Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Brașov

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Brasov

Municipiul Brasov, capitala judetului Brasov, cu o populatie de 286 000 de locuitori, este situat in partea central-estica a Romaniei, la poalele varfului Tampa (967m).

Important centru industrial, cultural si de afaceri, Brasov este si un centru universitar de traditie. Datorita numeroaselor monumente istorice si artistice, el este unul dintre cele mai importante centre turistice ale tarii. Existenta sa a fost atestata documentar din 1235 pe o veche constructie dacica si a fost mentionata în documentele teutonilor în 1211-1222.

Orasul este împartit în doua componente distincte : zona de influenta baroca care serpuieste la poalele Tampei si a masivului Postavaru si zona întinsa de blocuri si fabrici. Principala atractie o reprezinta orasul vechi - cartierul Schei, inca plin de farmec, unde veti gasi o multime de case si obiecte vechi, în special  pe filon religios.Istoric Brasov


Anul 1203

Izvoarele istorice ale Brasovului apreciaza pentru acest an întemeierea Brasovului, data care figureaza si în cronicile calendarelor brasovene ca an "în care s-a început zidirea Brasovului". Totusi documentele si izvoarele sigure nu confirma aceasta data.


Anul 1234 - "Corona"
Cercetatorul Norbert Backmund a editat asa-numitul "Catalogus Ninivensis", care contine o lista a tuturor manastirilor premostratense din Ungaria si Transilvania.a Acest catalog al asezamintelor ordinului premonstratens este de fapt o copie din secolul al XV-lea a unui original, azi pierdut. Dupa parerea cercetatorilor, documentul original a fost întocmit în perioada anilor 1236-1241, iar anul 1234 corespunde cu anul în care abatele Fredericus cunoaste "Claustra Sororum in Hungaria assignata est paternitas  Dyocesis Cumanie Corona". Stefan Papacostea, referindu-se la studiul lui Karl Reinerth în legatura cu acelasi catalog mentioneaza ca el cuprinde si cea mai veche referinta asupra Brasovului, eliminând astfel ipoteza care situa cronologic întemeierea orasului dupa invazia mongola, adica dupa anul 1241. Pentru aceeasi datare pledeaza si Stefan Pascu, care, referindu-se la invazia tatarilor din anul 1241 apreciaza ca "tatarii parund în Trasilvania, înving pe sasi si înainteaza în Tara Bârsei, ocupând Brasovul (31 martie 1234)". Aceeasi confirmare survine în urma cercetarilor lui
G.Bako.


1252 - Barassu

În acest an, 1252, regele Bela al IV-lea doneaza "tera Zek", comitelui Vincentiu, fiul lui Akadas, secui de Sebus, proprietate asezata între pamânturile românilor de Cârta, a sasilor "de Barasu" si a secuilor de Sebus. La sfârsitul veacului al XIX-lea în arhiva grofilor Nemes din Haghig, înca se mai gasea documentul original, iar o copie a acestuia exista la 1758 în Arhivele Statului din Sibiu. Fr. Killyen, referindu-se la acest document, arata ca în anul 1252 Brasovul apare a doua oara în documente sub numele ,,Barasu'', indicând de fapt numirea unui tinut întreg. Dupa afimatia sa, de fapt toate cele trei toponime la care face referinta documentul se refera la teritorii care înconjoara pamântul donat si nu la un oras. În acest caz toponimul Brasov se refera la o zona, iar "Corona" ar denumi localitatea.

border="0">

1271 - Brasu
Acest toponim este atestat într-un document latin, aflat în Arhivele Statului din Budapesta si o fotocopie la Institutul de Istorie Cluj, fiind publicat în mai multe culegeri de documente si constituie un act prin care Stefan, regele Ungariei, aproba contractul dintre "Chyel comes, filius Erwin de Calnuk si Teel, filius Ebl de Brasu cognatus eiusdem". Într-un alt document emis de regele Ungariei, Venceslav, la 10 decembrie 1301, se confirma ca Detricus, fiul lui Theel sau Tyl de Prejmer, este în posesiunea localitatilor Mikofalva si Nyen (Teliu). Pe baza acestui document, precum si a altor documente, privind familia comitilor din Prejmer, nu este sigur daca denumirea de Barasu se refera la localitatea Brasov sau la Tara Bârsei. Astfel, din documentele anilor 1252 si 1271 se poate deduce ca numele topic "Brasov" avea odinioara un sens mai larg, desemnând un teritoriu mai întins, poate chiar Tara Bârsei, cum afirma Pavel Binder.


Anul 1241
Invazie tatara prilej cu care este cucerita cetatea Sprenghi, ale carei începuturi nu le cunoastem. Dupa retragerea tatarilor se construieste la poarta turnul hexagonal pentru aparare.


Autogara Brasov

AUTOGARA BRASOV - Mersul autobuzelor

Plecari Brasov / Sosiri Brasov

Autogara 1 Brasov
 • Adresa: Gara CFR
 • Tel: +4-0268-427.267

Autogara 2 Brasov (Bartolomeu)
 • Adresa: Str. Avram Iancu nr. 114
 • Tel: +4-0268-426.332

 • Autogara 3 Brasov
 • Adresa: Str. Harmanului nr. 47A
 • Tel: +4-0268-332.002

Obiective turistice în Brașov

Casa Hrischer

Este o constructie in stilul Renasterii, inaltata intre anii 1541-1547 de catre Appolonia Hirscher, vaduva cunoscutului jude al Brasovului.


Structura ei fiind alcatuita din doua pavilioane separate printr-o curte interioara, unite la extremitatile frontale. Stalpii de piatra, amintind stilul Renasterii, arcadele de la parter si cele de la etaj, acoperisul abrupt acoperit cu sindrila, coborat pana sub limita superioara a zidurilor, dadeau cladirii un aspect deosebit.

Bastionul Fierarilor

Atestat documentar la 1529, bastionul, a aparat orasul in partea de nord.
Avea forma de pentagon si dispunea de o poarta cu mijloace de lupta.
Astazi adaposteste filiala brasoveana a Arhivelor Statului. Aceasta institutie pastreaza, printre multe alte documente valoroase, cea mai veche scrisoare redactata in limba romana si pastrata pana astazi - epistola negustorului Neacsu din Campulung din 1521.

