Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Pietroșița

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Pietroșița

Comuna Pietrosita se afla in partea de nord a judetului Dambovita, de-a lungul soselei nationale nr. 71, Bucuresti-Targoviste-Sinaia, la poalele Bucegilor, inconjurata dinspre rasarit si apus de dealuri Subcarpatice inalte.
    Altitudinea comunei este de 650 m, deasupra nivelului marii. Are o suprafata de 27.07 kmp, impreuna cu satul Dealu-Frumos, sat care apartine de comuna Pietrosita.

    Hotarele comunei:

    la miazanoapte se invecineaza cu comuna Moroieni,
    la miazazi - comuna Buciumeni si satele Valea-Leurzii si Dealu-Mare,
    la rasarit - comuna Buciumeni,
    la apus - comuna Runcu.

Pietroșița este așezatã într-o zonã muntoasã (650 m. altitudine) cu împrejurimi de pãduri de brad și fag brãzdatã de la nord la sud de râul Ialomița. Recunoscutã încã din anii 1936 ca stațiune balneoclimatericã, Pietroșița oferã un peisaj unic în felul sãu și un aer ozonat recomandat de medici pentru afecțiuni ale creierului, ale aparatului locomotor și respirator. Având o climã mai blândã decât Sinaia, de-a lungul vremurilor multi turiști și oameni cu diverse afecțiuni au frecventat Pietroșița.

Pãșunile și fânețele din hotarele comunei ocupã jumatate din suprafața agricolã a comunei și favorizeazã creșterea vitelor. Cealaltã jumãtate este plantatã cu pomi roditori: pruni, meri, peri, în cea mai mare parte și cireși, vișini și piersici. Fiind aproape de munte, deseori primãvara florile pomilor sunt distruse de câte o zãpadã târzie sau de îngheț, care, deseori, vine și în luna mai.

Sursa: www.wikipedia.org
           www.primariapietrosita.ro



Vezi toate unitatile de cazare din Pietroșița