adaugă o unitate turistică
search
date_range

Localitatea Orsova

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Orsova

La 25 km departare de Drobeta Turnu Severin se gaseste Orasul Orsova, situat la confluenta raului Cerna cu Dunarea.

De la Orsova spre Moldova Noua, intr-o calatorie fascinanta pe apele Dunarii, poti vedea, sculptat in stanca, capul lui Decebal.

Peisaje a caror frumusete iti incanta privirea, drumetii pe trasee de vis, plimbari cu vaporasul, manastiri pitoresti – pe toate acestea le poti gasi daca vizitezi spectaculosul defileu al Dunarii.

In port se pastreaza vasul „Vaskapu“, o piesa de muzeu care ofera informatii despre vechiul sistem de navigatie pe fluviu .

De la baza nautica pentru sporturi de performanta si agrement se pot face excursii cu vaporul in zona Cazanelor.

Activități de agrement în Orsova

Plimbari pe Dunare

Organizam plimbari pe Dunare pina la Cazanele Dunarii cu vizitarea tuturor obiectivelor turistice din zona; Tabula Traiana, Cazanele Mici, Statuia lui Decebal, Minastirea Mracunea, Cazanele Mari,Pesterile Ponicova si Veterani.

Lungimea traseului este de 43 km, aproximativ 2 ore, iar pretul croazierei este in functie de traseul ales si de numarul de persoane.
Capacitatea ambarcatiunilor fiind de 10 persoane, `capitanul`salupelor este si ghidul dvs.

La grupuri organizate pretul este negociabil. Va asteptam si promitem ca nu veti regreta alegerea facuta.

  Date de contact:
 • Nume: Mihai si Pavel
 • Telefon: 0724 064 460,0727 776 220
 • Email: pavelmio702yahoo.com
Cicloturism si Mountaine-Bike

Cicloturismul este o forma tot mai raspandita de turism activ, o oportunitate de a evita sedentarismul si de asemenea o activitate cu impact redus asupra mediului inconjurator.
Pentru amatorii de drumetii "pe doua roti" va propunem o experienta inedita, de neuitat, de a parcurge "Clisura Dunarii", cca.140 km, de la intrarea Dunarii in tara la Bazias, pana dincolo de Cazane spre Orsova, un teritoriu plin de farmec natural, dar si de istorie, de-o parte Dunarea curgatoare, iar de cealalta piscurile muntoase.
Mountaine-bike: o forma de turism sportiv, inrudita cu cicloturismul, dar care este aplicata pe trasee de munte, cu biciclete echipate corespunzator. Are un caracter de aventura mai pronuntat. Pentru impatimitii de mountaine-bike, zona Defileului Dunarii ofera o multitudine de trasee spectaculoase, pe cararile Muntilor Locvei, Almajului si Mehedintilor.

  Date de contact:
 • Nume: Marian
 • Telefon: 0743 100 853
Drumetii - Trekking

Drumetia aduce multa incantare ochiului si bucurie sufletului. Este cea mai des intalnita-si cea mai ieftina-activitate de agremet din turism si sporturi montane. Are ca scop: relaxarea, odihna activa si sporirea activitatii fizice.
Drumetia inseamna cunoastere, miscare, intoarcerea la natura, bucuria de a strabate spatii. Echipamentul trebuie sa fie usor si functional. Nu trebuie sa lipseasca rucsacul si incaltamintea adecvata pentru parcurgerea traseelor montane in teren accidentat.
Va recomandam doar cateva din multitudinea traseelor pe care le puteti parcurge in "Zona Cazanelor":
- Ciucaru Mare si Ciucaru Mic - trasee marcate;
- Drumetie la cascada de pe raul Ponicova cu ascensiune pe Szbag.
- Vizitarea localitatilor cu populatie de etnie ceha :Eibental si Baia Noua.
- Incursiune in Pestera Ponicova,
ATENTIONARI! Intru-cat intreaga zona este situata in incinta Parcului Natural Portile De Fier, pastrati nealterat patrimoniul natural din rezervatii si ariile protejate. O alta atentionare este impusa de existenta in tot arealul Parcului a viperei cu corn. Este un sarpe veninos, muscatura sa putand provoca mari neplaceri. Dar trebuie sa stiti ca vipera cu corn nu ataca omul, ci reactioneaza doar la agresiune sau atunci cand este calcata din gresala.