Bastionul Tesatorilor

Numele constructiei este dat de specificul breslei tesatorilor care l-a construit, pentru a apara sudul cetatii.
A fost construit intre 1421-1573 si este cel mai bine pastrat dintre bastioanele cetatii, fiind unic in tara.
Incinta Bastionului cu numeroase galerii pe doua nivele, masiv construite din barne de stejar, inconjoara o curte interioara ce putea adaposti cateva sute de breslasi si bunurile acestora in vreme de restriste.
Bastionul era strajuit in coltul sudic, de o constructie impunatoare ce indeplinea si functia de foisor de unde se putea supraveghea toata zona exterioara.
Astazi daposteste colectii de arheologie, harti ale siturilor dacice, romane, teutone si sasesti in cadrul Muzeului ``Cetatea Brasovului``.
In sala armelor, se gaseste o macheta a cetatii Brasovului din secolul al XV-lea.

Casa Memoriala Gheorghe Dima

Infiintata in fosta locuinta a compozitorului, in anul 1960, muzeul memorial cuprinde documente originale, afise de concert, partituri, mobilier, pianul si obiecte personale ale compozitorului Gheorghe Dima (1847 - 1925).
Sursa: www.hoinari.ro

Sarbatoarea Junilor

Intelesul termenului de ``june`` in Transilvania este cel ``tanar fecior neinsurat``.
Sarbatoarea Junilor este o traditie desfasurata an de an in duminica dupa Sarbatoarea Pastelui, duminica Tomii. Mai mult decat o manifestare folclorica, Sarbatoarea Junilor este un spectacol ce imbina elemente de mit, ceremonial si magie.

Casa memoriala Stefan Baciu

Ovidiu-Corneliu Margineanu, cumnatul poetului, este fondatorul muzeului. Construit in anii 1930-1931, dupa planurile arhitectului Coloman Halasz in stil modernist interbelic, cu acoperis in patru ape, cu invelitoare de tigla si lucarne dreptunghiulare, avand, la etaj, bovindouri pe colturile de sud-vest, respectiv, sud-est.Muzeul ocupa un apartament la parter, compus din trei sali cu expozitia de baza si depozitul de documente. La demisol sunt organizate birourile, o sala de studiu si un depozit de carti, mobilier si obiecte. Casa ``Stefan Baciu`` este primul muzeu dedicat unui roman din diaspora, Stefan Baciu (Brasov,1918-1993, Honolulu), poet, eseist, memorialist, ziarist, critic de arta, traducator, diplomat, profesor universitar.Colectia muzeului este destul de generoasa cuprinzand aproximativ 10.000 unitati: lucrari de arta decorativa si plastica (mobilier stil Biedermeier, portelanuri, fildes, picturi), fotografii, o biblioteca cu 3.700 de volume (in limbile romana, latina, germana, franceza, engleza, spaniola, portugheza, multe din ele, in prima editie) si peste 1.800 de manuscrise si documente, care au apartinut nu numai poetului, ci intregii familii Baciu.

Casa Muresenilor

S-a infiintat in anul 1968, ca urmare a donatiei facute de urmasii familiei Muresianu, fiind adapostit intr-o cladire construita in stil neclasic.
Muzeul detine o foarte valoroasa colectie de mobilier, pictura, sculptura si mai ales o arhiva de o inestimabila valoare culturala, numarand peste 25.000 de documente dar si o colectie de instrumente muzicale.
Muzeul ilustreaza in special viata si activitatea poetului Andrei Muresanu, autorul imnului de stat al Romaniei, a publicistului Iacob Muresianu (1812 - 1887), a fiului sau Aurel Muresianu (1847 - 1909), gazetar si publicist, continuatorul tatalui la conducerea ``Gazetei de Transilvania``, si a compozitorului Iacob Muresianu jr.
Cele patru incaperi ale muzeului cuprind exponate ce ilustreaza viata culturala a Brasovului din a doua jumatate a secolului al XIX-lea.
La intrarea in muzeu se afla o sculptura in bronz reprezentandu-l pe Iacob Muresianu-tatal.

Muzeul de Arta

Muzeul de Arta functioneaza intr-o cladire ridicata in anul 1902 pentru Asociatia Meseriasilor Germani din Brasov.
Structura muzeului:
- la etaj:- Galeria Nationala care reuneste creatii ale celor mai importanti artisti
            romani si contemporani,
- la subsolul:- expozitia de Arta Decorativa
- la parter:- expozitii temporare si alte manifestari culturale (concerte,
              simpozioane, lansari de carte).

Muzeul Sporturilor

Un rol important la realizarea acestui muzeu a avut Alexandru Dinca, important gazetar sportiv, om care si-a dedicat intreaga viata sportului.
Este gazduit de cladirea bazei sportive Olimpia, prezinta evolutia unor sporturi cu traditie in oras si judet (schi, tir, ciclism, turisrn i.a.).

Parcul Rudolf

Acum peste 100 de ani aici era locul de promenada al brasovenilor.
Dupa realizarea Casei Armatei, prin anii 1940, parculetul a disparut iar fantana a fost furata bucata cu bucata.
Parc reamenajat in aprilie-august 2007.
Fantana a fost realizata dupa modelul vechi, avand la baza fotografii din anul 1903. Elementele de arta ale acestei fantani: axul central, caii, farfuria mare, leii, nimfele, pestii, farfuria mica si obeliscul din varf au fost modelate din ceara, apoi s-au turnat negativele in lut si abia la urma s-au turnat piesele din bronz.
Fantana are o inaltime de 2,50 metri si o circumferinta de 4,80 metri. Elementele de arta sunt turnate din 3,2 tone de bronz.

Biserica Neagra

Biserica Neagra este cel mai impozant monument creat de catre sasii ardeleni. Constructia ei a fost inceputa in stil gotic sub prim-preotul Thomas Sander in anul 1383 pe locul unei biserici din prima jumatate a secolului al XIII-lea.
Pe parcursul timpului, a suferit multe modificari:
- In 1421, in timpul primei invazii turcesti, a fost serios avariata.
- In 1689, in timpul marelui incendiu, biserica a suferit mari daune. Refacerea ei a durat, ca si constructia, aproape o suta de ani.
Impozantul acoperis, cu inaltimea sa de 20 m, primeste forma actuala caracteristica, acoperind acum si galeria de trafouri initial descoperite, care la inaltimea stresinii, inconjoara intreaga biserica. Prin reconstructia spatiului interior, caracterul sau gotic s-a pierdut. Boltile originale gotice au fost inlocuite cu o bolta cilindrica baroca (de culoare turcoaz).
- In 1710 - 1720, in navele laterale au fost adaugate galerii baroce cu scopul de a mari capacitatea bisericii.
Restaurarea din anii 1937 - 1944 a consolidat in special corul. Din cauza celui de-al doilea razboi mondial, ea a fost intrerupta.
Statuile de pe pilastrii corului, datand din secolul al XV-lea, puternic avariate din cauza intemperiilor, au fost inlocuite cu copii, iar originalele inegrite in marele incendiu au fost asezate in interiorul bisericii (in partea de vest), unde pot fi admirate si astazi.
La toate ferestrele au fost montate geamuri noi, care au efect filtrant, retinand ultravioletele (foarte daunatoare pentru covoare si antedependente). Pentru aceasta a fost necesara o comanda speciala in Germania.

