Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Suceava

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Suceava

Suceava, pamant legendar, un loc unde istoria e prezenta pretutindeni, oferind vizitatorilor numeroase atractii turistice.

In Suceava gasesti facilitati pentru sporturile de vara si de iarna, pentru pescuit si vanatoare, cat si pentru odihna.

Obiective turistice

Autogara Suceava

AUTOGARA SUCEAVA - Mersul autobuzelor




Plecari Suceava / Sosiri Suceava

Autogara Suceava
  • Adresa: Str. Vasile Alecsandri nr.2
  • Telefon: 0230 524 340

TAXICSV Suceava
  • Telefon: + 40 (0)230 522.222, 533.333
  • Fax: + 40 (0)230 522.900
  • Site: www.TaxiCSv.ro

Agentia de transport "Tarsin" Suceava
  • Adresa: Stefan cel Mare, nr. 53, Suceava
  • Telefon: + 40 (0)230 551573, (0)745 936.499

Agentia de transport "Atlassib Romania" Suceava
  • Adresa: autogara Suceava, Suceava
  • Telefon: + 40 (0)230 551.410

Agentia de transport "Eurolines Romania" Suceava
  • Adresa: Str. Ana Ipatescu 4, bl. F, sc. E, ap.1, Suceava
  • Telefon: + 40 (0)230 206.346

Agentia TAROM Suceava
  • Adresa: str. Nicolae Balcescu nr. 5, Suceava
  • Telefon: + 40 (0)230 214.686
  • Fax: + 40 (0)230 214.686
  • Site: www.Tarom.ro


Obiective turistice în Suceava

Manastirea Sf. Ioan cel Nou

Este ctitoria lui Bogdan al Iii-lea fiul lui Stefan cel Mare si a lui Stefanita.

Constructia acestei noi mitropolii a Moldovei a fost impuse de necesitate crearii unui spatiu mai mare pentru credinciosi fata de prima mitropolie a Moldovei( locul actual al bisericii Mirauti din Suceava din timpul lui Petru Musat ).

Aici odihnesc moastele sf. Ioan cel Nou aduse de domnul Moldovei Alexandru cel Bun la 1402 de la Cetatea Alba si depuse in prima mitropolie, ulterior au fost mutate in noua mitropolie ( mst. Sf. Ioan cel Nou Suceava la 1521 cand a fost sfintita ).

Aici au fost unsi si binecuvantati ca domni ai Moldovei urmasii lui Stefan cel Mare pana la Alexandru Lapusneanu, in timpul caruia capitala Moldovei a fost mutata la Iasi.

Cele mai vechi moaste a unui sfat din tara noastra au o istorie zbuciumata, ele poposind o perioada in Polonia, la Viena, pentru ca incepad cu anul 1783 sa nu mai paraseasca Suceava.

In fiecare an pe data de 02 iunie se sarbatoreste ziua sfantului Ioan cel Nou de la Suceava, iar in data de 24 iunie aducerea moastelui sfantului care coincide cu zilele Sucevei.

Manastirea Dragomirna

La 12 kilometri de Suceava, aproape de padure, spre satul Mitocul Dragomirnei a fost ridicata Manastirea Dragomirna.

Mitropolitul Anastasie Crimca, fiul negustorului sucevean Ioan Crimca si al Cristinei a pus piatra de temelie a acestei manastiri in anul 1602.

Inainte de construirea marii manastiri, o alta biserica mai mica fusese ridicata. Aceasta bisericuta poate fi vazuta astazi in curtea Manastirii Dragomirna, fiind de fapt prima biserica ctitorita de mitropolitul Anastasie Crimca impreuna cu rudele sale - Lupu si Simion Stroici.

Pisania de la intrare arata ca Biserica sta sub hramul Sfintilor Enoh, Ilie si Ioanbotezatorul.

Activități de agrement în Suceava

Plimbare la Cetate

Din centrul Sucevei pana la Cetatea Sucevei, intr-o plimbare de 2 km va intalniti cu istoria glorioasa a fostei capitale a Moldovei lui Stefan cel Mare.

Langa Curtea Domneasca din centru orasului se afla 2 importante biserici( sf. Dumitru ctitorie a lui P.Rares si Sf. Vineri ctitorie a d-nei Elena sotia lui P. Rares ), hanul Domnesc cea mai veche constructie civila din oreas.

Coborand spre Cetate aveti ocazia sa vizitati Manastirea Sf.Ioan cel Nou cu cele mai vechi moaste a unui sfant din tara ctitorie a urmasilor lui Stefan, fosta glorioasa mitropolie a Moldovei.

Langa Cetatea Sucevei aveti ocazia sa vedeti Bucovina in miniatura( muzeul satului Bucovinean )iar numai la 100 m statuia marelui Stefan.

    Date de contact:
  • Nume: Maria Tabarcea
  • Telefon: 0745 904 119, 0230 510 045
  • Email: office@maripet.ro

Plimbare din centru la Cetate

O plimbare pe jos de 2 km din centru la cetate va ofera posibilitatea sa vedeti cele mai vestite obiective din perioada medievala de glorie a Moldovei cu capitala la Suceava. De la curtea domneasca, biserica Sf. Dumitru, biserica Sf. Vineri, muzeul Bucovinei, hanul domnesc si prima mitropolie a Moldovei{mst. Sf. Ioan cel Nou de la Suceava }care adapostesc cele mai vechi moaste din tara a unui sfant. Ajungeti la glorioasa Cetate a Sucevei iar in apropiere aveti ocazia sa vedeti Bucovina rurala in miniatura{muzeul satului Bucovinean}si statuia ecvestra a lui St. Cel Mare.

Poze imprejurimi Suceava

Suceava Suceava Suceava Suceava Suceava Suceava Suceava Suceava Suceava Suceava Suceava Suceava Suceava Suceava Suceava Suceava Suceava Suceava Suceava Suceava Suceava Suceava

Vezi toate unitatile de cazare din Suceava