Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Bran

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Bran


Prima atestare documentara a Branului o intalnim numai in momentul in
care spatiul locuit de romanii din sud-estul Transilvaniei, intra in
sfera de interes a regalitatii maghiare. In acest context, in Tara
Barsei sunt adusi cavalerii teutoni, a caror misiune era asigurarea
unui punct de sprijin pentru supravegherea drumurilor peste Carpati si
expansiunea maghiara in Tara Romaneasca, acordand feude unor nobili
credinciosi. Intalnim in anul 1367 consemnat pentru prima oara Branul
intr-un act de danie.



Prima mentiune documentara a celorlalte sate branene dateaza din anul
1729. In acest an, intr-o lista a celibasilor sunt mentionate satele
Sohodol, Poarta, Predelut, Valea Lunga, Moieciu de Sus, Simon, Moieciu
de Jos, Zbarcioara, Sirnea si Coacaza, iar in anul 1732 si satul
Fundata.



In zilele noastre, Branul a inceput sa se dezvolte rapid, toata aceasta
evolutie gravitand in jurul Castelui Bran, locul care a suscitat atata
si atata interes, socotindu-se ca aici ar fi lacasul vampirilor, locul
pe unde a trecut si Vlad Tepes, supranumit Dracula.

Mersul autobuzelor

Brasov(Autogara2) - Bran:

7.00, 8.00, 8.30, 9.00, 10.00, 11.00, 11.30, 12.00, 12.30, 13.00, 13.30, 14.00, 14.30, 15.00, 15.30, 16.00, 16.30, 17.00, 18.00, 18.30, 19.00, 20.00 21.00, 23.30.



Bran(Centru) - Brasov:

5.08, 5.38, 6.08, 6.38, 7.08, 7.38, 8.38, 9.38, 10.38, 11.08, 11.38, 12.08, 12.38, 13.08, 13.38, 14.38, 15.08, 15.38, 16.38, 17.08, 17.38, 18.38, 19.38, 21.08.



Tel. Informatii Autogara 2 Brasov: 0268 426 332




Autobuzele circula zilnic. Timpul unei calatorii
este de aprox. 50 min.

Tarif bilet: 2,5 RON


Obs:

--- : circula si in w-end

--- : circula numai in w-end



Obiective turistice în Bran

Capela Inima Reginei Maria

Capela Inima Reginei Maria este o micuta capela de langa Castelul Bran. Acesta este al doilea loc preferat al Reginei Maria, dupa resedinta regala din Balcic, Bulgaria.

Schitul Bran

Unul dintre foarte tinerele asezãminte monahale ale Arhiepiscopiei Sibiului, ființând din luna aprilie a anului 2006, Schitul Bran este așezat pe varful dealului care strajuiește satul Șimon - arondat comunei Bran - intr-o zonã de un pitoresc aparte, oferind o impresionantã panoramã asupra celor patru importante forme de relief care il inconjoara:
Masivul Piatra Craiului, Masivul Bucegi, Masivul Postãvaru și Mãgura Codlei.

Printr-o altã fericitã potrivire, locul pe care a fost ctitorit schitul este imbibat de sângele și osemintele ostașilor români cãzuți în luptele de rezistentã purtate de-a lungul culoarului Rucãr - Bran în Primul Rãzboi Mondial.

De altfel, întru` cinstirea jertfei lor a fost înalțatã și o troițã comemorativã în imediata vecinãtate a bisericii.

În pronaosul bisericii schitului, sunt așezate spre închinare într-o rãclițã de lemn pãrticele din sfintele moaște ale Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Brazi și ale Sfinților Cuvioși Mucenici din Sinai.

Castelul Groazei

Castelul Groazei – cu dedicație specială pentru cei tari de inima. Castelul bântuit de vampiri, cu expoziții de instrumente de tortură medievale și cu magazin de cadouri va asteapta sa il explorati!
Aici găsiți distracție pe „speriate”. Pe traseu te poti întâlni cu Contele Dracula, Dr. Frankenstein și spre final chiar cu Satana, poți vizita o temniță veche și o cameră de tortură…iar restul rămâne surpriză.
Toate acestea sunt prezentate în 12 camere, fiecare cameră având lumini și sonorizare proprie adecvate temei pe care a fost decorată.
- bilete standard
Adulţi: 45Lei
Seniori (65+): 35Lei
Studenţi: 25Lei
Elevi: 10Lei
gratuități / TAXĂ redusă
Intrarea este liberă pentru persoanele cu dizabilităţi şi / sau instituţionalizate.
Copiii cu vârsta până la 7 ani împliniţi beneficiază de gratuitate.
Reducerea pentru seniori se acordă persoanelor peste 65 ani, în baza actului de identitate.
Studenţii şi elevii beneficiază de reducere în baza legitimaţiei de studii.
extraopțIUNI:
Expoziția Instrumente medievale de tortură: 10Lei
Tunelul Timpului: 20Lei
Grupuri de copii organizate (>20 pax): 5 Lei