Biserica Franciscana

Este o cladire in stil gotic care a suferit transformari in perioada renasterii si barocului (sec. XVI-XVIII).
In forma actuala biserica dateaza din anul 1711, ceea ce explica utilizarea preponderenta a stilului baroc.In interior, biserica are o orga frumoasa datand din 1908 si un altar baroc.

Biserica Romano-Catolica

A fost ridicata pe locul unei bazilici vechi intre anii 1776-1782, este un reprezentativ monument in stil baroc cu vitralii.
Sursa: www.hoinari.ro

Biserica Sfantu Ioan

Aceasta constructie a fost distrusa aproape complet de acelasi incendiu care a devastat si Biserica Neagra.
Initial a fost un locas de cult construit de acelasi ordin de calugari franciscani caruia ii apartine si astazi. Bisericuta, insa, a apartinut pe rand iezitilor si calugaritelor, izgoniti si acestia rand pe rand.

Biserica Sfantu Nicolae

Inceputul istoriei bisericii de piatra din Schei este destul de confuz. Lucrarile ar fi inceput pe la 1495, la initiativa viitorului domn muntean, Neagoe Basarab si s-au finalizat pe la 1738.

Casa Sfatului Brasov

Casa Sfatului din Brașov (în germanã Kronstädter Altes Rathaus), un important monument de arhitecturã din municipiul Brașov, a fost inițial doar un turn de supraveghere, ale cãrui baze se aflau pe cele ale actualului turn.
În 23 decembrie 1420 se încheie un acord între Adunarea Districtului Țãrii Bârsei și breasla blãnarilor privind construirea Casei Sfatului. În acest document se menționeazã cã reprezentanții breslei blãnarilor brașoveni au îngãduit celor nouã comune ale ¥provinciei Țara Bârseiµ sã-și construiascã deasupra bolții de vânzare a breslei o camerã pentru ¥acordarea dreptãțiiµ și pentru ședințele magistratului. Totuși, din cauza invaziei turcești din 1421, a distrugerii în mare parte a orașului, precum și a arestãrii magistratului orașului, acest proiect va fi amânat.
Clãdirea s-a transformat în Primãrie pe mãsurã ce orașul s-a dezvoltat. Astfel, urmãtoarea mențiune despre Casa Sfatului din Brașov apare în 1503, ea fiind menționatã sub numele de ¥praetoriumµ.
Construcția a cunoscut de-a lungul anilor multe modificãri, multe dintre ele fiind datorate distrugerilor provocate de evenimente naturale:
-5 iulie 1608 un trãznet lovește turnul Casei Sfatului; incendiul nu a putut fi stins decât dupã ce s-a turnat în foc vin, oțet și lapte;
-17 iunie 1662 un cutremur afecteazã puternic Casa Sfatului; turnul avea sã se prãbușeascã în proporție de douã treimi;
-24 iulie 1682 o furtunã puternicã lovește din nou ¥turnul trompetiștilorµ (numit așa pentru cã un trompetist anunța trecerea fiecãrei ore);
-21 aprilie 1689 marele incendiu (provocat de forțele habsburgice care asediau orașul) distruge o mare parte din clãdire. Dupã aproape un secol, în anul 1780, se încheie lucrãrile de reconstrucție a Casei Sfatului, în stil baroc, aproximativ în forma pe care o cunoaștem astãzi. Tot atunci, pe loggia din fațã, i se adaugã celebra stemã a Brașovului.
Administrația orașului se mutã din aceasta clãdire în anul 1876, într-o clãdire nouã situatã la interesecția strãzilor Republicii și Mihail Sadoveanu.
La inceputul secolului xx, Casa Sfatului urma sã fie demolatã și înlocuitã cu o clãdire administrativã modernã. Acest lucru a fost evitat doar datoritã unei puternice campanii de presã pentru menținerea vechiului monument istoric. Ultima modificare arhitecturalã a Casei Sfatului a avut loc în anii 1909 - 1910, când acoperișul baroc a fost înlocuit de actualul acoperiș piramidal, cu țigle colorate. Din 1950, clãdirea gãzduiește Muzeul Județean de Istorie.

Turnul Alb

Construit între anii 1460 și 1494, Turnul Alb impresioneazã și astãzi prin masivitatea și zveltețea liniilor sale arhitectonice.
Rezumând arhitectura sa în date putem spune: plan semicircular deschis; peste 30 m diferențã de nivel fațã de zidurile orașului; înãlțime: 20 m spre oraș și 18 m înspre deal; zidurile au la bazã 4 m, iar diametrul turnului mãsoarã 19 m.
De-a lungul zidurilor sale, turnul prezintã metereze, guri pentru smoalã și balcoane susținute de console cioplite în piatrã. Aflându-se la 59 m depãrtare de zidul cetãții, turnul comunica cu aceasta printr-un pod mobil ce fãcea legãtura între turn și Bastionul Graft. Avea vedere spre Blumãna și, cu cele 5 etaje ale sale, era cel mai ridicat punct de fortificație din Brașov. În interiorul turnului s-a pãstrat coșul de fum de deasupra unei vetre, care putea servi și pentru încãlzirea paznicilor și a apãrãtorilor - breslași cositorari și arãmari.
În 1678, breasla cositorilor a rãscumpãrat obligația de apãrare a turnului, numãrul meșterilor fiind scãzut. Cu ocazia marelui incendiu din 21 aprilie 1689, focul dus de un vânt puternic a cuprins și Turnul Alb, care a ars, fiind renovat de abia în 1723. Alte acțiuni de restaurare au fost efectuate în 1902, 1974, 2002 și 2005 - 2006. Astãzi deține un punct muzeal.

