ortodoxa din lemn, construita in secolul XIX-lea, in anul 1859. Comuna Ciocanesti pastreaza bogate si nealternate fonduri etnografice, folclorice si marturii despre stravechile ocupatii ale locuitorilor acestor meleaguri, despre datini si obiceiuri, cantece si dansuri, arta portului popular, mestesuguri artistice. Costumul popular, este specific zonei etnografice a tarii Dornelor, care se distinge prin camasa femeiasca cu altita, baticul de pe cap cu motive geometrice, catrinta tesuta si varste si motive florare brodate cu acul. Costumul barbatesc se distinge prin camasa alba cu broderie alba de matase, itari din lana si chimir de piele brodat cu margele colorate. Ca piesa comuna pentru portul femeiesc si pentru cel barbatesc, se distinge bondita brodata cu motive florale colorate.

Sezonul turistic in comuna Ciocanesti are un caracter permanent. Traseele turistice extraordinare prin frumusetea locurilor sunt:

Traseul Brezuta
- Varful Tolovanu (3 km)

 Obcina Mestecanisului (6 km)
- Cabana Mestecanis (7 km)

 Traseul turistic Suti
- Plaiul Tarsului (2,5 km)
- Batca Tarsului (4 km)
- Batca sesii Suhard (6 km)

 Traseul turistic Recele
- Plaiul lui Ivan (4 km)
- Schitul Sfanta Cruce (6 km)
- Muntele Suhard (7 km)
- Varful Farauani (5 km)

Sursa: www.judetulsuceava.ro/localitati/comune/ciocanesti/

Poze imprejurimi Ciocanesti

Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti Ciocanesti

Vezi toate unitatile de cazare din Ciocanesti