Odata ajuns in Vatra Dornei ,nu trebuie sa ratezi o plimbare cu telescaunul,cu o lungime de trei kilometri.Peisajul este impresionant. In varf te astepata o Stana turistica si poti incerca bucate traditionale,gatite la ceaun.
O scurta iesire prin imprejurimi la cules de fragi ,afine,sau ciuperci ,o plimbare cu bicicleta va vor incarca bateriile pe termen indelungat.
Pe timp de iarna va ve-ti bucura de Partiile de SKI parc lung.900m nocturna,
Sanie si patinoar,
Partia veverita lung.850m nocturna instalatie de teleski
si Dealul Negru lung. 3Km transport cu telescaunul.
Parcul este o alta destinatie obligatorie. Nu uita sa ai in buzunar cateva nuci pentru ` Mariana `,vestitele veverite care raspund la acest nume.
-calarie montana
-tiroliana
-plimbari cu atv-urile.
-expeditii in Muntii Calimani,peisajele sunt incantatoare
La indemana turistilor se m-ai afla;
-gara bai 10 min.
-centrul orasului 10 min.
-restaurant 2 min.
Dispunem de :
loc de joaca pentru copii
-aparat fitness in aer liber
Imediat ce veti trece pragul casei, grijile vor fi uitate, deoarece aici veti gasi un mediu relaxant pentru dvs.
Datorita ospitalitatii,conditiilor extraordinare
La parter :
va oferim odihna in spatiul de cazare compus din 3 camere matrimoniale amenajate intr-o atmosfera placuta, au urmatoarele dotari: -televiziune prin cablu, conexiune la internet wireless, grup sanitar propriu, si la alegere este camera
care are in dotare jacuzzi, si apa calda permanent . Livingul pentru servirea mesei , si al altor activitati ( remi ,table, sah ,carti...) O bucatarie dotata modern cu toate cele necesare.
Incalzire pe sub pardosea !
Etaj:
Terasa mare luminata ,gratar cu plita si cuptor ceaun, balansoar si foisor.
Pentru cei ce aleg muntele ca mijloc de recreere aceasta zona este perfecta .Vatra Dornei este înconjurată de o serie de munți joși și mijlocii, cu structura cristalină, cu aspect de muncele, alcătuiți din culmi rotunjite care coboară în trepte - în nord-est Barnarelu (1321 m), prelungirea masivului Giumălău; în sud Dealu Negru (1302 m); în nord Runcu (1155 m), partea terminală a Munților Suhardului, situați îin unghiul de confluență a Bistritei cu Dorna. Dincolo de aceste culmi din imediata apropiere a orasului, se ridică spre sud zidul vulcanic al Munților Călimani, spre est munții cristalini ai Bistriței și masivele Giumălău-Rarău, iar spre nord culmile Suhardului, toate acestea conferind un pitoresc deosebit cadrului în care este așezat orașul Vatra Dornei. Sub raport climatic, Vatra Dornei se caracterizează prin temperaturi medii anuale de 5 gr. C (media lunii iulie 15 gr. C iar media lunii ianuarie -6 gr. C). Cantitatea medie anuală de precipitații trece de 600 mm iar numărul zilelor cu strat de zapadă este de peste 120, fapt foarte important pentru practicarea sporturilor de iarnă.
Obiective Turistice
Principalele obiective turistice ale statiunii Vatra Dornei, sunt:
Muzeul Etnografic al Bucovinei, amplasat în clădirea primariei;
Muzeul Vânatorii și al Știintelor Naturale;
Patinoarul din Parcul Vatra Dornei;
Catedrala Sfânta Treime (în parcul orașului, cu o arhitectură și o pictură deosebita);
Parcul Naţional Călimani şi zona Dornelor constituie un loc extraordinar pentru o gamă largă de activităţi;