Turnul Negru

Turnul Negru este unul dintre cele patru turnuri de observație ale Cetãții Brașovului construit ca o fortificație independentã amplasatã în afara zidurilor cetãții, înaltã de peste 11 metri.
Situat la micã distanțã de Bastionul Fierarilor, pe o stâncã a dealului Warthe, Turnul Negru din Brașov domina Șcheii cu dimensiunile sale, el trebuind sã împiedice apropierea dușmanilor de zidurile orașului, care aici erau la mai puțin de 5 m de stâncã (abia în 1819 - 1820 trecerea a fost lãrgitã).
Ocupând o suprafațã de 50 mp, turnul are 11 m în înãlțime, iar zidurile sale mãsoarã la bazã 2 m grosime. Prezintã șase goluri de tragere pe fiecare fațã a sa, dispuse pe trei rânduri de atac. În interior are trei galerii etajate și, mai demult, turnul poseda un sistem de legãturã cu Cetatea printr-un pod mobil ce se lãsa pânã la Bastionul Fierarilor.
Turnul dateazã din secolul xv, fiind construit concomitent cu Turnul Alb. Totuși, prima mențiune documentarã a turnului dateazã din 1541.
Acoperișul inițial nu se mai pãstreazã, fiind distrus de trãznet, la 23 iulie 1559, și de incendiul din 1689 - care au înegrit zidurile turnului și i-a dat denumirea de azi. A mai fost distrus de trãznet în 1696, dar a fost refãcut, așa cum ne aratã o stampã din 1735.
În timpul epidemiei de ciumã din 1756, se pare cã Turnul Negru a fost folosit ultima datã ca adãpost și punct de pazã pentru paznicii cordonului sanitar din jurul orașului.
În caz de primejdie, un lanț gros de fier între stâncã și bastion oprea comunicația cu Dupãzidurile de Jos. Acoperișul, existent încã la 1796, datoritã vitregiilor timpului, a fãcut la 1827 obiectul unei cereri de restaurare, dar, întrucât nu aducea venituri orașului, cererea nu a fost aprobatã. Abia în 1900 s-a pus problema restaurãrii monumentului, efectuându-se o consolidare a zidurilor la partea lor superioarã în anul 1901. În noaptea de 3 spre 4 iulie 1991, zidul sudic al turnului s-a prãbușit dupã o ploaie torențialã. Restaurarea a avut loc însã de abia în 1996. Astãzi deține un punct muzeal.

Strada Sforii

Strada Sforii este localizatã în municipiul Brașov, România, între strãzile Cerbului și Poarta Șchei.
Existența ei este atestatã în documentele din secolul XVII ca un simplu coridor, pentru a ajuta munca pompierilor.
Lãțimea Strãzii Sforii variazã între 1,11 și 1,35 m, ceea ce îi conferã titlul de cea mai îngustã stradã a orașului Brașov și chiar cea mai îngustã stradã din Europa.
Strada Sforii, cu o lungime de 83 metri, reflectã tendințele de urbanizare a Brașovului medieval.

Bastionul Graft

Bastionul Graft din Brașov sau Bastionul Poartã (germanã Torbastei), cum s-a mai numit din pricina formei sale, a fost construit între anii 1515 - 1521, apãrat și întreținut pe costurile breslei șelarilor, fiind menit sã facã legãtura între oștenii din cetate și Turnul Alb. Poziția sa, aflatã aproape la mijlocul laturii de nord-vest a cetãții, a fãcut ca bastionul sã sporeascã posibilitãțile de apãrare a acelei zone.
Din cauza unei inundații mari, în urma unei ploi torențiale la 24 august 1809, zidul exterior de incintã a fost mult slãbit prin spãlarea fundațiilor (datoritã zidurilor orașului, toatã cantitatea de precipitații din Șchei trebuia sã se scurgã de-a lungul canalului Graft). De aceea, arhitecții orașului au gãsit o soluție prin construirea a trei arcade de sprijin, peste pârâu, în 1822. În secolul xx, când zidul a fost strãpuns pentru a asigura a doua ieșire a cinematografului Corso (astãzi Royal) și cu ocazia construcției unei case de locuit pentru fabricantul Friederich Czell, douã dintre arcade au dispãrut, o datã cu porțiunea de zid care le sprijinea. Inscripția de pe peretele nordic al Bastionului Graft, inițial în opt rânduri și - astãzi - în mare parte ilizibilã, nu a mai putut fi restauratã, deoarece nu s-a identificat nici o copie a ei. Renovat în 2004 - 2005, înãuntrul bastionului s-a amenajat o secție a Muzeului Județean de Istorie Brașov cu tematica ¥meșteșugarii din Brașov - apãrãtori ai cetãțiiµ și un magazin de produse meșteșugãrești, desființat mai apoi. Expozitia, aflatã la etajul al doilea al bastionului, cuprinde arme, armuri și muniții utilizate la apãrarea cetãții, panouri informative cu facsimile din documente și fotografii/litografii ale fortificațiilor medievale ale Brașovului. De asemenea, a fost refãcut și traseul cãtre Turnul Alb, printr-o serie de trepte ce urcã pieptiș panta dealului Warthe.

Rezervatia naturala Tampa

Situat in sudul orasului Brasov, Muntele Tampa se inalta la cca 400 m deasupra orasului si se intinde pe o suprafata de cca 150 ha. Astazi este rezervatie naturala, iar de pe varful acestuia se poate admira centrul istoric al Brasovului. Accesul se face cu telecabina.
In partea de nord a versantului intalnim o serie de specii de valoare ornamentala si stiinitifica printre care stejarul, fagul, teiul, pinul, etc, iar partea de sud adaposteste ochiuri de stepa. Fauna este reprezentata de o serie de pasari insecte si mamifere. Aici au fost descoperite o treime din totalul speciilor de fluturi din Romania.
Zidurile vechii cetati se ridica chiar la poalele muntelui, loc amenajat si preferat astazi pentru promenada, relazare si practicarea de sporturi.
Pe varful Tampa se poate ajunge atat printr-o scurta drumetie pe potecile ce duc in varf cat si folosind telecabina

Statuia lui Johannes Honterus

Statuia lui Johannes Honterus, aflată în curtea Bisericii Negre din Brașov, lângă fațada sudică, dezvelită în 21 august 1898, este o operă a sculptorului berlinez Haro Magnussen. Pe soclul monumentului se află două basoreliefuri din bronz. Este înscrisă în Lista monumentelor istorice 2004 cu codul Bv-iii-m-b-11857.
Statuia, înaltă de 2, 5 metri, îl reprezintă pe Johannes Honterus cu mâna dreaptă întinsă, arătând spre edificiul actual al școlii, iar în cea stângă ține o carte, pe ale cărei pagini se deslușesc două titluri ale unor lucrări importante și în istoria orașului (reformationsbüchlein și Schulordnung). Prin aceste titluri, autorul sculpturii făcea aluzie la reformele școlare ale lui Honterus și la rolul primordial jucat de către el în răspândirea reformei lutheriene. Reprezentarea figurii idealizate a umanistului se inspiră dintr-o xilogravură contemporană lui, din 1550, care de obicei este acceptată ca un portret autentic al lui Honterus, și în care el este înfățișat cu o privire severă, purtând o barbă specifică și pe cap o pălărie ce ținea de vestimentația preoților vremii.

