adaugă o unitate turistică
search
date_range

Localitatea Moneasa

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Moneasa

Statiunea nu este exclusiv una de tratament, aici existand si posibilitati de petrecere a timpului liber datorita salilor de teatru si cinema, bazinelor cu ape minerale, popice, plimbarilor cu barca pe lacul de agrement din vecinatatea hotelului Moneasa, terenurilor de sport, etc.

Atractii turistice Moneasa:
Ruinele cetatii Dezna ce dateaza din secolul al XIII-lea.Cascada Boroaia.Hanul Dezna
Vanatoare si pescuit in Moneasa:
zona ofera posibilitati de vanatoare (mistret) sau pescuit (pastrav)
Sport in Moneasa:
Trasee montane marcate, peste 10 la numar.Speologie. Avand in vedere numarul (peste 100) de pesteri din imprejurimi statiunea are un potential crescut de explorare. Aici amintim doar Grota Ursilor, pestera Liliecilor, pestera Alba, pestera Cristalelor, acestea fiind usor accesibile.Alpinism. Zona ofera locatii pentru exercitii sau concursuri de alpinism cu un grad redus pana la mediu ca dificultate.Sporturi de iarna. In staiune exista amenajata o pista de ski in lungime de 250 m si este dotata cu baby-ski
Imprejurimile statiunii Moneasa:
Arad (Cetatea Aradului sec XVI; Biserica Sârbeasca, 1698, construita în stil baroc; muzeul de istorie, Strandul NEPTUN)Platoul carstic Vascau ( pestera Liliecilor de lânga Moneasa, Pestera Cristalelor)Lipova, biserica ortodoxa construita în sec XVII; Soimus, cetate medievala ridicata în sec XIII în fata careia în 1784 s-a desfasurat una dintre cele mai importante lupte ale rasculatilor lui Horea, Closca si CrisanBodrogul Nou, manastirea Hodos - Bodrog construita în 1177 reprezinta unul dintre cele mai vechi monumente ecleziastice din România. Contine o valoroasa colectie de picturi, manuscrise, piese muzeistice religioase.

Baza balneara

Izvoarele de ape bicarbonatate, slab radioactive ,continand calciu, magneziu, sodiu, cele oligominerale (0,19-0,27 g/l), mezotermale (24-32°C) sunt recomandate pentru tratamentul bolilor reumatismale degenerative (forme simple de spondiloza cervicala, lombara si dorsala), diartroze, al bolilor sistemului nervos periferic si central (pareza usoara recenta, in curs de recuperare dupa un tratament specific, sechele ale poliomielitei, anumite forme de semipareza si parapareza, urmand sfatul medicului), al unor bolilor ginecologice, al bolilor metabolice si de nutritie (diabet mellitus, obezitate) etc. Instalatii pentru bai calde in cada cu ape minerale, pentru electroterapie, hidroterapie si kinetoterapie, bazine in aer liber pentru bai reci cu ape minerale, impachetari cu parafina, masaj, gimnastica medicala. Climatul statiunii Moneasa reprezinta un factor de prim ordin in terapeutica balneara. El are un efect calmant asupra sistemului nervos central si in general asupra organismului uman. Aerul incarcat de ioni negativi, furnizati de vegetatia abundenta, are un efect benefic asupra sanatatii, conferind statiunii inca un element care o face cautata.

Obiective turistice în Moneasa

Statiunea Moneasa

Poze imprejurimi Moneasa

Moneasa Moneasa Moneasa Moneasa Moneasa Moneasa