Castelul Bran

Castelul Bran a fost ridicat acum mai bine de 600 de ani și inițial a fost o fortăreață cunoscută sub numele de Dietrichstein, construită de Ordinul Cavalerilor Teutoni în anul 1212, care a fost cucerită de sași spre sfârșitul secolului al XIII-lea.
Castelul Bran se situează la mai puțin de 30 km de Brașov, construit pe o stâncă, într-un amplasament cheie din punct de vedere strategic. El adăpostește muzeul Bran, ce se întinde pe cele patru etaje ale castelului. Aici se regăsesc colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri, iar în curtea castelului se află un mic muzeu al satului, cu case tradiționale din regiunea Rucăr-Bran.
Castelul a fost restaurat în perioada 1920-1927 sub conducerea arhitectului Curţii Regale, Carol Liman. În timpul Reginei Maria, castelul a cunoscut perioada sa de glorie ca reşedinţă regală, fiind unul dintre locurile preferate ale reginei. Turiștii pot aflad e la ghidul castelului faptul că inima Reginei Maria a fost îngropată, pentru o scurtă perioadă de timp, la Bran.
Deşi în anul 1938, fiica Reginei Maria, Principesa Ileana, primeşte prin testament acest Castel, în 1948 familia regală a fost alungată din ţară de către regimul comunist, iar Castelul Bran a devenit proprietatea statului român.
La zece ani după instalarea regimului comunist în România, Castelul Bran a fost deschis ca muzeu de istorie şi artă feudală. Starea de degradare a acestuia a dus la închiderea lui în anul 1987 şi la redeschiderea a avut loc abia în anul 1993, ca urmare a lucrărilor de restaurare.
În prezent, Castelul Bran este proprietatea urmaşului Principesei Ileana, Dominic de Habsburg.
Motivul principal pentru care turiştii străini aleg să viziteze Castelul Bran este reprezentat de legenda care s-a creat în jurul acestuia, Dracula reprezentând un personaj fictiv.
Personajul Contele Dracula apare pentru prima dată în romanul “Dracula”, scris de scriitorul irlandez Bram Stoker şi publicat în 1897 în Anglia. La origine numele Dracula nu este de loc înfricoşător. El derivă din denumirea dată unui ordin al cruciatilor, Ordinul Dragonului, cu care au fost asociaţi atât Vlad Ţepeş cât şi tatăl sau Vlad Dracul (membru, de altfel, al acestui ordin). Restul mitului Dracula se datorează influenţei legendelor şi credinţelor populare transilvane despre stafii şi vampiri.
Vă recomandăm să nu ratați vizita la Castelul Bran și vă așteptăm cu drag să explorați Transilvania!

