Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Sat Peștera

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Sat Pestera


Obiective turistice în Sat Peștera

Pestera Mica si Mare

Cele doua pesteri `` Pestera Mica`` si ``Pestera Mare`` sau Pestera Liliecilor se gasesc in acelasi masiv calcaros denumit Dealul Bisericii la o altitudine de cca. 950 m.

Ele se afla la o distanta de 11 m una de alta.

Pestera Mica are o lungime de 8,70 m si o latime la intrarea de 5,70 m.
Sedimentul are o grosime de aproximativ 0,50 m spre fundalul pesterii si cca. 0,70 m spre intrarea acesteia. Resturile de locuire atribuite stratului musterian a carei grosime nu depaseste 0,30 m sunt extrem de sarace, ele constand din putine resturi osoase de macromamifere si din numeroase resturi de microvertebrate precum si din cateva sparturi de cuartit si putine fragmente marunte de carbuni le lemn.


Pestera Mare sau Pestera Liliecilor este formata dintr-o singura galerie principala lunga de 162 m.

Pestera liliecilor

Pestera cu lilieci este localizata in satul Pestera, la 5km de comuna Moeciu, pe versantul estic al dealului Bisericii, in partea de nord-vest a platformei Branului si la o altitudine de 950 m.

Pestera s-a format ca urmare a fenomenului de eroziune a muntelui calcaros de unul din afluentii paraului Vaii cu Cale care astazi este un parau temporar. Numele pesterii provine din existenta in pestera a unei numeroase colonii de lilieci. Cunoscuta si sub numele de Pestera Mare din Satul Pestera sau Pestera Badichii, pestera a fost semnalata cu multe secole in urma dar a fost explorata si studiata abia la sfarsitul secolului trecut de speologul Iuliu Czaran, care a si realizat primul marcaj spre pestera Liliecilor. Pestera Liliecilor este o pestera usor de vizitat, are o lungime de 370m din care 109m de galerie activa si o denivelare de 10m.

Accesul in pestera se face printr-un culoar ingust dupa care se ajunge intr-o grota, nu foarte mare, cu podea ascendenta. De aici mai porneste o galerie, spre nord, care are o lungime de 15m care se termina cu un horn.

Pestera este o pestera calda, cu umiditate moderata si este presarata cu multe formatiuni calcaroase, cu "lacrimi ale pamantului" si cu camere care au tavan cu colorit diferit. Prin pestera curge un paraias plin de mal. Desi nu este necesar un echipament special, o lanterna fiind suficienta, este bine sa aveti un echipament de protectie, pentru a evita murdarirea cu argila si urme de guano, excremente ale liliecilor, justificate de existenta in pestera a numerosi lilieci solitari sau grupati in colonii.

Manastirea Pestera

Manastirea este situata în Satul Pestera, judetul Brasov, comuna Moeciu de Jos, pe D. N. 73 Brasov - Pitesti, la 30 de Km de orasul Brasov, la 25 de Km de Predeal si la 10 Km de Castelul Bran.

La Manastire se poate ajunge prin localitatea Moeciu, distanta fiind de aproximativ 7 Km.

Amplasamentul se afla în Parcul National Piatra Craiului, în zona intramontana a Carpatilor Meridionali, ce desparte Masivul Piatra Craiului la Nord de Masivul Bucegi la Sud-est si face parte din Parcul National Piatra Craiului.

World / Romania / Brasov / Moeciu
Coordonate: 45°30'55"N 25°16'6"E

Statuia lui Ghicuta

Statuia lui Ghicuta, "emblema" satului turistic Pestera.

Ghicuta reprezinta traditiile pastoresti si branza in coaja de brad specifica "pesterenilor".
Ghicuta este blazonul satului Pestera fiind considerat apogeul traditiilor pastorale cu vechime de dinainte de Ev Mediu.

"Tu Ghicuta urci Vladusca, pana-n Pietrele lui Crai,
Sa faci branza cea mai grasa, dar in coji de brad s-o dai,
Zise varul secelean, c-o facut-o un pesterean. "

