Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Sebeșu de Jos

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Sebesu de Jos

Satul Sebesu de Jos este parte integranta acomunei Turnu Rosu.

Comuna Turnu Rosu este situata  la poalele Muntilor Fagaras, in Transilvania,  pe malul stang al Oltului, la confluenta cu Cibinul, in apropierea intrarii in defileu, la circa 25 km distanta de Sibiu.

Localitatea, asezata aproape de malul Oltului, ocupa acea parte in care raul isi schimba directia, indreptandu-se spre Sud, dupa ce a strabatut de la Est la Vest Depresiunea Fagarasului.

Se poate ajunge aici cu trenul, pe linia Sibiu – Talmaciu - Rm. Valcea – Craiova sau cu mijloace auto, pe E 81 prin derivatia aflata la iesirea spre Sud din orasul Talmaciu. Din Sibiu distanta se parcurge in cca 30 minute. 

Localitatea are circa 2600 de locuitori si se afla la o altitudine medie de 450m, iar coordonatele geografice sunt 45.38 lat.N respectiv 24.18 long.E. Comuna este alcatuita din localitatile Turnu Rosu si Sebesu de Jos, sat aflat la 9 km de Turnu Rosu, in directia Est.

Denumirea Turnu Rosu provine de la o constructie militaa defensiva, ridicata de sasi in anul 1360 langa localitatea Boita. Aceasta a fost terminata in 1370 sub regele Ludovic, in scopul supravegherii defileului raului Olt, fiind situta in apropierea vechii frontiere cu Tara Romaneasca.

Azi, aici se mai gasesc ruinele turnului rotund din caramida rosie (de unde si numele edificiului) amplasat intre sosea si albia Oltului. Pe malul Oltului, sus pe creasta, se afla cetatea medievala, ridicata pe locul unor fortificatii romane. Legenda spune ca Turnul Rosu isi datoreaza culoarea sangelui varsat fara succes de armatele turcilor, care nu au reusit niciodata sa il cucereasca. Prin extensie, trecatoarea situata in Carpatii Meridionali, în defileul Oltului, a luat numele de Pasul Turnu Rosu.

Poze imprejurimi Sebeșu de Jos

Sebeșu de Jos Sebeșu de Jos

Vezi toate unitatile de cazare din Sebeșu de Jos