Muntii Bucegi - Trasee / drumetii

Masivul Bucegi, cu o suprafață de circa 300 km2, se află la extremitatea estică a Carpaților Meridionali, desfășurându-se între Valea Prahovei la est și culoarul Branului și Valea Ialomiței la vest; cade brusc spre nord către depresiunea Bârsei și spre sud, până la contactul cu Subcarpații de curbură. Se întinde pe teritoriul județelor Dâmbovița, Prahova și Brașov. Fiind de o mare complexitate structurală și morfologică, masivul apare ca o cetate naturală, cu incinta suspendată la 1600 – 2500 m, sprijinită de abrupturi puternice.
Traseu Bran - Poarta - Ciubotea - Cabana Omu Timp: 6 - 7 ore Traseul porneşte din şoseaua naţională Braşov-Câmpulung, de la ramificaţia şoselei comunale spre satul Poarta-Bran. Urmăm această şosea spre SE, prin sat şi după cca. ½ oră ajungem în punctul „Podul Oprişului`, unde lăsăm la stânga drumul spre Vf. Omu prin Clincea. Traseul nostru continuă spre dreapta, în lungul Văii Poarta, pe drumul carosabil, printre case şi fâneţe. Peisajul e dominat de culmile versantului transilvănean al Bucegilor. Drumul iese curând din sat urmând firul Văii Poarta, trece prin rarişti, iar după 45-50 min de la Podul Oprişului ajunge în dreptul unui stâlp indicator, unde se desparte poteca spre Vf. Omu prin V. Gaura (marcaj cruce roşie). Traseul nostru urmează drumul carosabil la stânga, în lungul apei, şi după 20-25 min de la ramificaţie traversează V. Urlătoarea Clincii. De aici, după 120 paşi, părăsim valea, prinzând spre stânga poteca ce urcă pieptiş pe o coamă largă, şi ieşim în Poiana Ciubotei de Jos. Din marginea de sus a poienii urmăm poteca ce urcă de-a coasta, pe faţa dinspre V. Urlătoarea Mică. Trecând printr-o zonă de stâncării, poteca urcă pronunţat şi după 45-50 min din Poiana Ciubotei de Jos ajunge în Poiana Ciubotei de Sus, de unde V. Urlătoarea Mică ia numele de V. Ciubotei sau Căţunul Ciubotei. Dincolo de vale, în dreapta, se ridică sălbatic peretele şi Colţii Ciubotei. Trecem pe sub o zonă de stâncării cu jnepeni, iar după cca. ½ oră din poiană ieşim într-o mică şa, în marginea de jos a căldării mijlocii a văii. În fund, deasupra obârşiilor văii, se înalţă culmea ferestruită de ţancuri stâncoase a Colţilor Ţigăneşti, străjuită de silueta Turnului Ţigăneştilor. Urmând fundul căldării, urcăm de-a coasta pe malul drept al văii (stânga cum urcăm). Poteca traversează apoi firui văii, urcă pipetiş coasta care formează treapta dintre căldarea mijlocie şi superioară şi iese pe pragul acesteia din urmă, în Căţunul Ciubotei înainte, în pereţii ce închid căldarea, se observă un imens bloc de calcare prins în masa conglomeratelor. Continuăm în urcuş uşor pe platforma căldării, ţinând aproape de marginea din dreapta, şi după 15 min de la intrarea în căldare ne apropiem mult de peretele din fund, de unde traseul se orientează brusc către dreapta şi înapoi, spre vest (atenţie la marcaj), ieşind din căldare pe o muchie, în dreptul unui stâlp de marcaj. Drumul trece mai departe, în urcuş direct de-a lungul muchiei, având mereu în dreapta „Faţa Frumoasă`, coastă largă podită cu întinse covoare de smirdar, iar după cca. 1 oră de la ieşirea din căldare ajunge în Culmea Scara, pe platforma largă a Podului Spintecăturilor. Spre est, nu departe, se înalţă Vf. Scara (2421 m). Din Culmea Scara continuăm în urcuş foarte uşor de-a coasta şi întâlnim venind din stânga drumul de la Bran, prin Clincea (stâlp indicator). Urcuşul încetează în marginea platoului Vârfului Scara. Urmând Culmea Scara, drumul coboară pe sub creastă, trece curând pe deasupra Hornului Mare al Ţigăneştilor, prin care se zăreşte fundul Văii Ţigăneşti, şi în coborâş uşor pe flancul sudic al crestei ajunge în Curmătura Hornurilor, la obârşia Hornului Mare al Mălăeştilor (accesibil), unde întâlneşte venind din dreapta poteca (marcată cu cruce roşie) de la Bran prin V. Gaura. Drumul urcă de aici uşor, lasă în stânga Hornul Mic (inaccesibil), iar mai departe, şi în aceeaşi direcţie, poteca spre Mălăeşti (marcaj bandă albastră), după care ajunge curând la Cabana Omu (2507 m).