Masivul Piatra Craiului

Este greu de spus cât sunt de frumoși Munții Piatra Craiului. Și este foarte greu de spus că-s cei mai frumoși. Se poate spune cu certitidine că-s unici, tot așa cum unici sunt și Bucegii, și Făgărașii și Ceahlăul, și Apusenii, și Munții Maramureșului. De fapt acesta este mare dar. Fiecare masiv muntos, fiecare creastă, fiecare vale, cheile, peșterile, sun unice, frumoase și fără asemănare.
Piatra Craiului este fără asemănare! Traseele din Rezervații sau traseele din zonele de dincoace de ariile protejate sunt, fiecare în parte, fără seamăn. Dacă știe cineva să-mi spună care-i cel mai fumos traseu, să-mi spună! Ce pot eu spune este că doar în Parcul Național Piatra Craiului sunt peste 40 de trasee marcate, șapte refugii.
Mai jos sunt detalii despre câteva dintre cele mai fumoase trasee din Piatra Craiului. Sau mai corect, detalii despre trasee unice din Piatra Craiului. (click pe hartă pentru o imagine mărită)
Plaiul Foii – La Table
Taseul începe la Curmătura Foii merge în Poiana Tămășel , urcă pe Vârful Tămășel apoi trece legănat pe șaua Tămășel, urcă pe umerii Pietrei Craiului, ajunge la Marele Grohotiș, trece pe la Ceardacul Stanciului, pe la Prepeleag, apoi coboară pe Valea Urzicii, merge mai departe pe șaua Funduri, apoi în Poiana Funduri și în Poiana Grind și iese La Table.
Traseul este marcat cu triunghi albastru, durează 10-12 ore.
Se poate spune că acesta este unul dintre cele mai frumose trasee. Este un spectacol fără egal, desfășurat pe la baza versantului vestic, într-o zonă plină de evenimente carstice. Traseul este simplu până în șaua Tămășel, unde este abrupt și cu adevărat dificil între șaua Tămășel și Poiana Funduri. Între Poiana Funduri și La Table, traseu nu are nici un fel de dificultăţi.
Traseul este recomandat numai celor experimentați, cu echipament adecvat și bine antrenați. Traseul este recomandat doar în perioada caldă și este interzis iarna.
Piatra Craiului, gura de rai din Carpați
Zârnești – Prăpăstiile Zărneștiului – Zărnești
Traseul începe la Zărnești, urcă la Refugiul Diana, merge mai departe pe Brâna Caprelor, ajunge la Șaua Padinii, ajunge la Cabana Curmâtura de unde trece prin Cheile Zărneștilor și iese la Zărnești.
Traseul este marcat cu bandă albastră și durează circa 10 ore.
Este al doilea ca lungime din cele trei circuite clasice care traversează masivul. Traseu de abrupt cu peisaje impresionante. Ţinând cont de particularităţile terenului traseul a fost împărţit în mai multe segmente.
Zărnești (730 m) – refugiul Diana (1510 m) este accesibil în tot cursul anului.
Refugiul Diana (1510 m) – Brâna Caprelor – șaua Padinei Închise (1955 m) – traseu de abrupt, spectaculos, dificil, în ascensiune continuă. Nerecomandat pe vreme nefavorabilă și interzis iarna.
Șaua Padinei Închise (1955 m) – cabana Curmătura (1470 m) – traseu de abrupt, dificil, în coborâre continuă. Nerecomandat pe vreme nefavorabilă și interzis iarna.
Cabana Curmătura (1470 m) – Prăpăstii – Zărnești (730 m) – traseu de coborâre, lipsit de dificultăţi.
Tot traseul are același marcaj.
Pe bicicletă. Cum te ferești de câinii agresivi
Cabana Curmătura – Poiana Funduri
Traseul începe la Cabana Curmătura, continuă cu Șaua Funduri și Poiana Funduri
Traseul este marcat cu punct roşu și durează circa 12 ore.
Este unul dintre cele mai lungi și mai dificile trasee din Piatra Craiului, dar este traseul de creastă printre cele mai frumoase din masiv. Este recomandat turiştilor antrenaţi, obişnuiţi cu căţărarea pe stânci. De la cabana Curmătura, se pot parcurge şi porţiuni mai mici ale crestei, alegând trasee în circuit Este lipsit de apă. Traseul este nerecomandat pe vreme rea şi interzis iarna.
Traseul a fost împărţit în două etape. Creasta Nordică şi Creasta Sudică.
Creasta Nordică începe la Cabana Curmătura (1470 m) – Şaua Crăpăturii (1660 m) – vârful Turnul (1923 m) – Şaua Padinei Închise (1955 m) – Vârful Ascuţit (2156 m) – vârful La Om (2238 m) – Şaua Grind (2150 m) și are marcaj cu punct roşu. Este traseu de creastă, dificil și complet interzis iarna.
Creasta Sudică începe la Şaua Grind (2150 m) – coama Lungă – Şaua Funduri (1889 m) – Poiana Funduri (1368 m). Este marcat cu punct roşu este traseu de creastă, dificil și interzis iarna.
Cabana Curmătura, cabana de la intersecța potecilor din Piatra Craiului

