Localitatea Tilisca

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Tilisca


Obiective turistice în Tilisca

Cetatea dacica Tilisca

Totul s-a întâmplat cu două milenii în urmă când, pe Dealul Cățănaș din Tilișca, a fost ridicată o puternică cetate dacică. Viața de zi cu zi a locuitorilor săi vuia în jurul locuințelor, atelierelor și a monetăriei. Dar, liniștea cetății a fost spulberată de armatele generalului roman Marcus Tiliscus. Aflase el că dacii și-ar fi ascuns tot aurul între zidurile cetății. În zadar au distrus armatele sale cetatea, în zadar au omorât oameni...comoara era de negăsit.
Rușinat că nu poate duce comoara râvnită Împăratului Roman, Traian, Tiliscus a hotărât sa rămână pentru totdeauna în satul de lângă cetate. Se spune că de la Tiliscus, ar proveni numele de azi al localității-Tilișca- iar zidurile fostei cetăți încă se mai văd.
De-a lungul timpului, oamenii din Tilișca s-au ocupat cu creșterea vitelor, unii spun că numele satului ar proveni de fapt, de la tele care în slava veche ar însemna vițel. Din secolul xvii însă, aceștia s-au ocupat în principal cu păstoritul.

Muzeul Etnografic din Tilisca

Într-o veche casă a fost amenajat în anul 2003 un muzeu cu caracter etnografic, în Tilişca. Muzeul este copia fidelă a unei locuinţe bătrâneşti cu o singură încăpere şi adăposteşte atât mobilier specific, unelte utile în gospodărie, cât şi costume populare.

Activități de agrement în Tilisca

Drumul catre Jina si Transalpina

Pe drumul catre Transalpina, Jina si Poiana Sibiului, de unde puteti admira peisaje superbe, cumpara branza direct de la producatori si lua masa in natura, in poienele din padurile de conifere.
Anual, in timpul verii, in aceste regiuni se fac targuri si evenimente locale cu dansuri populare.

    Date de contact:
  • Email: traditionalromanianhouse@gmail.com
  • Web: www.comunatilisca.ro
Ciclism si motociclism de munte

Aici se afla unul dintre drumurile marcate pe care des de fac concursuri de ciclism si moto ciclism montan, concursuri interne si internationale

    Date de contact:
  • Email: traditionalromanianhouse@gmail.com
  • Web: www.traditionalromanianhouse.com

Poze imprejurimi Tilisca

Tilisca Tilisca Tilisca Tilisca Tilisca Tilisca

Vezi toate unitatile de cazare din Tilisca