Sursa: https://muntii-bucegi.ro/Trasee_Bucegi/Traseu_Bran-Poarta-Ciubotea-Cabana_Omu/
Copyright © Iulia Toyo

Muntii Piatra Craiului - Trasee / drumetii

Masivul Piatra Craiului (germană Königstein), adeseori Munții Piatra Craiului, sau Piatra Craiului sau chiar Crai, este un lanț muntos calcaros aflat la sud-vestul Carpaților Orientali, dar care aparține lanțului Carpaților Meridionali, găsindu-se în nord-estul acestora.
Din punct de vedere petrografic, Masivul Piatra Craiului se deosebește geologic și geomorfologic de masivele și grupele muntoase înconjurătoare, Munții Leaota, Munții Bucegi, Munții Făgăraș și Munții Iezer-Păpușa. În timp ce aceste grupe montane sunt formate aproape exclusiv din roci cristaline, „Crai”-ul, cum este adesea alintat, este o „lamă” tăioasă și abruptă de roci sedimentare, în special roci calcaroase de vârstă jurasică, lungă de aproximativ 24 – 26 km, orientată de la sud-vest spre nord-est, și lată de aproximativ 6 – 8 km, pe direcțiile perpendiculare corespunzătoare. Cunoscuții pereți verticali, înalți de 400–650 m, dintre Padina Lăncii și Valea lui Ivan, au luat naștere datorită stratificării pe orizontală a calcarelor.
Altitudinea maximă a Pietrei Craiului este atinsă în vârful Vârful La Om, cunoscut și ca Piscul Baciului, având 2.238 m. Masivul are numeroase piscuri peste 2.000 de metri altitudine (Vf. Padina Popii (2.025 m), Vf. Ascuțit (2.150 m), Vf. Țimbalul Mare (2.177 m), Vârful dintre Țimbale (2.170 m), Vf. Sbirii (2.220 m), Vf. Căldării Ocolite (2.202 m) ).
Trasee turistice cu plecare din Zarnesti in Piatra Craiului:
semn turistic Traseul de creasta
etapa I: NORD-SUD 3-3.30 h
Creasta Nordica: Cabana Curmatura – Saua Crapaturii – virful Turnul – Saua Padinei inchise – virful Padina Popii – zona refugiului de la Virful Ascutit
Traseul de creasta, marcat cu punct rosu, porneste de la cabana Curmatura. Initial, cind iesim din cabana, ne abatem catre stinga spre Zarnesti si dupa circa 10 m in aceasta directie ajungem in punctul de ramificatie a drumurilor. Pe un stilp de marcaj cu tabla indicatoare citim, intre altele, si explicatii referitoare la drumul nostru. De la tabla mentionata ne abatem la stinga in urcus prin poiana cabanei si dupa scurta distanta intram in padurea de molid, revarsata de la creasta pe coastele de sud ale muntelui Piatra Mica. Urcusul in panta accentuata se domoleste prin padurea pe care o strabatem, trecind pe linga peretii albi de calcar, ridicati in marginea potecii. Dupa circa 20 minute, socotite de la cabana Curmatura, ajungem in Saua Crapaturii, unde doua din marcajele turistice, comune pina in acest loc cu traseul nostru, se despart: traseul, marcat cu banda galbena, conduce spre Zarnesti, iar cel cu punct albastru spre Piatra Mica. Locul este semnalat de un stilp indicator. Din dreptul stilpului indicator coborim catre stinga, ocolind prin Padure Coltul din Curmatura, turn de piatra impadurit, ridicat in mijlocul inseuarii dintre Piatra Craiului si Piatra Mica. La capatul acestui pasaj intilnim un stilp indicator, pe a carui sageata citim urmatoarea explicatie: acces direct la cabana Curmatura fara sa atinga Saua Crapaturii – 10 minute. Deasupra stilpului indicator, pe creasta, se afla punctul cu altitudinea cea mai scazuta a Curmaturii Pietrei Craiului. Pe axa de simetrie a acesteia, catre sud, spre valea Curmaturii, se adinceste