adaugă o unitate turistică
search
date_range

Localitatea Navodari

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Navodari

Navodari este cunoscut ca statiune pe litoralul Marii Negre, factorii naturali de cura fiind climatul maritim, bogat în aerosoli salini si apa Marii Negre.

Statiunea este considerata ca fiind cel mai mare complex de tabere din S-E Europei.

Beneficiaza de foarte mult spatiu verde, surprinzator prin varietatea si bogatia speciilor, de terenuri sportive (volei, handbal, fotbal, baschet, tenis de câmp), zone de joaca pentru copii amenajate, amfiteatru în aer liber.

Obiective turistice în Navodari

Monumentul Tropaeum Traiani de la Adamclisi

Este situat langa localitate Adamclisi, la 60 km de municipiul Constanta.

A fost ridicat din ordinul imparatului Traian intre anii 106 - 109 en. Pentru a comemora o victorie a romanilor din primul razboi daco-roman.

Reconstituit in anul 1977 dupa un model ipotetic.

Are o inaltime de 40 m si de jur imprejur este decorat cu metope (lespezi dreptunghiulare) ce ilustreaza scene din batalie; din cele 54 de metope initiale se mai pastreaza 48; In partea superioara a metopelor este amplasata o firiza cu 26 de creneluri, din care s-au pastrat doar 23.
Alcatuit dintr-un soclu cilindric, are la baza trepte circulare, iar in partea superioara un acoperis conic, decorat cu solzi, din mijlocul caruia se ridica suprastructura hexagonala.
Trofeul din partea superioara infatiseaza o armura cu patru scuturi cilindrice, iar in partea inferioara se gasesc doua grupuri statuare reprezentand trupurile a trei ostatici.

Complexul din care facea parte, mai cuprindea un altar funerar si un mausoleu.

Lacul Siutghio

Zona este preferata de turistii care vin cu copiii: ziua merg la plaja, iar seara, prefera linistea departe de cluburile de pe plaja.
Cu apusuri de soare senzationale, asa sunt atrasi turistii la hotelurile si restaurantele de pe malul lacului Siutghiol.
Turistii pot invata sa faca ski sau wind surf.

Poze imprejurimi Navodari

Navodari Navodari Navodari Navodari Navodari