Călătorind prin frumusețea nefinisata a munților din Bucovina veți descoperi o așezare rustica cu o atingere moderna situata la umbra semeției brazilor.
Mulți dintre cei care citiți aceste rânduri, știți că nimic nu este întâmplător! Se mai spune că, Coincidența este defapt modul prin care Dumnezeu, vrea să rămână anonim! Aşa și cu povestea noastră, a celor care de peste două sute de ani, trăim aici, pe aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu, de cei Doisprezece Apostoli, și de cei doisprezece brazi, care ne prejmuiesc pensiunea, casa și destinul. Familia noastră, se pierde în vremurile istoriei, ajungând din tată în fiu și din neam în neam, să fim cei care îngrijeau o proprietate de sute de ha de teren, păduri și fânețe, cu ferme de animale de toate felurile și mărimile, cu zeci de muncitori și sute de suflete în spatele tuturor acestora. Oameni harnici și destoinici noi, cei din familia Lostun, am ajuns să avem cele mai multe terenuri, animale, păduri și proprietăți. Casa familiei era cea mai mare din zonă, fiind aproape un conac, încât comuniștii când au venit, au vrut să o transforme în Primărie. Ilie Lostun, bucovineanu, străbunicul, a fost cel care a avut curajul să se ia cu austriecii “în furcă”, atunci când aceștia, cu biruri și cu armată, au dorit să pună poprire pe terenurile și casa familiei, și care alături de primarul Deac din Dorna, a reușit să oprească o lege care i-ar fi băgat pe multi săteni, în pământ. Femeile din neamul Lostun, harnice și bune păstrătoare ale meșteșugurilor bucovinene, erau cele mai pricepute la cusut cămăși, covoare, încât am avut propriul atelier. Azi, suntem la fel de harnici și destoinici, cu exploatare de pădure, cu fermă proprie, ce deservește pensiunea cu cele mai gustoase produse din lapte și brânzeturi, din carne de toate felurile, cu ouă și pește. Aici la Casa Brazilor, am creat o bijuterie de pensiune, unde alături de oaspeții ce ne trec pragul, ne bucurăm de mesele pline cu bunătăți culinare, de râsetele și zâmbetele sincere ale turiștilor și de mulțumirea satisfacției depline. Cei Doisprezece Apostoli, rezervația naturală din Călimani, ce ne este vecină cu frumusețile și bogățiile florei și faunei, completează comoara ce o oferim tuturor ... Acesta este Raiul ce îl primim și pe care îl dăm mai departe oaspeților noștri, aceasta este binecuvântarea Domnului și pe care o dăruim cu plăcere și pasiune, dragilor noștri turiști!
Pe durata șederii dumneavoastră va oferim trasee turistice la Vârful Lucaciu, rezervația geologica `12 Apostoli` și Parcul National Caimani, unic în Europa prin prezenta celui mai mare masiv vulcanic din Romania. De asemenea, aveți posibilitatea de a va îndrepta cu mașina pana la comuna declarata muzeu, Ciocănești datorita motivelor naționale tradiționale sculptate pe fațadele caselor și implicit, pana la rezervația geologica `pietrele Doamnei` situata în masivul Rarau, cunoscut a fi unul din punctele energetice ale României .
In ceea ce privește activitățile de agrement puteți alege dintre river rafting, mountain biking, alpinism, salturi cu parapanta, tiroliana, echitație, precum și practicarea sporturilor de iarna în sezonul rece.
Aflându-va în Bucovina nu trebuie sa ratați un tur al mănăstirilor înscrise în patrimoniul unesco: Voronet, Humor, Sucevita, Moldovita, Arbore.
Pentru iubitorii de aventuri cinegetice si pescarilor exista un bogat fond de vânătoare și piscicol.