Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Costinești

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Costinesti

Costinesti s-a remarcat de-a lungul anilor, ca fiind locul intilnirilor estivale pentru tineri datorita taberelor studentesti organizate aici.

Costinesti-ul a fost si este o statiune pe buzunarul fiecaruia, oferind totodata o multitudine de posibilitati de distractie si de recreere: cluburi cu sali de expozitii, biblioteci, terase, terenuri sportive.

In fiecare an, Costinesti gazduieste o serie de evenimente culturale si de divertisment.

Statiunea Costinesti, denumita si Statiunea Tineretului, se intinde pe o lungime de circa 5 km si este orientata spre est, fiind expusa la soare in tot timpul zilei.
 
Costinesti-ul se bucura de un climat de litoral maritim, cu veri calduroase (in iulie temperaturi peste 27 grade Celsius) si ierni blande (in ianuarie medii termice de 0 garde Celsius).

 Vara predomina zilele senine, iar durata de stralucire a soarelui este de 10 - 12 ore pe zi, ca de altfel pe tot litoralul romanesc.

Nucleul statiunii a fost construit în 1949, cand aici a fost amenajata prima tabara de vacanta pentru elevi in jurul Lacului Costinesti.


Costinești este o comună în județul Constanța, Dobrogea, România, ă din satele Costinești (reședința) și Schitu.

Obiective turistice în Costinești

Obeliscul

Obeliscul, simbolul statiunii Costineti, a fost inaltat in anul 1970 pe plaja care i-a preluat mai tarziu numele. De-a lungul timpului, Obeliscul a devenit punctul de intalnire al tinerilor si locul in care sunt organizate majoritatea concertelor si evenimentelor estivale din statiune.
In anul 2005 Obeliscul a fost distrus de inundatiile care au provocat pagube in statiune. Deoarece vechiul monument nu mai pute fi recuperat de sub mormanul de pamant si nisip care l-a acoperit, autoritatile locale au hotarat sa ridice un nou Obelisc pe plaja din Costinesti. Astfel ca, un an mai tarziu, a fost inaltat un nou Obelisc. Noul monument este mult mai solid si mai impunator, masurand 18. 5 metri si cantarind in jur de 200 de tone.

Epava Evanghelia

Nava a fost construita pe santirele navale din Belfast, Irlanda si lansata la apa la 28 mai 1942. De-a lungul timpului a purtat nu mai putin de 4 nume: Empire Strength ( pana in 1946 ), Saxon Star ( pana in 1961 ), Redbrook ( pana in 1965 ), E. Evangelia.

Nava Evanghelia a esuat pe 15 oct 1968 din cauza conditiilor meteorologice nevaforabile si a vizibilitatii reduse.
Intr-o noapte, pe timp de furtuna, vasul s-a apropiat foarte mult de mal, capitanul avand convingerea ca se afla in apropierea Portului Constanta.
Cargoul grecesc Evanghelia a esuat la circa 1,5 mile marine in larg de plaja statiunii Costinesti. La un moment dat, carena vasului a ramas blocata intre doua stanci in forma de V.

Evanghelia a fost o nava comerciala greceasca, construita in anii `30, si a apartinut vestitului om de afaceri Aristotel Onassis. Pentru ca recuperarea navei presupunea costuri mult prea mari, ea a fost abandonata, intrand ulterior in patrimoniul statului roman si devenind simbolul Costinestiului.

Astazi, cei care vor sa isi testeze limitele si sa-si incerce curajul pot ajunge la epava fie inot, fie cu o ambarcatiune. De-a lungul timpului, a devenit un adevarat simbol, generand o serie impresionanta de legende referitoare la circumstantele in care fostul cargou a esuat:

- se spune ca…
- ar fi apartinut celebrului si necrutatorului armator grec Aristotel Onasi
- ar fi fost esuata intentionat pentru a se incasa prima de asigurare
- ar fi transportat portocale si ulei de masline
- poate capitan ar fi fost beat crita in noaptea naufragiului.