Cheile Zarnestului popluar ,, Intre Prăpăstii `

Oricand vi se face dor de cateva clipe de deconectare in mijlocul naturii, optati pentru o deplasare in zonele verzi si binecuvantate de liniste ale tarii. Rezervatia Naturala Cheile Zarnestilor este o rezervatie de tip geologic mix, pe care o regasiti in judetul Brasov, unde regasiti si Prapastiile Zarnestiului, un canion ingust de-a lungul caruia domnesc linistea si vegetatia.
De ce merita vizitata zona Zarnestiului
Prapastiile/Cheile Zarnestiului constituie o arie protejata din interiorul Parcului National Piatra Craiului, alaturi de celelalte trei zone carstice: Cheile Dambovicioarei, Cheile Brusturetului si Cheile Dambovitei, situate pe teritoriul judetului Arges. De asemenea, Parcul gazduieste si Pestera Liliecilor, o arie cu caracter de monument al naturii.
Prapastiile Zarnestiului reprezinta un canion ingust, de unde se poate ajunge la Platoul Magura, cabana Curmatura si Muntii Piatra Craiului. Pe traseu, veti fi impresionati de salbaticia peisajelor si spectaculozitatea peretilor de stanca, care constituie trasee captivante pentru temerarii alpinismului. De asemenea, zona impresioneaza si datorita atractiilor turistice dispuse de-a lungul defileului, precum: pestera Mare si pestera Mica din Prapastii, Fantana lui Botorog si Fantanile Domnilor. Puteti face popasuri la nenumarate locuri de belvedere, unde aveti ocazia sa faceti cele mai frumoase fotografii de vacanta.
Alte atractii turistice din zona
Generos in obiective turistice, Zarnestiul gazduieste rezervatia de ursi Libearty, fiind prima rezervatie pentru ursii captivi din Romania. Reprezinta caminul a peste 70 de ursi bruni europeni si a unui urs negru asiatic, acestia fiind salvati de la o viata abuziva de captivitate. Animalele beneficiaza de locuri pentru adapost, pentru hrana, copaci de catarat si bazine cu apa.  Puteti vizita Libearty in cadrul unui orar prestabilit in timpul verii, sau prin programare telefonica prealabila in restul anului.
Un alt obiectiv relevant al zonei il reprezinta Schitul de la Coltul Chiliilor, cel mai vechi asezamant religios de pe teritoriul zarnestenilor. In muntii Piatra Craiului, intr-o stanca aflata pe inaltimi, exista o pestera in interiorul careia se regaseste o mica biserica. Pentru a ajunge la ea, este necesara coborarea tot mai adanca in maruntaiele stancii, aceasta sfarsindu-se brusc cu o cortina albastra ce acopera altarul.
Puteti vizita Cabana Plaiul Foii, situata la aproximativ 13 km. De centrul Zarnestului, pe drumul spre aceasta avand ocazia sa surprindeti fotogratii uimitoare cu masivul Piatra Craiului. Odata ajunsi, descoperiti o zona amenajata cu foisoare si balansoare, o terasa si o atmosfera relaxanta, numai buna pentru cateva momente de relaxare, departe de forfota urbana.
Pentru o portie de adrenalina, la iesirea din Zarnesti, aveti ocazia sa parcurgeti traseele din cadrul Wolf Park, un parc de aventura dotat cu patru trasee si sase tiroliene. Ori, puteti sa faceti o plimbare relaxanta in micuta urbe, unde veti intalni, de asemenea, atractii turistice si o pietonala cochet pietruita, impodobita cu flori.

Tiroliana

Nou la Casa Tăbăcaru! Pentru amatorii de senzații tari vă aşteptam să vă bucurati de o doză de adrenalina şi voie bună pe una dintre cele mai lungi Tiroliane din Transilvania care este situata chiar in curtea pensiunii noastre cu o lungime de 370 m şi o diferență de nivel față de sol de 100 m.
Pentru mai multe detalii nu ezitați să ne contactați.
Tabacaru Florin
0730964789, 0744816418

Tiroliane

Traseul nostru de Tiroliana este unul unic în România.
Noi vă oferim o exeperiență de neuitat pe unul dintre cele mai lungi și înalte trasee de Tiroliana dus întors din țară. Tirolienele noastre sunt situate într-o zonă de vis, în curtea pensiunii Casa Tăbăcaru din Satul Peștera. Prima tiroliana are o lungime de 370 m lungime si 100 m diferența față de sol, iar cea de-a doua are o lungime de 430 m lungime și 110 metri diferența față de sol, cele două tiroliene, oferidu-vă o adrenalină maximă și o senzație minunată în timpul `zborului`dar totodata vă ofera ocazia de a admira de la o înălțime considerabilă peisajul pitoresc al satului si al crestele munțiilor Piatra Craiului și Bucegi !

Poze imprejurimi Sat Peștera

Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera Sat Peștera

Vezi toate unitatile de cazare din Sat Peștera