adaugă o unitate turistică
search
date_range

Localitatea Sucevita

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Sucevita

Obiective turistice în Sucevita

Manastirea Sucevita

Manastirea Sucevita a fost zidita in ultimele decenii ale secolului al XVI-lea, cu cheltuiala intregii familii de boieri Movila.

Biserica este construita in stilul arhitecturii moldovenesti, stil consolidat in timpul domniei lui Stefan cel Mare, care este de fapt o imbinare armonioasa a elementelor de arta bizantina si gotica, la care se adauga elemente de arhitectura ale vechilor bisericii din lemn din Moldova.

Pictura exterioara a Manastirii Sucevita este cea mai bine pastrata din grupul bisericilor moldovenesti cu pictura exterioara, singura care-si pastreaza latura de nord, unde este reprezentata scena "Scara virtutilor", cea mai impresionanta, prin amploarea si contrastul dintre ordinea ingerilor si haosul iadului. In aceasta scena este redata lupta dintre bine si rau.
Pictura a fost executata de doi pictori moldoveni si se pastreaza in forma originala.

Manastirea Sucevita poseda o colectie de obiecte de  valoare artistica si culturala, expuse in actualul muzeu, situata pe latura de est a incintei. Printre exponate se remarca cateva broderii de valoare exceptionala, datand din secolele XV-XVI-lea lucrate cu fir de aur, argint, matase si perle.

Activități de agrement în Sucevita

Agrement calarie, plimbari cu trasura

Oferim celor interesati ore de calarie si plimbari cu trasuri trase de unul sau doi cai. Pentru copii sunt disponibili ponei de doua talii ( activitatea se desfasoara sub supravegherea unui instructor ).

In zilele cu vreme nefavorabila calaria se poate practica in manejul inchis. Va asteptam zilnic intre orele 9:00 si 19:00.

    Date de contact:
  • Nume: Dorina Craciun
  • Telefon: 0744 471 852
  • Email: office@ecvestrupark.ro
  • Web: www.ecvestrupark.ro

Poze imprejurimi Sucevita

Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita Sucevita