Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Bacău

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Bacau

Veche asezare, "înfloritorul Targ Bacau" asa cum este mentionat de catre Dimitrie Cantemir in " Descriptio Moldaviae" este atestat documentar in anul 1408, prin privilegiul comercial pe care Alexandru cel Bun, Domnitorul Moldovei, l-a acordat negutatorilor din Lvov.

Vama renumita in Evul Mediu, in prezent "orasul lui Bacovia" este un centru cu o economie puternica, dinamica, deschisa pentru investitii. Din inima Moldovei judetul Bacau, conservand valorile trecutului, se inscrie dinamic pe traiectoria catre valorile europene: democratie si economie de piata.


Municipiul Bacau

- Este resedinta judetului Bacau
- Populatia: Peste 180 000 locuitori
- Suprafata: 41 km2
- Infrastructura: Este strabatut de drumurile europene E85 si E57, artere de circulatie europene si nationale ce fac legatura cu Bucurestiul, cu nordul tarii, precum si cu Transilvania.

Pe cale feroviara legaturile nationale si internationale se realizeaza prin reteaua CFR.

Pe cale aeriana, Bacaul dispune de un aeroport international a carui aerogara destinata transportul de marfa si persoane, asigura curse regulate catre diferite destinatii nationale si europene.

Obiective turistice în Bacău

Ruinele Curtii Domnesti

Curtea Domnească din Bacău a fost reședința lui Alexandru, fiul lui Ștefan cel Mare. Ansamblul este clasat ca monument istoric, fiind din următoarele monumente:
Biserica „Precista”, „Adormirea Maicii Domnului”
Ruine casă domnească
Ruine turn

Casa Memoriala Nicu Enea

Organizata in casa in care a trait si a lucrat pictorul Nicu Enea, donata de sotia acestuia. Casa a fost construita la inceputul secolului al XX-lea. Colectia cuprinde: obiecte personale, fotografii, corespondenta, 60 de lucrari de pictura si grafica semnata de Nicu Enea.


Sursa: www.hoinari.ro

Complexul Astronomic V. Anestin

A luat fiinta la 30 noiembrie 1976, la sediul muzeului ( fosta casa a lui Criste Cristoveanu, astazi disparuta ).

La 6 aprilie 1978 s-a obtinut spatiul din str. Trotus 8-10 si s-a inceput amenajarea noului spatiu. In toamna lui 1979, observatorul primeste sprijinul efectiv al astronomului Matei Alexescu, stabilit tot atunci la Bacau. In iulie 1980 observatorul este dotat cu planetariu si 2 lunete de 63/840 mm ( aduse din Germania ). La 4 mai 1984 se inaugureaza expozitia de baza si planetariul.
Din 22 iunie 1995 Observatorul poarta numele lui Victor Anestin.

Numeroase reuniuni stiintifice si comunicari cercetarilor au impus Observatorului astronomic ca o prezenta culturala notabila.

Observatorul Astronomic are in dotarea sa un telescop, lunete, un cronograf, un astrograf.

Complexul Muzeal Iulian Antonescu

Infiintat in 1957, muzeul a functionat, incepand din 1959, cu trei sectii: istorie, stiintele naturii si arta. In prezent, muzeul detine colectii structurate pe profilurile istorie si arheologie. In 1960 i s-a atribuit muzeului o cladire monumentala la intrarea in Parcul Libertatii, care insa dupa 10 ani a trebuit demolata. In actualul sediu, o cladire noua, sunt expuse piese de arheologie: material paleolitic (Buda, Lespezi), neolitic, piese din epoca bronzului, obiecte hallstattiene (depozitul de arme si podoabe din necropola de la Gioseni), piese dacice (unelte agricole si mestesugaresti, arme, podoabe, ceramica), material arheologic medieval de la Curtea Domneasca din Bacau; numismatica: tezaure monetare dacice, romane, bizantine. De asemenea sunt expuse obiecte ce ilustreaza, in special, istoria locala: documente, bijuterii (datand din secolele XVII - XVIII), pahare apartinand lui Mihail Sturdza si Al. I. Cuza, materiale referitoare la Razboiul de Independenta din 1877 si primul razboi mondial: uniforme, ordine, medalii. Pe langa acestea, muzeul mai adaposteste si documente privitoare la istoria literaturii, precum si o biblioteca ce contine 9.000 de volume. Sectia de arta cuprinde opere remarcabile din epoca medievala, precum si o serie de panze si sculpturi semnate de reprezentantii de seama ai scolii romanesti din secolele XIX si XX, ca Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Stefan Luchian, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Francisc Sirato, Nicolae Tonitza, Lucian Grigorescu, Dumitru Ghiata, Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu (pictura), Fr, Storck, Dimitrie Paciurea, Gheorghe Anghel (sculptura).


Sursa: www.hoinari.ro

Biserica domneasca Precista

Biserica este ctitoria lui Alexandru, fiul si asociatul la domnie al lui Stefan cel Mare. Reparata in secolul al XVl-lea si in 1854, cind a fost zugravita. Constructie cu plan triconc, ale carei fatade sunt realizate din piatra bruta, piatra fatuita si caramida. In plastica ornamentala. constructorii au facut uz de arcade, flride si ocnite.


Sursa:ww.hoinari.ro

Casa memoriala "George Bacovia"

Casa memoriala George Bacovia este punctul de inceput al oricarui itinerar cultural bacauan.

In imediata vecinatate a monumentalei statui a lui Stefan cel Mare, pe fosta strada a Liceului, actualmente strada George Bacovia, la nr. 13, batrana casa isi imbraca ferestrele in reflexele calde ale trandafirilor.

Poet simbolist, redescoperit de exegeti in multiple ipostaze stilistice, de bibliografi ca pretios subiect de studiu, ca si de simplii iubitori de poezie, Gheorghe Vasiliu - George Bacovia -, desi disparut dintre noi de aproape o jumatate de secol, face parte din viata noastra.

Activități de agrement în Bacău

Pista de Karting

Pista de karting Selena, una dintre cele mai competitive din Europa, a gazduit in luna august 2003 primul Grand Prix de Karting din Romania, la care au fost prezenti 100 de piloti din 15 tari.

Pista nu este destinata numai marilor competitii internationale. Asta pentru ca oricine poate incerca senzatiile unei curse cu un kart de agrement, in fiecare zi.

Kartingul de agrement a devenit deja una din distractiile favorite ale bacauanilor, dar si ale celor care ne viziteaza orasul.

Toti "pilotii amatori" care incearca pentru prima data un kart isi propun sa revina la Selena Karting Club. Dupa cateva ture oricine devine pasionat de viteza si adrenalina. Nu putini sunt cei care isi prelungesc perioada de distractie cu alte cateva ture de pista, convinsi ca isi pot imbunatati performantele personale sau pur si simplu pentru a trai din nou senzatiile unice oferite de o cursa pe pista Selena, un circuit recunoscut la nivel international drept unul de viteza, dar si tehnic.

    Date de contact:
  • Nume: A.S Club Karting Selena Motor Sport
  • Telefon: Tel: (004).0234.585.695
  • Email: selena_ms@rdslink.ro
  • Web: www.selenamotorsport.ro

Poze imprejurimi Bacău

Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău Bacău

Vezi toate unitatile de cazare din Bacău