Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Piatra Fântânele

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Piatra Fantanele

Piatra Fântânele este o localitate în judeţul Bistriţa-Năsăud, Transilvania, România.

Se află în Pasul Tihuţa la 1.201 m altitudine, la 45 km de municipiul Bistriţa, pe drumul european E58, DN17 care face legătura între Transilvania şi Moldova.

Obiective turistice in Piatra Fantanele

- Vechiul drum roman, pavat cu lespezi din piatră, foarte bine conservat, parţial suprapus peste drumul actual spre Ciosa, Bistriţa-Năsăud.
- Pârtii de schi amenajate cu telescaun şi teleschi; pârtii de săniuţe.

Sursa wikipedia.org

Obiective turistice în Piatra Fântânele

Drumul Romanilor

Vestigiile vechiului drum, din perioada Imperiului Roman care atesta punctul cel mai nordic care a fost atins de romani.

Manastirea

Mănăstirea Piatra Fântânele este o mănăstire din România situată în comuna Piatra Fântânele, judeţul Bistriţa-Năsăud.
Mănăstirea este situată în Pasul Tihuţa, locul în care Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a înălţat în 2010 o cruce de 31 de metri, cea mai înaltă din ţară.
Crucea are o înălţime de 31 de metri, dintre care 25 metri structura metalică şi şase metri platforma de beton. Ea este vizibilă şi pe timpul nopţii, datorită sistemului de iluminat cu leduri.

Castelul Dracula

Vă invităm să cunoasteti renumita legenda vizitand cavoul contelui Dracula situat la subsolul Hotelului Castel Dracula de la Piatra Fântânele.

Parcul Național Călimani

Scopul principal pentru care a fost infiintat Parcul National Calimani este cel de conservare a biodiversitatii florei si faunei, mentinerea cadrului geografic natural, a habitatelor naturale. De asemenea se urmareste dezvoltarea durabila a zonei, astfel incat utilizarea resurselor naturale sa nu contravina obiectivului de conservare stabilit prin planul de management al parcului. Se vor crea conditii pentru desfasurarea de activitati educationale, de cercetare stiintifica si recreere. Pentru proprietarii terenurilor din parc, localnici, sunt permise activitati traditionale cu acordul apnc.

Lacul Colibița

Lacul Colibița este un lac artificial de acumulare din Munții Călimani, județul Bistrița-Năsăud. Lacul a fost creat prin construirea barajului Colibița pe cursul râului Bistrița, baraj amenajat în perioada 1977 - 1991 cu scop hidroenergetic, de alimentarea cu apă a localităților din aval, a industriei, irigații și regularizare a debitului apelor râului Bistrița.[1][2] Lacul Colibița - panoramă, în spate vârful Căsaru (1580 m). Lacul Colibița are suprafața de 270 ha, lungimea de 13 km și volumul de 65 mil m3 fiind situat la o altitudine de 900 m. Pe malurile lacului se află stațiunea turistică Colibița.

Barajul Colibiţa-Tăul Zânelor

Traseul 6 Punct Galben este traseul de legătură dintre barajul lacului Colibiţa și rezervația naturală Tăul Zânelor, un mic lac cu nume de basm, foarte pitoresc, o oază de liniște cu o legendă interesantă. Un drum forestier urcă deasupra lacului și coboară la cca. 700 m de Tăul Zânelor, apoi poteca duce printr-o pădure deasă până la poienița cu lac.

Activități de agrement în Piatra Fântânele

Catarare, Tiroliana,

Sistem de alpinism - catarare artificiala si tiroliana in cadrul Hotelului Castel Dracula

    Date de contact:
  • Nume: Receptia
  • Telefon: 0263 264 010
  • Email: rezervari@casteldracula.ro

Trasee montane

Drumetii pe traseele montane din zona: Drumul Romanilor, Magura Calului, Dealul Zimbrului

    Date de contact:
  • Nume: Receptia
  • Telefon: 0263 264 010
  • Email: ana.maria@casteldracula.ro
Ski

La Piatra fantanele sunt 3 partii de ski.
Partia de ski Tihuta 1 are un grad de dificultate mic, lungimea de 380 m si este deservita de telescaun.
Informatii telescaun:
Lungime: 1.157 m
Capacitate: 300 persoane/ora
Tarif: 25 lei urcarea
Orar: 9-16
Partia de ski Tihuta 2 are un nivel de dificultate mediu, lungimea 800 m si este deservita de telescaun. Altitudinea la plecare ste de 1,150 m, la sosire de 1.010 m, iar diferenta de nivel este de 140 m.
Partia de ski Tihuta 3 are un grad de dificultate mediu si lungimea de 300 m.

Poze imprejurimi Piatra Fântânele

Piatra Fântânele Piatra Fântânele Piatra Fântânele Piatra Fântânele Piatra Fântânele Piatra Fântânele Piatra Fântânele Piatra Fântânele Piatra Fântânele Piatra Fântânele

Vezi toate unitatile de cazare din Piatra Fântânele