Polovragi 2017 | Statiunea Polovragi
path
Caută cazare în:
pixel
box
Polovragi:
Cazare Polovragi
Restaurante Polovragi
Sali de conferinta Polovragi
box
pixel
box
Despre Polovragi:
Despre Polovragi
Obiective turistice Polovragi
Evenimente turistice si agrement Polovragi
Poze Polovragi
Harta Polovragi

Paște 2018 Polovragi
Crăciun 2017 Polovragi
Revelion 2018 Polovragi
box
pixel
box
Cazare judetul Gorj:
Cazare Baia de Fier
Cazare Bumbesti Jiu
Cazare Bumbesti Pitic
Cazare Calnic
Cazare Catunele
Cazare Crasna
Cazare Musetesti
Cazare Novaci
Cazare Pades
Cazare Pestera Muierilor
Cazare Pestisani
Cazare Polovragi
Cazare Ranca
Cazare Runcu de Gorj
Cazare Sanatesti
Cazare Scoarta
Cazare Targu Jiu
Cazare Ticleni
Cazare Tismana
Cazare Turcinesti

box

Despre Polovragi

Polovragi este o localitate in judetul Gorj, Oltenia, Romania. Se afla la o distanta de 50 km de Targu Jiu si 60 km de Ramnicu Valcea.

Comuna Polovragi este asezata in Depresiunea Polovragi, depresiune situata in partea central sud-vestica a tarii, facand parte din Depresiunea Subcarpatica Olteana cuprinsa intre Bistrita Valcii si Tismana. Accesul in localitate se face foarte usor fiind strabatuta de DN 67 (Tg.-Jiu - Rm. Valcea) la sud si de drumul judetean 665 desprins din DN 67 pe traseul Horezu – Vaideeni – Polovragi – Novaci – Bumbesti Jiu.

Denumirea localitatii, toponimie romaneasca cu rezonanta particulara, a dat nastere la multe interpretari. Unii au pus-o in legatura cu o planta numita povraga sau polvraga, folosita ca medicament; altii au derivat-o de la un cuvant grecesc compus, care ar insemna mult stancoasa (Ghenadie Enaceanu); sau de la cuvintele slave indicand o jumatate de vale cu maluri rapoase (Iorgu Iordan); iar altii au vazut in ea o vale diabolica sau o campie vrajita (Aurelian Sacerdoteanu). Cu toate acestea n-ar fi exclus ca denumirea sa fie de origine geto-daca, cuprinzand in sine o criptograma nedescifrata inca, referitoare la credintele religioase si practicile medicale raspandite in viata stramosilor nostri.

Sursa: www.wikipedia.org