talvegul unui vilcel sec, iar la nord ulucul vaii Crapaturii, delimitind pe toata lungimea lor Piatra Craiului de Piatra Mica. Adaugam ca Saua Crapaturii se afla in cuprinsul Curmaturii Pietrei Craiului, pe versantul corespunzator muntelui Piatra Mica. Continuind traseul, urmam poteca prin padure, urcind sustinut, uneori printre trunchiurile molizilor rasturnati de vint. Dupa scurta vreme depasim linia de creasta printr-o sa, de unde coborim, traversind catre abruptul masivului o intinsa zona de grohotisuri, revarsata catre dreapta spre valea Crapaturii. In fata noastra se ridica – stirnindu-ne admiratia – peretele de piatra alba pe care vremea a brazdat numeroase jgheaburi. Ici-colo apar citiva molizi singuratici sau grupati, piperniciti si scrijeliti de vinturi. Escalada catre Creasta Nordica a Pietrei Craiului incepe dupa ce am traversat grohotisul. Un prag stincos, inalt de 4-5 m, ne supune la primul examen de catarare. Trecindu-l cu bine, ne folosim in continuare de cele doua cabluri montate de-a lungul traseului. Urmeaza un jgheab cu grohotis marunt care pe o mica distanta trebuie trecut cu mai multa atentie. Pe masura ce inaintam, panta devine mai inclinata. Cu toate acestea, pasajele ce trebuie trecute nu sint dificile, datorita prizelor naturale pe care le folosim pentru sprijin si altor doua cabluri montate in locurile expuse. Inaintarea noastra este usurata de marcaj, care ne arata uneori si punctele de sprijin pentru miini. Dupa circa o ora de la cabana Curmatura, ajungem in dreptul unui stilp metalic; o sageata indicatoare, fixata pe el, ne da urmatoarele explicatii: spre cabana Curmatura 45 minute – 1 ora. In dreapta stilpului, pe o lespede, vedem marcajul cruce albastra al traseului din Padina Hotarului, care ia sfirsit in acest loc, la 1 850 m alt. In continuare, linia crestei incepe sa se contureze tot mai bine; urcusul, desfasurat in panta mai domoala, trece peste obstacole mici pina la Turnul, primul virf al crestei in aceasta parte, unde pe un stilp indicator sint fixate doua sageti si o tabla cu explicatii asupra traseelor ce se ramifica de pe linia crestei spre diferite obiective, precum si timpii de mers. Virful Turnul este denumit local Turnul Pietrei, iar turistii ii spun uneori Turnul Pietrei Craiului. Din virful Turnul se desparte catre dreapta traseul prin Padina Sindileriei, care este foarte slab marcat la inceputul coboririi. Condusi de marcajul nostru, reluam drumul pe creasta, privind in dreapta multimea de turnuri si creste, ridicate pretutindeni in Padina Sindileriei. Curind insa va trebui sa renuntam la aceasta placere si, din cauza unor obstacole, sa parasim linia crestei catre stinga, pe versantul estic, ocolind virful Padina inchisa printr-o zona impadurita. La sfirsitul intervalului ajungem in Saua Padinei inchise (1 955 m alt.), delimitata la sud de virful Padina Popii si la nord de virful Padina inchisa. Locul este marcat cu stilp si tabla indicatoare. Prin acest punct trece traseul marcat cu banda albastra care, urmat catre dreapta, conduce in poiana fostului refugiu Diana, pe Brina Caprelor, iar la stinga coboara la cabana Curmatura. Continuind drumul pe linia crestei privim catre dreapta haurile Padinei inchise, minunindu-ne de nota particulara data de stratele de calcar puternic redresate pina la verticala. Dupa 15 minute de mers ajungem pe virful