  Date de contact:
 • Nume: Marian
 • Telefon: 0743 100 853
Elemente de Alpinism

Daca doriti ca in perioada petrecuta in zona noastra sa deprindeti si cateva elemente de alpinism, va punem la dispozitie un poligon amenajat, cu elemente de mica si medie dificultate, care sa cuprinda: escalada, rapel, tiroliana. Activitatile in poligon sunt conduse de monitori si instructori, folosind echipament profesional de maxima siguranta.
Programarea si organizarea activitatilor se face cu cel putin 7 zile inainte, pentru grupuri de min. 8-10 pers.

  Date de contact:
 • Nume: Marian
 • Telefon: 0743 100 853
Jocuri de Paintball

Dupa o zi de relaxare in piscina de la pensiune, sau in drumetii pe carari de munte, plimbari cu barca sau cu bicicleta, va propunem putina adrenalina si va invitam la un atractiv joc de paintball in padurea din imprejurimi.
Activitatea se organizeaza pentru grupuri de min.8-10 pers. si dureaza cca.45-60 min. Pot participa persoane de peste 18 ani.
Asiguram echipamentul de protectie si joc necesar.
Programarea si organizarea jocurilor se face cu cel putin 5 zile inainte.

  Date de contact:
 • Nume: Alin
 • Telefon: 0744 612 005
Pescuit Sportiv

Pentru orice pescar, pescuitul pe Dunare reprezinta o provocare.
Depinde numai de priceperea si talentul dvs. de a avea in carlig un frumos trofeu de somn, salau sau crap.
La solicitarea dvs.putem asigura "ghid pescar" si deplasarea cu barca pe Dunare.
ATENTIE ! Pentru a putea pescui trebuie sa aveti permis si viza Politiei de Frontiera, care se obtine de la IJPF Mehedinti.

  Date de contact:
 • Nume: Marian &Alin
 • Telefon: 0743 100 853, 0744 612 005
Tir cu Arcul

Nu puteti incheia seara in jurul "focului de tabara", sau la o masa pescareasca ,fara a participa la un incitant concurs de tir cu arcul.

  Date de contact:
 • Nume: Marian
 • Telefon: 0743 100 853
Trasee ecoturistice

Traseul Ciucaru Mare 1:

Acces direct din Dn 57, din centrul localitãții Dubova, la cca. 100 m de sediul Primãriei Dubova pe sensul de mers spre localitatea Svinița. ;lungime traseu aprox. 5 km, timp mediu de parcurs cca. 21/2 ore.
Este marcat cu un triunghi echilateral galben pe fond alb, pe arborii din imediata apropiere a potecii. Pe parcursul traseului intalnim patru puncte de belvedere care iti incanta ochiul si-ti bucura sufletul, sunt locurile de unde poți admira Cazanele Mari și Veliki Strbac, de pe partea sârbeasca a Dunãrii.

Traseul Ciucaru Mare 2:

Acces de pe drumul național Dn57, la ieșire din localitatea Dubova spre Moldova Noua, aproximativ 2 km distanțã de la primãria Dubova, prin locul numit de localnici poiana popiiµ. Lungimea traseului aproximativ 1, 6 km, timp mediu de parcurs cca 1ora, maxim 2 ore ambele variante.
Este marcat cu un triunghi echilateral albastru cu margine albã, pe arbori și pe pietre din imediata apropiere a potecii.
Traseul ecoturistic urmeazã poteci de munte, care parcurg pãduri de stejar, de fag și pajiști. Punctele de belvedere, nu puține la numãr, sunt locurile de unde poți admira Cazanele Mari și Veliki Strbac, de pe partea sârbeasca a Dunãrii. Dupã 10-15 minute, traseul ecoturistic se bifurcã, o potecã șerpuind spre platoul Cazanelor Mari, iar o altã potecã te duce direct la nivelul Dunãrii.

