Baltatesti 2017 | Statiunea Baltatesti
path
Caută cazare în:
pixel
box
Baltatesti:
Cazare Baltatesti
Restaurante Baltatesti
Sali de conferinta Baltatesti
box
pixel
box
Despre Baltatesti:
Despre Baltatesti
Obiective turistice Baltatesti
Evenimente turistice si agrement Baltatesti
Poze Baltatesti
Harta Baltatesti

Paște 2018 Baltatesti
Crăciun 2017 Baltatesti
Revelion 2018 Baltatesti
box
pixel
box
Cazare judetul Neamt:
Cazare Agapia
Cazare Alexandru cel Bun
Cazare Baltatesti
Cazare Bicaz
Cazare Bicazu Ardelean
Cazare Bistricioara
Cazare Bodesti
Cazare Borca
Cazare Ceahlau
Cazare Doamna
Cazare Dobreni
Cazare Dulcesti
Cazare Dumbrava Rosie
Cazare Durau
Cazare Frumosu de Neamt
Cazare Garcina
Cazare Girov
Cazare Grinties
Cazare Grozavesti
Cazare Hangu
Cazare Horia
Cazare Izvorul Muntelui
Cazare Negresti
Cazare Oglinzi
Cazare Pangarati
Cazare Piatra Neamt
Cazare Piatra Soimului
Cazare Pipirig
Cazare Poiana Teiului
Cazare Raucesti
Cazare Roman
Cazare Savinesti
Cazare Secuieni
Cazare Stanca
Cazare Tarcau
Cazare Targu Neamt
Cazare Trifesti
Cazare Tupilati
Cazare Turturesti
Cazare Vanatori Neamt
Cazare Vulpasesti

box

Despre Baltatesti

Statiunea din comuna Baltatesti, judetul Neamt, este consemnata documentar la inceputul secolului al XVIII-lea , fiind cunoscuta pentru apele minerale clorurate, sulfatate, iodice, bromurate cu o concentratie de pana la 280 g/l. intre factorii de cura se evidentiaza, de asemenea, aerul curat, puternic ozonat.

Baile, situate la o altitudine de 475 m, functioneaza din anul 1810, prin grija printului Cantacuzino: in 1810, principele Cantacuzino, aflat la o vanatoare, descopera cateva fantani cu apa sarata. Constient de valoarea terapeutica a apei, principele a pus bazele unei mici statiuni. in 1878, doctorul Dumitru Cantemir cumpara proprietatea si o dezvolta.

Dupa moartea medicului, vaduva acestuia, recasatorita Arapu, cedeaza administrarea bailor fiilor sai, care, din 1903, le arendeaza. in 1920, familia Arapu vinde statiunea doctorului Goldhamer, care reface instalatiile si acorda asistenta medicala. in 1948, Baltatestii trec in proprietatea statului, iar din 1953, baile incep din nou sa functioneze. in 1993, statiunea este preluata de MApN. Aici sunt acum patru hoteluri care ofera tratament in serii de 15-18 zile pentru 500 de pacienti.

Analizele efectuate de U. Chihac, Franz Humael in 1939, de Petru Poni in 1850, de Stenner si Kony in 1883 au confirmat ca sunt cele mai bogate in saruri din toate apele omologate in Europa.

Apele minerale de aici au luat medalii de aur la Paris in anul 1900 si la Bucuresti in anul 1906. Capacitatea de cazare era de 100 de camere in anul 1938. Statiunea a fost modernizata si extinsa in anul 1970.

Din 1993, statiunea a fost preluata de Ministerul Apararii Nationale , avand o capacitate de cazare de 450 locuri pe serie.

Apele minerale din statiunea Baltatesti sunt indicate in tratamentul unor afectiuni ale aparatului locomotor, afectiuni vasculare periferice, afectiuni ale sistemului nervos, afectiuni respiratorii.

Sursa: www.wikipedia.org