Biserica evanghelica Sf. Bartolomeu

Biserica Sfantul Bartolomeu este cea mai veche cladire a orasului si una dintre bisericiile fortificate ale judetului.
Aici s-a incheiat in anul 1395 tratatul de alianta dintre Mircea cel Batran, domnul Tarii Romanesti si Sigismund de Luxemburg, regele Ungariei.

Edificiul este amplasat in zona Brasovului Vechi si a fost ridicata in secolul al xiii-lea, cca. 1260, cu modificari substantiale in secolul al Xv-lea. A fost cunoscuta si sub denumirea de Biserica celor trei orfane, care conform legendei, si-au lasat tot ce aveau bisericii si au fost inmormantate sub altar.

Sinagoga

A fost construita în anul 1899 dupa planurile unui arhitect binecunoscut al timpului, Leopold Baumhorn, la scoala Vieneza. Sinagoga a fost inaugurata la 20 august 1901. Constructia cu elemente de Art-nouveau, care se remarca pe fatada, dateaza din 1915. In anul 2001, la 100 de ani de la ianugurare, sinagoga a fost renovata complet.
Primii evrei au sosit, in numar mic, in orasul de la poalele Tampei la inceputul secolului Xix, in anii 1940 ajungand la aproximativ 6000 de persoane. Desi la sosirea lor, evreii au fost marginalizati, cu timpul au ajuns sa ocupe un loc important in viata economica si culturala a urbei, au devenit din mestesugari intelectuali, ingineri, industriasi, proprietari de gazete, etc.
Unul dintrei cei mai importanti oameni politici israelieni, Ariel Sharon, isi are numele legat de Brasov, sotia sa fiind nascuta aici.

Cetatuia Brasov

Cetățuia de pe Strajă, sau Dealul Cetății cum e numit astăzi, a fost un punct important de apărare, situat însă în afara cetății Brașovului.
La începutul secolului al XV-lea, exista aici doar un turn de veghe, care a fost completat în 1524 cu un bastion de lemn cu patru turnuri. Distrus în 1529 de armata lui Petru Rareș, în locul lui au fost înălțate, un sfert de veac mai târziu, ziduri de piatră și au fost săpate șanturi. Un incendiu din 1618 i-a adus stricăciuni grave, astfel că, în 1625, cetatea a fost refăcută aproape în întregime. În 1627 a fost săpată în interior o fântână de 81 m. La 1630, cetățuia capătă cele patru bastioane de la colțuri. Pierzându-și importanța în secolul xvii, a slujit drept depozit și mai apoi de cazarmă plăieșilor. De aceea, într-o vreme, dealul s-a numit Dealul Plăieșilor.
Din secolul xviii și până în 1954 a servit și drept închisoare, apoi depozit pentru Arhivele Statului Brașov până în 1975, pentru ca din 1981, după o amplă restaurare să devină un complex turistic cu specific medieval.

Zona dupa ziduri

Zona Dupa Ziduri constituie o parte din centura fortificata medievala a Brasovului.
Cetatuia Brasovului este o constructie fortificata construita initial in lemn si piatra. A fost modernizata in secolul al xviii-lea pentru a rezista atacurilor tunurilor. Dupa ce a avut mai multe destinatii, a fost transformata intr-un restaurant cu totul special.
In Brasov se gasesc aproape toate stilurile arhitectonice din arhitectura europeana incepand din perioada medievala: gotic, renastere, baroc, clasicism, stilul eclectic si art nouveaux.

Scheii Brasovului

Scheii Brasovului este cea mai veche si incarcata de spiritualitate zona a Brasovului. Pastreaza vechi marturii ale civilizatiei romanesti, marturii ce izvorasc din timpurile trecute ale stramosilor nostrii, dacii si romani.
Vechii scheieni erau negutatori incercati.
Drumurile lor comerciale cuprindeau Moldova – Muntenia, cat si Siria sau Egiptul.
Scheienii au creat aici un centru cultural - spiritual romanesc care sa ramana nestirbit peste veacuri si sa ne reaminteasca mereu adevaratele radacini din care ne tragem ca popor.

Poarta schei

Poarta Schei se afla langa Poarta Ecaterina si a fost construita in perioada 1827 - 1828 cu rolul de a fluidiza traficul marit din aceasta zona.
Cu aceasta ocazie Poarta Ecaterina a fost zidita si folosita in continuare ca si depozit.
Construita din piatra si caramida in stil clasic, Poarta Schei are forma unui arc de triumf cu trei intrari, una principala de mari dimensiuni in mijloc si doua intrari mai scunde in stanga si in dreapta care sunt destinate pietonilor. Inscriptia in latina marcheaza momentul construirii portii cat si precizarea ca aceasta poarta a fost ridicata in urma vizitei imparatului Francisc I la Brasov in anul 1817.

