adaugă o unitate turistică
search
date_range

Localitatea Ocna Sugatag

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Ocna Sugatag

Statiunea balneo-climaterica Ocna Sugatag este situata in Depresiunea Maramuresului, la 10 km de Vadu Izei. Este o localitate prezenta in documentele de cancelarie in 1360, renumita pentru apele sale minerale. 
Factori de cura: Ape minerale clorurosodice concentrate; bioclimat sedativ de crutare. 
Tipuri de proceduri: Bai calde in bazine, bai reci, hidroterapie, aerohelioterapie. Indicatii terapeutice: Apele de aici sunt folosite in tratarea unor afectiuni afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroze si poliartroze);afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze; afectiuni post-traumatice);afectiuni neurologice periferice; afectiuni ginecologice;
Cei care ajung aici pot vizita si o serie de obiective turistice din imprejurimi:Baia Mare: Muzeul de Etnografie si Arta Populara; Muzeul de Mineralogie (15000 de esantioane flori de mina, multe raritati mondiale); Centrul Vechi (complex de arhitectura medievala din sec. Xv); Complexul Astronomic; Baia Sprie: Biserica Romano-catolica (sec. Xiv); Barsana: Manastirea Barsana (biserica din lemn construita in 1390); Moisei: Manastirea Moisei (sec. Xiv), Ansamblul Monumental (sculptor Vida Gheza); Sapanta: Cimitirul Veselµ (unic in Romania prin conceptie si originalitate);firiza: lac de acumulare, pescuit, canotaj, plimbari cu vaporasul;mogosa: Partie de schi, telescaun;
Acces: pe drumul national dn18 care leaga Baia Mare de Sighetu Marmatiei sau pe calea ferata pana in gara din orasul Sighetu Marmatiei de unde se pot lua mijloace auto pana in statiune. 
Statiunea Ocna Sugatag este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Complex Balnear Ocna Sugatag

Complexul Balnear Ocna Sugatag ofera tratamentele medicale pe baza de ape minerale  recomandate in afectiunile reumatismale, ale aparatului locomotor, sistemului nervos periferic, bolilor respiratorii si ginecologice.

Baza de tratament dispune de terenuri de sport, sala pentru formarea si mentinerea conditiei fizice, bazine cu apa minerala calda sau rece, fizioterapie, electroterapie , aerosoli, gimnastica medicala.

Obiective turistice în Ocna Sugatag

Baile noi

Baile vechi

Padurea Craiasa

Rezervaţia Pădurea Crăiasa s-a constituit ca arie protejată in anul 2000. Aceasta este situata in comuna Ocna Sugatag, avand suprafata de 44, 00 hectare si se afla la o altitudine medie de 485 m.

Padurea este amplasata in partea de nord a localitatii Ocna Sugatag la 1 km (dj 109 F) din centrul localitatii pe partea stanga. Ea se dezvolta pe versantul vestic al unui deal terasat, substratul fiind reprezentat de roci sedimentare badeniene (marne, gresii, tufuri). Vegetatia caracteristica acestei padurii este reprezentata prin arborete de gorun si larice - o specie de conifer cu frunze cazatoare. Alaturi de acesta se mai regaseste si stejarul (quercus robur). Aceste paduri au fost plantate de catre administratia minelor in secolele trecute.

Scopul principal al ariei naturale `padurea Craiasa` este cel de conservare a diversitatii biologice. De asemenea, se urmareste excluderea si prevenirea activitatiilor de exploatare sau utilizare a resurselor naturale care contravin obiectivului de conservare, precum si asigurarea conditiilor pentru activitati educative, recreative si de cercetare stiintifica.

Drumul verde

Drumul verde, drumul mostenirii maramuresene, care cuprinde 7 sate Ocna Sugatag, Budesti, Hoteni, Harnicesti, Desesti si Mara.

La fel 7 arii protejate:

Rezervatia Creasta Cocosului, Padurea Craiasa, Lacul Morarenilor, Taurilede la Hoteni, Turbaria Iezerul Mara, Cheile Tatarului, Mlastinile Poiana Brazilor.

Moara de apa

În Sat Sugatag pot fi vizitate o veche moarã pe apã, construitã în 1869, douã vâltori si o pãlincie.

Lacurile Sarate

In zona Bailor Vechi se afla lacurile antroposaline, repuse in circuitul turistic prin amenajarea zonei, devenind locul preferat pentru turistii veniti cu cortul.

Se remarca Lacul Gavril (30 metri adancime, 2, 35 hectare suprafata, cel mai mare lac antroposalin din Romania), care, in mod curios, pastreaza la suprafata un strat de apa dulce in care traiesc pesti, si Taul fara Fund (33 metri adancime, cel mai adanc lac de aici).

La malul Lacului Gavril, langa Baile Vechi, a fost inaugurat in iunie 2007 Complexul Turistic Lacul Sarat, cu terasa-restaurant, piscina cu apa sarata, iar pe malul lacului s-a amenajat o plaja cu dusuri, un ponton unde se inchiriaza barci, hidrobiciclete si ski-jet. La complex se inchiriaza si atv-uri, de toate marimile pentru toate varstele.
Lacurile Sarate este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Lacul Gobory

Singurul lac antropomorfic de pe continent se află în staţiunea maramureşeană Ocna Şugatag, fiind folosit în tratamente medicale.

Liant între cele două municipii maramureşene, Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, Ocna Şugatag a schimbat „blestemul sării` pe profitul obţinut din turism. Troc echitabil. În localitatea care adăposteşte cel mai mare lac antroposalin din România, lacul Gavril, oamenii au înţeles repede că singura lor şansă de a-şi face traiul mai dulce este. . . Sarea. Aşa s-a transformat comuna maramureşeană dintr-o salină într-o cochetă oază de sănătate. Pe lângă fosta staţiune balneoclimaterică Ocna Şugatag, ridicată în timpul regimului comunist a apărut o reţea de unităţi turistice.

Activități de agrement în Ocna Sugatag

Baza de agrement Holiday

Baza de agrement Holiday cuprinde piscine interioare cu apa dulce si apa sarata incalzite; sauna finlandeza, masaj, aparate fitness Tarif intrare: 20 lei/pers.
Alte servicii: tenis de masa, biliard, teren de sport cu nocturna, loc joaca copii, loc de plaja, terasa cu muzica, spectacole muzicale la evenimente.

  Date de contact:
 • Nume: Complex Holiday
 • Telefon: 0744 512 076
 • Email: holidaytourbm@yahoo.com
Piscina interioara cu apa sarata si incalzita

Hotel Salina ofera posibilitatea tuturor turistilor din Ocna Sugatag sa se relaxeze la piscina cu apa sarata si incalzita din interiorul hotelului.

Tariful - 15 Ron/persoana.

  Date de contact:
 • Nume: Receptie
 • Telefon: 0262 374 362
 • Email: contact@hotelsalina.ro
 • Web: www.hotelsalina.ro

Poze imprejurimi Ocna Sugatag

Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag Ocna Sugatag