Cabana Cerna din Baile Herculane

Baile Herculane, str. Principala, nr. 1  
Albert din Timisoara

Cabana este foarte bine dotată, practic ai la îndemână tot de ce ai nevoie la munte (chiar și mai mult). Personal foarte amabil.

​Capacitate: 12 adulți în 1 spațiu de cazare
Cabana Cerna este situată în munții Cernei, pe malul râului Cerna, într-o poiană străjuită de pădure și lac, la 36 km de izvoarele râului. Cabana a fost construită în anul 2005, ulterior efectuându-se regulat lucrări de întreținere și îmbunărățiri.

Dotari : 4 dormitoare (cu pat matrimonial), 1 dormitor cu scară interioară (cu pat matrimonial și pat dublu în balcon), 2 băi, living spațios, bucătărie complet utilată, două terase, parcare, telefonie mobilă (Telekom), TV satelit, centrală termică, mașini spălat vase și rufe, spațiu barbeque, piscină în aer liber - doar vara. Parcare.
Dispune și de o plaje naturală pe malul râului Cerna și o saună construită în apropriere.

Toți iubitorii de natură și de activități în aer liber pot vizita în împrejurimi: în spatele cabanei peste râul Cerna, patraula(poteca de trecere) de pe frontiera cu imperiul austro-ungar, cădițele cu apă termală( sulf și iod), cele 7 Izvoare din Băile Herculane, cascada Vânturătoarea, cheile Corcoaiei despre care legenda spune că au fost săpate în piatră de șarpele cu care a luptat Iovan Iorgovan, barajul cu miez de argilă Ivanu, vârful Gugu, izvoarele Cernei. De pe vârful Opleșata, situat în partea de vest a cabanei, în zilele senine aveți vedere la: fluviul Dunărea, barajul Ivanu, localitățile Kladovo(în Serbia), Drobeta-Turnu-Severin, Târgu-Jiu pentru care vă orientați după coșurile de fum ale centralei de la Rovinari. Cabana este și un bun loc de plecare pentru cățărători pentru traseele din Valea Cernei, pentru căutătorii autorizați ai comorii prințului sârb Obrenovici și pentru expediții în munții Retezat. Se poate ajunge cu piciorul la de-acum celebrul cătun Ineleț , dar și la Hațeg după traversarea masivului Retezat, iar cu mașini de teren la izvoarele Cernei și mai departe coborând pe Jiul de vest la Valea de Pești, Straja și Petroșani. Cu mașina cu întoarcere în aceeași zi se poate vizita Orșova, Clisura Dunării și Dunărea la Cazane precum și statuia marelui rege decebal săpată în munte la comanda lui Iosif Constantin Drăgan .

Peisajele superbe, peșterile, cascadele, diversele formațiuni stâncoase fac din aceasta călătorie vizita unei comori pe care vă invităm să o cunoașteți sau să o redescoperiți.
Cum ajungeți la noi : La Cabana Cerna se poate ajunge de pe DN 66A, dinspre Băile Herculane, sau dinspre Baia de Aramă.

-dinspre Băile Herculane: după 25 km se părăsește drumul asfaltat 67D spre stânga (la intersecția cu DN 66A), apoi se merge 8 km pe DN 66A (drum pietruit, ce însoțește permanent râul Cerna).
-dinspre Baia de Aramă, după 35 km se părăsește drumul asfaltat 67D spre dreapta (la intersecția cu DN 66A), apoi se merge 8 km pe DN 66A (drum pietruit, ce însoțește permanent râul Cerna).

Va așteptăm cu drag!
(...) citește toată descrierea unității expand_morerestrânge textul expand_less

Facilități unitate:

 • check acces la bucătarie
 • check frigider în unitate
 • check gradină/curte
 • check grătar/barbeque
 • check living
 • check parcare
 • check râu în curte
 • check saună
 • check terasă
 • check TV în living

Facilități camere:

 • check camere cu balcon
 • check încălzire centrală
 • check uscător de păr
CONTACT UNITATE
Orfescu Florentina; Orfescu Aristica
vezi numerele de telefon

După acceptarea telefonică a rezervării, completează formularul online SOLICITĂ CAZARE, chiar dacă ți se transmite că nu mai este necesar. Rezervarea prin formular îți dă dreptul de a scrie o recenzie la sfârșitul sejurului, iar hotelierul va fi motivat să-ți ofere o ședere mai plăcută.

                                                                                   

Procedura de rezervare

 1. Completați formularul SOLICITĂ CAZARE, chiar dacă ați rezervat prin telefon, pentru a evita orice neînțelegeri ulterioare privind data sosirii, data plecării şi numărul de camere. Veți primi o copie a cererii de rezervare și acceptul hotelierului pe email.
 2. Insistați să plătiți avans la rezervare! Avansul reprezintă o garanție, și a dvs. și a hotelierului, că celalalt își va respecta promisiunea (număr de camere, număr de nopți și perioada). În cazul în care unul dintre cei doi nu-și respectă promisiunea, avansul îl compensează pe celalalt. Avansul este nereturnabil dacă dvs. nu vă țineți promisiunea însă vă asigură că hotelierul va reține camerele solicitate, în perioada solicitată. Notați pe documentul de plată datele sejurului, numele unității și localitatea,

După acceptarea telefonică a rezervării, completează formularul online SOLICITĂ CAZARE, chiar dacă ți se transmite că nu mai este necesar. Rezervarea prin formular îți dă dreptul de a scrie o recenzie la sfârșitul sejurului, iar hotelierul va fi motivat să-ți ofere o ședere mai plăcută.