Traseul Ciucaru Mic:

Acces de pe drumul național Dn57, la intrarea în golful Dubova dinspre Orsova, pe partea dreapta, in imediata apropiere a parcarii auto;lungimea traseului aproximativ 3 km, timp mediu de parcurs cca 2 ore.
Este marcat cu un triunghi echilateral roșu cu margine albã, pe arbori și pe pietre din imediata apropiere a potecii. Traseul ecoturistic urmeazã poteci de munte. Punctele de belvedere, nu puține la numãr, sunt locurile de unde poți admira Cazanele Mici și Mali Strbac, de pe partea sârbeasca a Dunãrii.

Traseul Trescovat:

Acces de pe Dn57, la 6 km de localitatea Svinita, in dreptul popasului Stariste .
Lungimea traseului cca. 10 km, timp mediu de parcurs : aprox. 6 ore.
Este marcat cu un triunghi echilateral rosu pe fond alb .
Obiectivul de referinta al traseului il constitue nekul vulcanic Trescovat .
Pornind de pe Valea Stariste, de-a lungul traseului, la intervale relativ mici de timp si la altitudini din ce in ce mai mari, intalnim puncte de belvedere, locuri de unde se pot admira : Dunarea, Mala Cucuiova, culminand cu masivul Trescovat, 755 m altitudine unul din cei mai inalti din Pnpf .
Traseul serpuieste prin paduri de cer, garnita, fag, iar pajistile cu iarba iti incanta privirile prin coloritul viu si te invita sa poposesti in aceste locuri de basm .

Traseele au un grad mediu de dificultate. Efort fizic moderat care nu necesita pregatire fizica speciala.
Echipament necesar : imbracaminte lejera, usoara, ( de preferat pantalon lung, pentru ca se strabat palcuri de arbusti ), palarie sau sapca pentru soare si incaltaminte adecvata pentru munte ( talpa cu mare aderenta ), bidon cu apa.

Incursiune in Pestera Ponicova : Pestera de la Gura Ponicovei este cea mai spectaculoasa si mai mare pestera din Clisura Dunarii galeriile sale insumand 1660 m.
Accesul in pestera se face de pe uscat, din Dn57 la cca. 1 km de Primaria Dubova spre Moldova Noua, pe valea Ponicovei, parcurgand un chei de cca. 500 m pana la gura pesterii, unde se coboara pana la nivelul galeriei active. Parcurgand galeria activa, cca. 300m, se ajuge la Dunare.
Galeriile pesterii sunt dispuse pe mai multe nivele, cele inferioare fiind active.
Dintre galeriile fosile cea mai spectaculoasa este galeria Concretionara cu Sala Coloanelor. Aici apa si timpul au creat stalactite si stalacmite de forme si marimi diferite, domuri si coloane, etc( pentru a vizita aceasta galerie este necesar sa fiti insotiti de un ghid ).
Timpul mediu de vizitare a pesterii este de cca. Doua ore, prezinta un grad mediu de dificultate, nu necesita efort fizic deosebit, este nevoie de lanterna ( o sursa de lumina la 2-3 pers. ), nu este amenajata.

  Date de contact:
 • Nume: Marian - ghid local
 • Telefon: 0743 100 853
 • Email: contact@cazaneledunarii.com.ro
Croaziere si Agrement in Cazanele Dunarii

Centrul de Agrement Dunavis va pune la dispozitie:

-Croaziere pe Dunare (Obiective vizitate: Cazanele Mici si Cazanele Mari, Manastirea Mraconia, Statuia lui Decebal, Golful Dubova, Pestera Veterani, Pestera Ponicova, etc.)

-Hidrobiciclete
-Colac Agrement
-Biciclete
-Triciclete electrice
-Ghid autorizat

Va asteptam cu drag!

  Date de contact:
 • Nume: Catalin
 • Telefon: 0747875816
 • Email: agrement.dunavis@yahoo.com

Poze imprejurimi Orsova

Orsova Orsova Orsova Orsova Orsova Orsova Orsova Orsova Orsova Orsova Orsova Orsova Orsova Orsova Orsova Orsova Orsova Orsova Orsova Orsova