Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Ciocănești

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Ciocănești

Comuna Ciocănești este asezata in partea de sud vest a judetului Suceava. Comuna are in compunere satele Ciocănești si Botos situate de ambele parti ale raului Bistrita si a drumului national 18, pe o distanta de 16 km.

In satul Ciocanesti exista o biserica ortodoxa din lemn, construita in secolul XIX-lea, in anul 1859. Comuna Ciocanesti pastreaza bogate si nealternate fonduri etnografice, folclorice si marturii despre stravechile ocupatii ale locuitorilor acestor meleaguri, despre datini si obiceiuri, cantece si dansuri, ar Ciocanestita portului popular, mestesuguri artistice. Costumul popular, este specific zonei etnografice a tarii Dornelor, care se distinge prin camasa femeiasca cu altita, baticul de pe cap cu motive geometrice, catrinta tesuta si varste si motive florare brodate cu acul. Costumul barbatesc se distinge prin camasa alba cu broderie alba de matase, itari din lana si chimir de piele brodat cu margele colorate. Ca piesa comuna pentru portul femeiesc si pentru cel barbatesc, se distinge bondita brodata cu motive florale colorate.

Sezonul turistic in comuna Ciocanesti are un caracter permanent. Traseele turistice extraordinare prin frumusetea locurilor sunt:

Traseul Brezuta
- Varful Tolovanu (3 km)

 Obcina Mestecanisului (6 km)
- Cabana Mestecanis (7 km)

 Traseul turistic Suti
- Plaiul Tarsului (2,5 km)
- Batca Tarsului (4 km)
- Batca sesii Suhard (6 km)

 Traseul turistic Recele
- Plaiul lui Ivan (4 km)
- Schitul Sfanta Cruce (6 km)
- Muntele Suhard (7 km)
- Varful Farauani (5 km)

Sursa: www.judetulsuceava.ro/localitati/comune/ciocanesti/

Obiective turistice în Ciocănești

Muzeul National al oualor incondeiate

Infiintat in 2007 cuprinde o colectie de oua incondeiate din toata tara premiate la concursul de incondeiat oua in cadrul Festivalului Oualor Incondeiate!
Aceste impresionante expemplare sunt oglinda costumelor populare purtate in fiecare zona in parte, redand aceleasi motive traditionale cusute pe camasi, bundițe sau catrințe!

Muntii Suhard

Muntii Suhard sunt situati in partea centrala a grupei nordice a Carpatilor Orientali, ocupand o suprafata de 325 km2.
Acestia gazduiesc frumoasa manastire `Sfanta Cruce`, si cele 4 stâni turistice construite la standarde europene!

Muzeul Etnografic

Un obiectiv turistic deosebit de interesant , deoarece îți oferă șansa să cunosti trecutul, traditia,folclorul asezarii de pe malul Bistritei Aurii. Aici vei vedea ii și ițari, plutele Bistritei învolburate, portrete în alb și negru, covoare cusute de mână, războaie de țesut, covate și lăzi cu zestre.

Muzeul Sezatorii- Botos

Musai ,trebuie sa le tregi pragul!
Vei descoperi, gospodinele destoinice ale satului, tesand, torcand, cosand pe panza de casa, si vei asculta povestile locului.

Micul Athos`al Bucovinei

Pentru o drumetie de jumatate de zi ( aprox.5 km ), te provocam sa iti porti pasii, pe varful Botos, la `Micul Athos`al Bucovinei. Un loc cu o inalta vibratie energetica, unde calugarii te asteapta cu bratele deschise, sa iti lasi gandurile si tristetile.

Poze imprejurimi Ciocănești

Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești Ciocănești

Vezi toate unitatile de cazare din Ciocănești