Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Budești

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Budesti

Comuna Budeºti este aºezatã în partea de nord a judeþului Maramureº,
aproape de staþiunea balneoclimatericã Ocna ªugatag.

Obiective turistice în Budești

Biserica de lemn din Budești Josani

Biserica de lemn din Budești Josani este o biserică de lemn maramureșeană în cheotori, datată 1643, care este considerată o construcție `magnifică` pentru epoca sa și mult timp după aceea. Are un plan dreptunghiular, cu absida poligonală, decroșată. Picturi murale populare sunt datate din anul 1762. Biserica a fost inclusă pe lista patrimoniului mondial al unesco în decembrie 1999.
Biserica din Budeşti-Josani este cea mai mare dintre cele opt lăcaşuri de cult maramureşene aflate pe lista unesco, cu dimensiuni de 8,47 x 17,70 m. Potrivit mai multor cercetători, este chiar cea mai mare construcţie medievală de lemn din Maramureş.

Domeniul schiabil de la Cavnic

Domeniul schiabil de la Cavnic,este situat lângă localitatea cu același nume,la poalele munților Gutai,o fosta localitatea miniera, atestata documentar din anul 1336.Prin amenajarea pârtiilor Icoana și Roata,localitatea Cavnic,considerata polul zăpezii în Maramureș,a ajuns pe lista domeniilor schiabile din România.Lungimea totala a pârtiilor din stațiune este de 8,5 km.

Mocanita de pe valea Vaserului

Una dintre cele mai importante valori culturale și tehnice ale țării, Mocănița de la Vișeu de Sus este ultima cale ferată forestieră cu abur din lume. Construită ca și soluție tehnică mai favorabilă pentru transportul materialului lemnos decât cel pe apă, calea ferată forestieră funcționează și astăzi, atât pentru rolul inițial, cât și pentru transportul turiștilor.



Vezi toate unitatile de cazare din Budești