Poarta Ecaterina

Poarta Ecaterina este una dintre cele mai vechi, dar cu siguranta cea mai frumoasa poarta, care si-a pastrat aspectul original pana astazi. A fost numita porta superiora, porta corpus Christi sau porta sanctae Katharinae, ultima denumire este folosita si in prezent. Se afla chiar langa Poarta Schei, si a fost timp de cateva secole singura poarta care strapungea zidurile vestice ale cetatii.
Cladirea patrata cu patru turnulete, ca semn al jurisdictiei, era prevazuta cu un pod mobil cu lanturi pentru asigurarea trecerii peste santul cu apa. In interior erau galerii de lemn amplasate pe mai multe randuri, pentru aparatori.
Pe inscriptiile deasupra intrarii apare anul 1540, dar se pare ca nu este vorba de anul constructiei. A fost construita in 1559, dupa unele pareri chiar reconstruita in locul unei porti mai vechi - Poarta Sfantului Duh - atestata in 1522 si construita in 1828. Poarta Ecaterina a suferit in urma incendiilor din 1689 si 1759, si a fost fisurata in cutremurul din 1738. Dupa deschiderea portilor de la Targul cailor (1820) si Schei (1828) Poarta Ecaterinei a fost zidita si folosita drept magazie pana in anul 1955.
Intre anii 1971-1973 a fost restaurata la aspectul ei actual. Deasupra intrarii se vede stema orasului, iar langa poarta o parte din vechiul zid al orasului

Piata Sfatului

Piata Sfatului - din 1520, acest loc atestat ca targ, numita in documente Markplatz, a fost gazda a numeroase targuri.
Din 1364 era organizat targul anual cu participare larga, unde ajungeau si negustori de peste hotare.
Frumoasele case cu arcade din jurul pietii ar putea povesti multe. In piata candva a existat Stalpul infamiei, unde au fost judecate si vrajitoarele si se aplicau public pedepse corporale vinovatilor de diferite fapte.
Aici in 1688 a fost decapitat Stefan Stener, seful breslei cizmarilor, care s-a impotrivit intrarii austriecilor in oras.
Pana in 1892 in piata existau si doua fantani.
Cea mai impunatoare cladire este Casa Sfatului aflat in centrul pietei, construita in 1420. Primaria de odinioara, astazi gazduieste Muzeul de istorie. In cladirea din Piata Sfatului nr.16 functiona prima farmacie a orasului.

Bastionul Funarilor

Bastionul Funarilor - este atestat in documente din 1416. Numit si Bastionul Franghierilor a suferit mult pe timpul incendiilor din 1461 si 1689, astel a fost reconstruita.
Constructia hexagonala cu inaltimea de 10-12 m si cu ziduri din caramida si piatra, de 2 m grosime, avea in sarcina apararea laturii de sud a zidului de aparare. Dupa refacere bastionul a devenit depozit pentru materiale. In 1794 breasla a construit in incinta sa o casa, care se vede si este locuita si astazi.

Prima scoala romaneasca

Prima Scoala Romaneasca - Gazduieste un muzeu dedicat spiritualitatii romanesti din Scheii Brasovului.
Cuprinde diverse expozitii din istoria tiparului: manuscrise vechi, editii princeps, lucrarile tiparite de Coresi.

O sala de clasa a Primei scoli romanesti din Transilvania gazduieste o expozitie dedicata junilor brasoveni.
In curtea primei scoli se afla statuia Diaconului Coresi, de care se leaga inceputurile tiparului romanesc din Transilvania. El a tiparit prima carte in limba romana in anul 1570. Lucrarile sale reprezinta inceputurile limbii literare romane.

Bastionul Postăvarilor

Bastionul Postăvarilor a fost construit în colțul de nord-est al cetății Brașovului, de breasla aurarilor între anii 1450-1455. Bastionul Postăvarilor este considerat cel mai puternic punct de apărare a cetății. Acesta are o înălțime de 20 de metri, ziduri înalte de 2 metri și diametrul de 16 metri și are o formă circulară. În anul 1640 construcția a fost încredințată breslei postăvarilor, de unde și-a păstrat și numele.
Zidurile construcției aveau găuri de tragere și la parter existau găuri pentru tunurile din Praga. Fiind unul dintre cele mai bine apărate bastioane, construcția a fost consolidată între anii 1961-1962 iar în anul 2005, a fost renovat. În prezent, se dorește amenajarea unui punct muzeal dar și acoperirea lui cu o cupolă de sticlă.
Adresa: Aleea Tiberiu Brediceanu, Brașov
Telefon: 0268 472 368
Orar:
Luni – închis
Marți-Duminică – 10:00 – 17:00

Poiana Brasov

In numele spiritului de aventura, Brasovul va ofera Poiana Brasov, una din cele mai renumite statiuni pentru practicarea sporturilor de iarna din Romania si in acelasi timp un centru international turstic foarte important. Are partii de ski cu diferite grade de dificultate, terenuri de sport, un lac, pub-uri si restaurante.

Paradisul Acvatic

Paradisul Acvatic s-a deschis în iulie 2007 şi întruneşte toate condiţiile pentru a reprezenta un adevărat complex de sănătate, fiind întins pe o suprafaţă de 12.000 mp.
Cu o capacitate de 3000 de persoane, aqualand-ul dispune de: 6 piscine interioare, piscine în aer liber, lazy river, tobogane cu apă interioare și exterioare, saune, jacuzzi, grotă de relaxare, saloane de masaj, sală de fitness, teren de fotbal acoperit, restaurant şi terase.

Canionul 7 Scări

Pentru o cură de adrenalină, frumuseți de cascade, pereți de stâncă de câteva zeci de metri înălțime și urcat scări verticale de 15 metri, recomandăm Canionul 7 Scări din apropierea Brașovului.
La câțiva pași de aglomeratul DN 1 pe Valea Prahovei în localitatea Timișu de Jos puteți vizita unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România: Canionul 7 Scări.
Lăsați mașina la începutul drumului forestier și după 40 de minute ajungeți la punctul de taxare (imaginea de mai jos) pentru accesul în canion.
Până acolo însă suntem uimiți de sistemul de tiroliană - printre cele mai lungi din țară.
Scările care ajută turiștii să pătrunda în lumea spectaculoasă a stâncilor și cascadelor au fost înlocuite recent cu unele moderne și foarte sigure, deci nu trebuie să aveți emoții din acest punct de vedere.
Scările au înălțimi între 2 și 10 metri și ne conduc într-un labritint stâncos foarte spectaculos.
Pârâul 7 Scări din Munții Piatra Mare a creat această minunăție, iar numele vine de la cele 7 trepte ale canionului în care ajungem folosindu-ne de scările montate.
Canionul 7 Scări este scurt având o lungime de aproximativ 200 de metri însă e extrem de spectaculos.
Atunci când debitul apei e foarte ridicat pregătiți-vă să fiți udați fiindcă unele scări de acces în următoarea treaptă superioară urcă chiar pe lângă cascadă.
Nu fiți descurajați însă fiindcă acest obiectiv turistic e foarte accesibil pentru orice turist și merită vizitat!

