Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Șinca Veche

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Sinca Veche

Sinca Veche este un sat in componenta comunei Sinca.

Comuna Sinca este situatã în centrul judetului Brasov, în extremitatea
SE a Tãrii Fãgãrasului. Teritoriul administrativ al comunei se întinde
de la muntii Persani, în partea de nord si est, pânã la muntii Fãgãras,
în partea de sud, cu o largã deschidere spre depresiunea Fãgãrasului în
partea de vest.

Sursa: www.sinca-veche.ro

Obiective turistice în Șinca Veche

Templul Ursitelo

Undeva în Munţii Făgăraş, între oraşele Braşov şi Făgăraş, se află un loc aparte, unde pare-se că lumina cerească coboară de sus, iarba care creşte aici face minuni, iar îngerii din cer concertează cu vocea lor lină la câteva sărbători importante, îmbiind auzul celor care sunt norocoşi să fie părtaşi la o aşa minune. Toate aceste întâmplări neobişnuite, dar frumoase, au loc în apropiere de satul Şinca Veche, în „Templul Ursitelor”. Se spune că acolo dorinţele se împlinesc, dacă ai inima curată.
Satul Şinca se află la câţiva kilometri de Perşani, în străvechea Ţară a Făgăraşului, la 45 de kilometri de Braşov şi 22 de kilometri de Făgăraş. Ca să ajungi la Şinca nu este greu deloc. Până şi drumul până acolo este de o frumuseţe încântătoare, prezicând parcă o frumuseţe şi mai mare la numai doi kilometri de acest sătuc, unde dăinuieşte de mii de ani un loc plin de mister.
La Şinca Veche se vine pentru legendele şi misterele din jurul acestui lăcaş săpat în piatră, care se spune că este binecuvântat de Dumnezeu şi este un loc aparte, plin de o energie diferită şi pozitivă. Biserica rupestră se află la circa doi kilometri de localitatea Şinca Veche, şi odată ajunşi aici veţi fi îndrumaţi de către localnici cum să ajungeţi la locul minunat, toţi cunoscând drumul şi putând sa vă ofere îndrumările necesare.
Locul contrastelor: reculegere şi fenomele paranormale
Lăcaşul este cunoscut sub mai multe denumiri, „Templul Ursitelor”, în cea mai mare parte, dar şi„Mănăstirea Săpată în Piatră”, „Templul de la Şinca Veche”, sau „Templul Dorinţelor”, fiind un loc de reculegere şi de împlinire a bunelor dorinţe, dar, totodată, locul unde se petrec fenomene paranormale, după părerea unora.
Controversatul lăcaş de cult de la Şinca Veche se bănuieşte că ar avea o vechime de 7.000 de ani şi orgini dacice, poate chiar mai înaintate. Deşi nu se poate spune cu precizie data exactă a construirii mănăstirii din piatră, versiunea acceptată şi cea mai des întâlnită ar fi anul 1742, timp în care bisericile ortodoxe erau interzise. Surprinzătoare este prezenţa a două altare existente în lăcaşul rupestru, care indică originea sa precreştină.

Poze imprejurimi Șinca Veche

Șinca Veche Șinca Veche Șinca Veche Șinca Veche Șinca Veche Șinca Veche Șinca Veche Șinca Veche Șinca Veche Șinca Veche Șinca Veche Șinca Veche

Vezi toate unitatile de cazare din Șinca Veche