Padina Popii (1 970 m alt.), punct de ramificatie semnalat de un stilp metalic. Traseul este marcat cu triunghi albastru si conduce in coborire catre dreapta, prin Padina Popii, in poiana fostului refugiu Diana. De pe virful Padina Popii, linia crestei se vede in fata noastra, ingusta si punctata cu pilcuri de jnepeni. Pe aceasta portiune avem posibilitatea sa admiram in dreapta Padina Popii, delimitata catre nord-est de Muchia Padina Popii; pe abruptul ei, denumit Peretele Mare din Padina Popii, s-au stabilit numeroase trasee alpine de o rara frumusete. Dupa circa 400 m, socotiti din dreptul ultimului punct de ramificatie, creasta inchide pe la obirsie numeroasele vilcele, afluenti ai vaii Cioringa Mare. Jos, prin aceasta zona, trece Briul Cioringa Mare, ramura de jos. Hatasul din lungul briului este greu de urmarit, mai ales prin padurea de jnepeni prin care uneori se pierde. Dupa aproape o ora, socotita de la virful Padina Popii, creasta devine lata, poteca trecind peste Virful Ascutit (2150 m), de sub care se desprinde catre dreapta valea Cioringa Mare, pe al carei pat inierbat se contureaza poteca nemarcata catre Briul Cioringa Mare, ramura de sus, si refugiul Cioringa Mare. Dincolo de virf, coborim pe platforma refugiului de la Virful Ascutit. La circa 30 m mai jos intilnim citeva sageti indicatoare cu explicatii pentru traseul de creasta si coborirea la cabana Curmatura prin Padinile Frumoase. In acest loc ia sfirsit prima etapa a traseului
etapa II: NORD-SUD 2-3 h
Creasta Nordica: Zona refugiului de la Virful Ascutit -virful Timbalul Mare – Piscul Baciului (virful La Om) – Saua Grindului
Etapa a doua a traseului de creasta se desfasoara la sud de zona refugiului de la Virful Ascutit . In punctul de plecare sint fixate pe stilpi metalici mai multe sageti de directie, cu explicatii pentru obiectivcle sau traseele turistice marcate in regiune. De la stilpul indicator, poteca de pe Creasta Nordica spre Piscul Baciului ne conduce circa 350 m mai mult pe linia crestei, pina in apropierea Virfului Timbalul Mare, inaltat in fata. Inainte de a incepe urcusul pe virf, creasta se intrerupe de doua ori, formind la mici intervale cite o strunga. Din dreptul celei de-a doua, marcajul coboara 4-5 m spre est, pe un scoc mai accidentat, pentru ca apoi sa revina in alta strunga (a treia), unde pe versantul nord-vestic incepe firul de obirsie al Canionului Cioringa Mare, prin care turistii obisnuiti cu catararea pe stinci si alpinistii coboara la refugiul Cioringa Mare, aflat linga fosta Cabana Ascunsa, pe traseul Vilcelului cu Fereastra. Locul poate fi identificat si dupa ,,fereastra” naturala sfredelita in peretele ce margineste pe dreapta firul de obirsie al canionului mentionat. Pentru refugiul Cioringa Mare de linga fosta Cabana Ascunsa, pe traseul Vilcelului cu Fereastra, vezi indice 25. B. Continuind traseul de creasta, urcam sustinut pe virful Timbalul Mare (2177 m alt.), de unde putem privi cea mai fantastica zona a Pietrei Craiului, Padina lui Calinet, “paradis al alpinismului”, rival al zonei Galbinele din masivul Bucegi. Dincolo de aceasta zona, peste magurile impadurite si ulucul adinc al Dimbovitei, vedem masivul Iezer-Papusa, iar mai la dreapta insiruirea nesfirsita de virfuri ale Fagarasului. Urmeaza coborirea in Saua Calinetului, adincita intre virful Timbalul Mare si Virful dintre Timbale.