Cascada Tamina

Cascada Tamina, alaturi de Canionul 7 Scari, constituie atractii ale Masivului Piatra Mare. Un punct de acces spre cascada este gara CFR Timisu de Sus
Din gara avem de parcurs 1 km pana la intrarea pe drumul forestier Tamina. Stand cu fata la gara ne deplasam pe drumul care iese din zona acesteia, spre dreapta, 100 metri, pana iesim la soseaua E60 care traverseaza Valea Prahovei. Inainte de a ajunge la sosea privim spre inapoi, catre Masivul Postavaru (iesim la asfalt si ne abatem spre dreapta. Mai parcurgem cateva sute de metri in directia Predeal, pana vom observa pe partea stanga in sensul de mers intrarea pe drumul forestier Tamina (6,2 km) Mai exista o ruta ceva mai lunga de a ajunge la cascada. Am urmat insa acest drum, marcat cu banda albastra.

Activități de agrement în Brașov

Dans Sportiv

Clubul sportiv ``Ma`dance`` organizeaza cursuri de dans sportiv standard si latino - americane dar si valsul mirilor atat pentru copii cat si adulti.

Locatia: str. Piata Enescu, nr.12

- pret: - 60 ron/luna copii
- 80 ron/luna adulti

  Date de contact:
 • Nume: Madalina Ionescu
 • Telefon: 0742 668 163
 • Email: preetykissmada@yahoo.com

Centrul de echitatie

Călăria face parte din puţinele sporturi pe care le poţi practica exclusiv din plăcere şi nu din nevoia de a face mişcare, de a fi în formă. In acest sport se îmbină exerciţiul fizic cu dragostea de animale. Evadarea în natură, împreună cu energia pozitivă a acestor minunate animale, te vor deconecta şi-ţi vor reda echilibrul psihic.
Centrul de Echitaţie Poiana Braşov organizează pentru turişti:
· cursuri De IniŢiere în CĂlĂrie - pentru copii, tineri şi adulţi - cu o durată de 6 zile/săptămână, sub formă de cursuri individuale de 1- 2 ore/zi.
· plimbĂri CĂlare - cu însoţitor, organizate pentru avansaţi, cu o durată de 1-3 ore, în împrejurimile Poienii Braşovului.
· plimbĂri In manej – cu cai sau ponei, pentru copii, cu durata de 30 - 60 min.
· plimbĂri Cu TrĂsura - minimum 4 persoane - în staţiunea Poiana Braşov şi împrejurimi. Durata 1- 3 ore.
· plimbĂri Cu CĂruŢa - maximum 10 persoane - pe trasee din împrejurimile staţiunii. Durata 1- 3 ore.
· plimbĂri Cu sania - grup de 4 persoane, în staţiunea Poiana Braşov şi împrejurimi. Durata 15 - 60 min.
Caii sunt animale obişnuite să trăiască în grupuri, simţindu-se în siguranţă în compania altor cai şi în locuri familiare lor. Ei sunt timizi din fire şi reacţia lor naturală în faţa pericolului este de a fugi. Caii au simţul auzului foarte ascuţit şi mirosul de asemenea bine dezvoltat, ceea ce le permite să sesizeze pericolele de la distanţă. Calul este un animal foarte sensibil, capabil să simtă starea celui de lânga el, mai ales ezitarea, frica, siguranţa de sine şi mânia. Calul poate indica propriile sale sentimente prin mai multe căi şi urechile reprezintă un indiciu asupra a ceea ce trece prin mintea unui cal. Urechile lăsate pe spate: calul este trist, supărat sau nervos. Urechile ciulite, îndreptate înainte: calul este încântat şi interesat. Urechile puţin aplecate spre exterior: calul este relaxat, plictisit sau nu se simte bine (este bolnav). Fluturarea din urechi: calul ascultă şi este atent.
Centrul de Echitatie Speranţa dispune de cai din următoarele tipuri de rase: gidran, huţul şi lipiţan, dar şi de ponei, spre încântarea celor mai mici dintre turişti.

  Date de contact:
 • Nume: Vlad Tolea
 • Telefon: 0728 026 954
 • Email: echitatiesperanta@yahoo.com/office@centrudeechitatie.ro
Patinuarul Olimpic

Patinoarul Olimpic Braşov este cel mai mare patinoar din sud-estul Europei si a fost inagurat in luna februarie a anului 2010.
Patinoarul Olimpic Braşov are o capacitate de 1. 600 de locuri pe scaune şi 400 de locuri în picioare.
La nivelul tribunelor este o temperatură de 16 grade Celsius, la distanţa de 1-2 metri de gheaţă este o temperatură de 11 grade Celsius, iar gheaţa poate avea temperaturi variabile, în funcţie de sportul practicat.
Complexul este dotat cu vestiare, sală de protocol, sală de conferinţe, cabinet medical, staţie antidoping, bufet şi baruri.
Construcţia patinoarului a durat 14 luni şi a costat 10 milioane de euro, din care 10 % finanţări din partea comunităţii locale, iar restul din partea Guvernului României, prin Compania Naţională de Investiţii.
Patinoarul este deschis pentru public in fiecare zi, costul intrarii fiind de 10 lei. Cei care vor sa inchirieze patine o pot face de la centrul de inchirieri din cadrul patinoarului pentru suma de 10 lei.

  Date de contact:
 • Nume: http://patinoarolimpic.dstbv.ro/
 • Telefon: 0368 442 241
 • Email: http://patinoarolimpic.dstbv.ro/
 • Web: http://patinoarolimpic.dstbv.ro/

Complexul de Agrement `Paradisul Acvatic`

Complexul are o suprafata de 6, 5 ha: 3 piscine interioare, 2 piscine interior-exterior, 2 piscine exterioare, 1300 sezlonguri, locuri de joaca si piscine speciale pentru copii.
Relaxare si distractie in apa: tobogane, dusuri rustice, gheizer, hidromasaj, dus cervical si cascada de apa, jacuzzi, aqua-gym. Bazine interioare de inot si relaxare si sala fitness.
Saune: Sauna finlandeza, bio-sauna, grota de relaxare, sauna umeda, baie de picioare si zapada islandeza.

