Localitatea Poiana Sarata

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Poiana Sarata

Poiana Sarata este parte componenta a comunei oituz din Judetul Bacau.

Comuna Oituz se afla in partea de S-V a judetului Bacau, strabatuta de drumul national DN 11 si Drumul European E 574, la distanta de 15 km fata de Onesti si 70 km de Bacau.

Valea Oituzului este traversata de raul Oituz, care izvoraste din muntii Vrancei, la 1400 m altitudine, cu o lungime de 57 km si o suprafata de 318 kmp.

Oituzul are statut de comuna, de cele mai multe ori notate find ca si localitate. Are in componenta 6 sate: Oituz (resedinta), Marginea, Calcai, Ferastrau, Harja si Poiana Sarata.


Obiective turistice în Poiana Sarata

Monumentul Eroilor

Lucrarile de centralizare a eroilor in cimitirul din Poiana Sarata s-au finalizat in octombrie 1933.

Au fost inhumati 107 eroi cunoscuti in patru parcele ( romana, austriaca, germana si maghiara ), alti 1506 eroi necunoscuti fiind depusi in cripta din centrul cimitirului.

Insemnele de capatai si gardul cimitirului s-au realizat din beton.

In 1933 au fost depusi in cripta inca 33 de eroi, numarul total al celor inhumati fiind de 1609.

Poze imprejurimi Poiana Sarata

Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata Poiana Sarata

Vezi toate unitatile de cazare din Poiana Sarata