adaugă o unitate turistică
search
date_range

Localitatea Poiana Teiului

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Poiana Teiului

Comuna Poiana Teiului este o asezare tipic montana situata in partea de N-V a judetului Neamt, pe cursul inferior al raului Bistrita, fiind una dintre cele mai intinse localitati din judet.

Din punct de veder geografic localitatea noastra este situata intre 47 29 27 latitudine nordica si 23 18 40 longitudine estica si pe o altitudine cuprinsa intre 516 si 1650 m (cota Marea Neagra).Casele sunt asezate pe versantii muntilor, in zonele cu panta lina de o parte si de alta a raului. Raul Bistrita intra prin partea de NV a localitatii si isi continua cursul spre SE pana la varsarea in lacul Bicaz, pe o lungime de aproximativ 12 km. Drumul national 15 B urmeaza cursul vaii. La extremitatea nordica a lacului Bicaz acest drum se intersecteaza cu drumul national 17 B constituind un adevarat nod de legatura intre cele trei provincii istorice: Ardeal-Moldova-Bucovina.Culmea Bistritei se ridica in partea dreapta a raului pana la altitudinea de 1.600 m iar pe malul stang gasim culmea Stanisoarei care atinge cota de 1400 m. Depresiunea dintre cele doua lanturi muntoase confera o stabilitate termica dar si o insemnata cantitate de precipitatii in special primavara si toamna.
Pe Valea Bistritei in zona localitatii noastre exista o amenajare hidro-energetica cu o capacitate de 11 MW. Muntii din zona sunt acoperiti cu paduri de conifere, pasuni si fanete iar in zonele cu pante line sunt culturi de cartof si porumb.

Poze imprejurimi Poiana Teiului

Poiana Teiului Poiana Teiului Poiana Teiului Poiana Teiului