  Date de contact:
 • Nume: Receptie
 • Telefon: 0268 440 070
 • Email: receptie@paradisulacvatic.ro
 • Web: www.paradisulacvatic.ro

Paintball

Paintball inseamna adrenalina, distractie si accesibilitate, este un sport adresat tuturor celor care doresc senzatii extreme si nu numai.
Toate acestea se pot regasi si intr-un team building sau individual, impreuna cu prietenii. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa tragi cateva focuri asupra celui care ` te-a suparat` sau sa-l `aperi` pe cel de langa tine.
Vopseaua, mastile, armele sunt doar ` obiecte ` care va pot duce la o zi plina de adrenalina si distractie, impreuna cu prietenii, colegii si de ce nu sefii vostri.
Noi va putem oferii toate `ingredientele` pentru o zi de neuitat, tu strange-ti prietenii sau colegii si de restul ne ocupam noi. . ., impreuna putem alege locatia, strategia de joc, restul inseamna joy and fun.
Nu ezitati sa ne contactati telefonic sau via email, in weekend puteti face o surpriza `colorata ` prietenilor, colegilor, sefului, carora le-ati putea da o `pata` de culoare.

  Date de contact:
 • Nume: Hodor Bogdan
 • Telefon: 0741 280 671
 • Email: hodorbogdan22@yahoo.ro

Zbor cu parapanta

Zborul cu parapanta, cursuri de zbor Brasov, tandem parapanta - Parapanta Brasov - zbor tandem cu parapanta si paramotor Brasov si Poiana Brasov la 250 lei!

  Date de contact:
 • Nume: Ionut Dobrea
 • Telefon: 0723 887 459
 • Email: ionut_dobrea@yahoo.com
 • Web: www.facebook.com/parapantatandembrasov

Aventura Park

Parcul de aventura este o activitate sportiva si recreativa in aer liber, un mod foarte placut de a petrece timpul liber cu familia si cu prietenii.
Parcul de aventura este o activitate sportiva si recreativa in aer liber, un mod foarte placut de a petrece timpul liber cu familia si cu prietenii.
Parc Aventura Brasov dispune de 14 trasee de dificultate progresiva. Fiecare participant la aventura primeste un echipament de securitate cu 2 carabiniere, care trebuie folosite in permanenta pentru siguranta.
Fiecare traseu are un anumit nivel de dificultate, care este simbolizat de o culoare specifica:
4 - trasee mov pentru copiii sub 8 ani; traseele mov au un sistem de securitate fara manipularea carabinierelor, pentru maximum de siguranta;
2 - trasee galbene pentru copiii de la 8 ani impliniti si pentru incepatori; traseele galbene nu depasesc o inaltime de 3 metri;
3 - trasee verzi care sunt usoare, unde va puteti obisnui cu inaltimea jocurilor; pe traseele verzi inaltimea jocurilor nu depaseste 6 metri;
2 - trasee albastre care sunt de dificultate medie, considerate a fi cele mai placute, fiind nici prea usoare si nici prea grele, ci atat cat sa fie distractive;
2 - trasee rosu si 1 traseu negru care cer deja energie, forta si tehnica; pe aceste trasee avem parte de adrenalina la maxim;
`marea Tiroliana peste Lac` - lungime 111 metri, inaltime maxima 3 metri; traversezi lacul intr-un mod. . . Suspendat;
`inchide ochii si sari` - joc independent, urcare pe scara de la sol, inaltime 16 metri. Inchizi ochii si sari in gol sau nu mai inchizi ochii, doar sari. Te aventurezi?
Cea mai mare inaltime poate fi atinsa pe traseul negru, adica 20 de metri. Cine are curaj?
Va asteptam la Parc Aventura Brasov pentru a va depasi limitele!

  Date de contact:
 • Nume: Administrator parc
 • Telefon: 0040 268 337 817
 • Email: info@parc-aventura.ro
 • Web: Parc-aventura.ro

Escape Rooms Brasov

Experimenteaza cel mai provocator joc de evadare reala din Brasov!
Vino alaturi de prieteni, colegi de serviciu sau familie pentru o experienta de neuitat.
Va inchidem intr-o camera, mai precis intr-o poveste, si aveti 60 de minute la dispozitie sa evadati. Descoperiti indicii, folositi-va creativitatea si lucrul in echipa pentru a putea rezolva misterele camerei si in final sa evadati. Un mod istet si distractiv de a va petrece timpul.
Escape Rooms Brasov va ofera doua camere pe care le puteti juca:
1. Tabara de supravietuire
Sunteti pierduti in padure, ceata si frigul va inconjoara, dar spre norocul vostru gasiti o tabara de supravietuire parasita care va poate salva. Cautati obiectele care va ajuta, folositi-va creativitatea si simturile pentru a putea deschide usa refugiului salvator.
2. Ascunzatoarea lui Dracula
Ati acceptat invitatia contelui Dracula in cabana sa secreta, mereu bucuros de oaspeti si de sange proaspat. Aveti 60 de minute sa evadati pana se intoarce acasa. Experimentati o camera in intuneric si semi-intuneric si descoperiti indiciile din fiecare cotlon. Undeva la limita intre mitul vampirului si adevarul istoric se afla cheia cu care puteti iesi, doar daca lucrati ca o echipa si folositi in mod istet indiciile din camera.
Program:
Luni - Duminica 10:30 - 21:00 (ultima intrare)
Programarea in avans este necesara.
Telefon: 0744314110

  Date de contact:
 • Nume: Carmen Ciuraru
 • Telefon: 0744 314 110
 • Email: carmen.ciuraru@gmail.com
 • Web: escaperoomsbrasov.com/

Plimbare cu ATV-ul

Puteti vedea locuri superbe, greu accesibile ca pasager pe unul din ATV-urile noastre !

  Date de contact:
 • Nume: Urma Mihai
 • Telefon: 0745012353
 • Email: urmamihai@gmail.com
Tururi aeriene cu avionul

Probabil ca ati vizitat deja Brasovul, Castelul Bran ori Cetatea Rasnov, dar v-ati gandit cum ar fi sa le vedeti din aer?
V-ar placea sa vedeti din aer Muntii Bucegi, Crucea de pe Caraiman si Sfinxul?
Come Fly va ofera aceasta posibilitate. Puteti zbura alaturi de cei dragi, in avioane Cessna 172 de 4 locuri (1 pilot + 3 pasageri) sau in avioane ultralight de 2 locuri (1 pilot + 1 pasager).
Preturile incep de la 453 Lei/zbor/3 persoane.
Detalii despre traiectele pe care puteti zbura, despre avioanele noastre si despre preturi gasiti pe website-ul nostru.

  Date de contact:
 • Nume: Marian Bobe
 • Telefon: +4 0728 941 487
 • Email: marian@comefly.ro
 • Web: http://comefly.ro/zbor-deasupra-brasovului-cu-avionul/

Poze imprejurimi Brașov

Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov Brașov

Vezi toate unitatile de cazare din Brașov