Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Bălan

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Bălan

Bălan este un oras in judetul Harghita, Transilvania, Romania.
Orasul Balan este situat in perimetrul Nord-Estic al judetului Harghita, adica in zona centrala a Carpatilor Orientali, la poalele Hasmasului Mare, la altitudinea nordica de 46,30 grade si longitudine estica de 25,44 grade.
Se afla in imediata vecinatate a comunei Sandominic, avand acces la drumul national nr. 12 (Miercurea Ciuc - Gheorgheni). Miercurea Ciuc se afla la 42 km, Gheorgheni se afla la 19 km, (drumul inaccesibil circulatiei publice, ofera un traseu turistic de exceptie, drumetiile putand fi facute cu sanii trase de caini).
Balanul, ca oras, se intinde pe firul raului Olt, pe o distanta de aproximativ 3 Km, relieful fiind alcatuit dintr-un mic bazin inconjurat de alte forme de relief spectaculoase, munti si coline de un farmec inedit.
Muntii, padurile si raurile ofera un habitat prielnic unei varietati bogate de animale salbatice, din care se pot aminti: ursul carpatin, rasul carpatin, cerbul carpatin, capra rara, cocosul de munte, bufnita, alunarul, drepnia neagra, fluturasul de stanca, pastravul de munte.Vezi toate unitatile de cazare din Bălan