adaugă o unitate turistică
search
date_range

Localitatea Semenic

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Semenic

Statiunea Semenic este situata la 40 Km. de Resita si dispune de centre de inchirieri pentru echipamente sportive.

Partia de schi se afla la altitudinea de 1410 m, in Muntii Banat din Carpatii Occidentali si ofera cel mai lung sezon de schi decat oricare alta zona.

Peisajul si dotarile din zona sunt tot ce ai nevoie ca sa te poti bucura de o vacanta reusita in orice perioada a anului.

Obiective turistice în Semenic

Lacul de acumulare Trei Ape

De la intersectia Valiug-Crivaia si Muntele Semenic se urmareste drumul in directia Semenic. Pe malul lacului Trei Ape situat la o altitudine de 850 de m se afla statiunea cu acelasi nume. Lacul de acumulare Trei Ape are o suprafata de 45 ha si se afla la confluenta a trei paraie: Brebu, Gradistea si Semenic. Statiunea dispune de restaurant, casute de vacanta, posibilitatea inchirierii de barci si hidrobiciclete. Se poate practica inotul, pescuitul.

Satul Garana

Satul Garana se afla in apropierea lacului Trei Ape, un sat tipic de munte ( pe coama unui deal) ridicat de colonisti germani adusi din Bavaria pentru a asigura alimentarea cu lemn si carbune a siderurgiei resitene. Astazi Garana este foarte cunoscuta si pe plan international datorita festivalurilor de Jazz ce se organizeaza anual incepand din 1996. De traditie mai recenta este si festivalul de folk, care isi propune sa atraga la G arana si amatori ai acestui gen muzical.
Tot la Garana se mai organizeaza si o tabara de sculptura (unele exponate putand fi vazute pe dealurile din imprejurimile satului).
Satul ofera facilitati de cazare la pensiunile aflate si amenajate in zona.

Parcul National Semenic

Lasand in urma toate aceste statiuni, urcand prin luminisuri de padure se ajunge la o altitudine de 1446 m pe Muntele Semenic. Muntele propriu-zis se prezinta (spre surprinderea celor cel viziteaza prima oara) ca o platforma inalta de o netezime surprinzatoare si care este dominata de varfurile SEMENIC 1446m, PIATRA GOZNEI 1447m si PIATRA NEDEII 1437m.
Din acest munte, numit si `Turnul de apa al Banatului` pornesc Izvoarele Timisului, Barzavei, Nerei sapand in pantele impadurite, vai admirabile.
Covorul multicolor al pajistilor alpine, caile de acces fac ca Semenicul munte cu nume de floare sa fie cel mai indragit munte al judetului Caras Severin.
Vara el este acoperit de flori, tufisuri, jnepeni, iar iarna de un strat de zapada perfect pentru partiile de schi si cu o durata pana catre inceputul lunii mai (micro climat de influenta mediteraneana)

Pestera Comarnic

Pestera Comarnic este una dintre cele mai mari pesteri din Banat si din Romania. Se situeaza in Muntii Aninei, pe raza localitatii Iabalcea (comnuna Carasova). Galeriile si salile cunoscute pana in prezent totalizeaza o lungime de 5229 m. Pesterea are un caracter masiv, se compune din sali monumentale, formatiuni stalagmitice de mari dimensiuni. A fost declarata in 1947, de catre Academia Romana, rezervatie naturala speologica. Galeriile ei sunt sapate de rauri si sunt dispuse pe doua etaje.

Pestera Popovat

Pestera Popovat. La 3 km de Pestera Comarnic, in Cheile Carasului, se afla Pestera Popovat, o alta rezervatie speologica (1.120 m lungime). Etajul inferior, strabatut temporar de apa, este format dintro succesiune de sali mari, etajul superior fiind format dintro sala vasta din care se desprinde o alta galerie.

Cheile Carasului

Cheile Carasului se intind in partea de sud a acestei zone, incluzand sapte rezervatii naturale si arii protejate, cu o suprafata totala de peste 36.000 ha. Traseele turistice, cu o lungime totala de peste 150 km, din care 115 km pe teritoriul parcului national, poarta drumetii spre crestele muntilor, pesteri sau spre ruinele Cetatii Turcului. O buna parte dintre turistii doritori de odihna, agrement, ski, provin din zonele Timisoarei, Belgradului, estul Ungariei si foarte multi localnici (Valiug, Garana, Brebu Nou) actualmente stabiliti in Germania.

Poze imprejurimi Semenic

Semenic Semenic Semenic Semenic Semenic Semenic Semenic Semenic Semenic Semenic Semenic Semenic Semenic Semenic