Muzeul Satului (Bran)

Realizat in urma cu peste 40 de ani, muzeul satului evidentiaza arhitectura traditionala din satele din Tara Barsei.Principalele tipuri de gospodarii si locuinte amenajate in interiorul muzeului, alaturi de o serie de anexe gospodaresti sunt raportate la ocupatiile de baza ale vremurilor respective, cum ar fi: agricultura, cresterea animalelor, prelucrarea lanii si a lemnului etc.
Muzeul satului branean evidentiaza evolutia tipologica arhitecturala de la case cu o singura incapere la case cu doua si trei incaperi, cu tinda si diverse anexe.
Arhitectura caselor din zona Bran este caracterizata prin realizarea unei temelii de piatra, peste care se asaza pereti din barne de brad, imbinate la capete, lipite cu lut si varuite cu alb. Acoperisurile caselor sunt fie in patru ape, fie in doua, si sunt realizate din sindrile de brad. Casele au proportii armonioase, incadrand placut peisajul montan de care apartin.
Muzeul satului din Bran este o marturie vie a acestei zone etnografice, bogata in cultura sitraditii, reprezentand totodata un punct de atractie pentru numerosii turisti care tranziteaza Branul sau petrec sejurul la pensiunile de aici.

Pârtia Zănoaga

Zona dispune si de un domeniu schiabil la 2 km de Castelul Bran.
Partia Zanoaga are o diferenta de nivel de 145 de metri si o lungime totala de 650 metri, este recomandata schiorilor de nivel mediu sau incepatorilor.
Instalatia de teleski si nocturna va stau la dispozitie.
Partia Zanoaga este dotata si cu tunuri de zapada, centru de inchiriere a echipamentelor de schi, inchiriere ATV-uri si centru de prim ajutor (situat la baza partiei).
Pe langa partia Zanoaga, recent au fost inaugurate 2 partii de schi totalizand 6 ha teren schiabil in cele mai bune conditii. Partiile sunt dotate cu instalatie de transportl pe cablu.
Partie: Bran 1; nivel: usor; lungime (m): 700; zapada artificiala: nu; nocturna: nu
Partie: Bran 2; nivel: mediu; lungime: 700 m; zapada artificiala: nu; norcturna: da

Roata

Instalata recent, chiar in Parcul Central, vis a vis de Castel, te urca atat de sus incat ii poti face din mana Reginei de peste drum.

Oraselul Copiilor

Nu departe de Centru, aproape tot timpul anului, Oraselul Copiilor atrage atat copiii, cat si adultii, prin toboganele uriase, plimbarile cu ATV-urile, buggy-urile si multe altele pe care trebuie sa le descoperiti cat mai repede!

Activități de agrement în Bran

Schi pe partia Zanoaga

Partia Bran - Zanoaga, asa cum este ea cunoscuta, este amplasata la circa 4 km de centrul localitatii, pe Valea Portii. Are o lungime de 1000 de metri si o diferenta de nivel de circa 150 de metri, ceea ce o face accesibila pentru amatorii de schi de toate varstele.
Partia este dotata cu un teleschi in lungime de 700 de metri, tunuri de zapada artificiala si nicturna. In ce priveste gradul de dificultate, partia ofera multiple variante de coborare, astfel ca aici pot schia atat turistii incepatori, amatorii, cat si schiorii experimentati carora le plac coborarile abrupte si virajele bruste.
La baza partiei din Bran este amplasat un centru de prim-ajutor, o scoala de schi si un centru de inchirieri echipament sportiv. Tot aici puteti incerca si noile ATV-uri aduse in zona. Turistii care aleg partia de la Zanoaga vor avea o surpriza in privinta pretului teleschiului, deoarece costurile sunt la jumatatea celor practicate pe partiile din statiunile turistice de pe Valea Prahovei.

Club Bowling

Fie ca va aflati in Bran sau in impresjurimi noi va punem la dispozitie diferite modalitati de petrecere a timpului liber. In functie de preferintele dumneavoastra la Complexul Wolf puteti juca o partida de bowling, biliard, ping-pong sau dartz. . .

Pentru rezervari va rugam sa ne contactati din timp.

    Date de contact:
  • Nume: Adi Filip
  • Telefon: 0728 858 265
  • Email: flipadi@yahoo.com

Quad Team Building

QUAD TEAM BUILDING va incarca cu energie si cu buna dispozitie prin urmatoarele activitati de agrement:
-JEEP TOURS OFFROAD intre 2 si 5 ore.
-Excursii ATV
-Excursi
- Tir Sportiv ( Pusca airsoft cu luneta)
-Tir sportiv (Arc cu săgeți)
PACHET TIR SPORTIV ( PUȘCĂ + ARC).
-Tiroliană
- Rapel
PACHET TIROLIANĂ + RAPEL
-Paintball
-Teambuilding games indoor/outdoor

    Date de contact:
  • Nume: Receptie
  • Telefon: 0788 555 505, 0724 314 444
  • Email: rezervari@quad.ro
  • Web: www.quad.ro

Plimbări montane

Hai cu noi să descoperim frumusețile Transilvaniei in zona Bran-Moeciu-Fundata-Măgura-Poiana Mărului.

    Date de contact:
  • Nume: Mosoiu Tanita
  • Telefon: 0736 693 861
  • Email: mosoiu.tanita@yahoo.com
  • Web: https://www.facebook.com/tanita.mosoiu/posts/1144090392342558

OFF-ROAD

Tanita Tour ne ajuta sa descoperim peisajele superbe din Bran și împrejurul in orice anotimp!
Sunteți pregătiți de adrenalină?

    Date de contact:
  • Nume: Mosoiu Anca
  • Telefon: 0736693861, 0722891494
  • Email: mosoiu.tanita@yahoo.com

Plimbare cu atv-ul

Plimbare contra-cost pe dealul Breazu, de unde se pot admira Castelul Bran, Movila Codlei, ors. Risnov etc.

    Date de contact:
  • Telefon: 0745 358 602

Poze imprejurimi Bran

Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran Bran

Vezi toate unitatile de cazare din Bran