Ramnicu Sarat 2017 | Statiunea Ramnicu Sarat
path
Caută cazare în:
pixel
box
Ramnicu Sarat:
Cazare Ramnicu Sarat
Restaurante Ramnicu Sarat
Sali de conferinta Ramnicu Sarat
box
pixel
box
Despre Ramnicu Sarat:
Despre Ramnicu Sarat
Obiective turistice Ramnicu Sarat
Evenimente turistice si agrement Ramnicu Sarat
Poze Ramnicu Sarat
Harta Ramnicu Sarat

Paște 2018 Ramnicu Sarat
Crăciun 2017 Ramnicu Sarat
Revelion 2018 Ramnicu Sarat
box
pixel
box
Cazare judetul Buzau:
Cazare Balta Albă
Cazare Berca
Cazare Bisoca
Cazare Bozioru
Cazare Buzau
Cazare Candesti
Cazare Chiojdu
Cazare Colti
Cazare Gura Teghii
Cazare Hales
Cazare Magura de Buzau
Cazare Maracineni
Cazare Merei
Cazare Nehoiu
Cazare Patarlagele
Cazare Pietroasele
Cazare Posta Calnau
Cazare Ramnicu Sarat
Cazare Sarata Monteoru
Cazare Siriu
Cazare Tisău
Cazare Unguriu
Cazare Vernesti

box

Despre Ramnicu Sarat

Municipiul Ramnicu Sarat este situat in judetul Buzau, in Campia Piemontana a Ramnicului, pe cursul raului Ramnicu Sarat, la o altitudine de 120 m, la 30 km nord-est de municipiul resedinta de judet Buzau. Declarat municipiu in 1994, in prezent Ramnicu Sarat are aproximativ 41500 locuitori.

Prima mentionare documentara a localitatii Ramnicu Sarat dateaza din 8 septembrie 1439, intr-un document emis de Vlad Dracul. Mai tarziu, in 1574 este deja oras conform documentelor vremii. Asezarea a jucat un rol important in lupta principatelor romane cu imperiul otoman si cu hoardele tatare care din cand in cand invadau aceasta parte a Europei. Astfel in a doua jumatate a secolului 16 este realizata o fortificatie de mari dimensiuni care sa serveasca ca si unul din pilonii de aparare a acestei zone. Aceasta fortificatie este refacuta si intarita in secolul 17 de catre Constantin Brancoveanu.

Datorita rolului sau de punct intarit de aparare localitatea Ramnicu Sarat a fost cu mai multe ocazii devastata si asediata cu toate acestea si-a mentiunut importanta de-a lungul vremurilor. Astfel in anul 1700 pe harta Stolnicului Constantin Cantacuzino, orasul Ramnicu Sarat era marcat ca si oras resedinta de judet.

Dezvoltarea economica a orasului a cunoscut o traiectorie ascendenta mai ales in a doua jumatate a secolului 20, in prezent fiind centrul de gravitatie economica si culturala a Campiei Ramnicului.

Sursa: www.ropedia.ro