Schitul Sfanta Elena

Schitul Sfanta Elena din Costinesti, judetul Constanta, este o biserica ortodoxa cu viata de obste.
In urma unui teren de 100 ha donat de mama regelui Mihai, principesa Elena, s-a ridicat o manastire de maici care ulterior, in anul 1930, a devenit manastire de calugari.
Cativa ani mai tarziu manastirea a fost inchisa, ridicandu-se ulterior satul Schitu. Asezamantul a fost reinfiintat in anul 1990.
Hramul bisericii este Sfintii Imparati Constantin si Elena.

Out of Doors Fest 2018 Costinesti

Out of Doors Fest 2018 la Terasa White Horse Costinești
Data: joi, 2 august 2018- 5 august 2018
Ora de incepere: 18:00
Locatie: Terasa White Horse Costinești, Costinesti
Program Out of Doors Fest 2018
Joi, 2 august
Vama
ROA
Robin and the Backstabbers
The Kryptonite Sparks
Full Tones
Vineri, 3 august
Șuie Paparude
Vița de Vie
Implant Pentru Refuz
E-AN-NA
Paradox Theory
Sâmbătă, 4 august
Cargo
Coma
Trooper
Dinfier
Lupu Cel Rău
Duminică, 5 august
Subcarpați
OCS
Cred Că Sunt Extraterestru
Bucium
The Purple Dandies

Manastirea Sf. Elena de la Mare

IPS Lucian, alaturi de un sobor de preoti, in ziua de marti, 14 mai 1996, avea sa puna piatra de temelie a noului asezamant monahal “Sfanta Elena de la Mare” din satul Schitu, comuna Costinesti, nu foarte departe de vechiul amplasament al celui desfiintat in anul 1950, cu dorinta de a impulsiona viata monahala, dar si pentru a revitalize viata crestina a acestui taram apostolic dintre Dunare si Marea Neagra.

Pimbări distractive și recreative cu trenulețul Thomas

Cu trenulețul Thomas puteți face turul Costineștiului, circulă din zona epavei spre centru până în zona Schitu . Sperăm ca acest minunat mijloc de transport să vă încânte și să-l folosiți cu plăcere de câte ori veți avea nevoie sau veți dori .

Golful francezului

O altfel de plajǎ
Golful are la bazǎ o plajǎ neamenajatǎ, cu un peisaj inedit. Golful Francez şi-a câştigat în timp notorietatea, fiind una dintre cele mai renumite şi cǎutate plaje dedicate nudismului din sudul litoralului.
Golful Francez se aflǎ la sudul staţiunii Costineşti, învecinat cu Mânǎstirea Sf.Elena de la Mare. Pentru localnici, Golful Francez are o altǎ denumire, aceasta fiind ,,La Caropol’’ .
Locul ideal pentru o vacanţǎ relaxantǎ
Fâsia de plajǎ pe care se întinde Golful Francezului este îngustǎ şi abruptǎ, iar adâncimea în apǎ este de cinci-șapte metri, cu priveliştea tipicǎ Mǎrii Negre.
Plaja este consacratǎ doar nudismului, fiind populatǎ în special de yoghini, care evitǎ ochii curioşilor şi exerseazǎ diverse ,,exerciţii spirituale”, acţiunea lor are o încărcătură simbolicǎ, cǎci Golful a fost prima locaţie ocupatǎ de yoghini în primii ani după 1990, atunci când au ajuns la Costineşti.
Golful Francez ascunde o plajǎ intimǎ, idealǎ pentru cei care cautǎ linişte. Vara este scǎldatǎ în razele soarelui, între 10 şi 12 ore pe zi, datoritǎ aşezǎrii geografice. Turiştii se bucurǎ de un climat de litoral maritim, cu veri cǎlduroase (în iulie temperaturi peste 27 grade Celsius) și ierni blânde (în ianuarie medii termice de 0 grade Celsius), fiind locul ideal unde poți regăsi plăcerea de a te plimba pe malul mării.4

Lacul

Loc de relaxare in inima staţiunii tineretului
La un pas de plaja aglomerată din Costineşti, în apropierea faimosului Obelisc, se întinde micul lac Costineşti, un loc potrivit destinderii, dar şi amuzamentului.
Fragmente istorice
Localitatea pe care astăzi o cunoaștem sub numele de Costinești a fost ridicată peste rămășițele unei mici colonii grecești numită Parthenopolis. A purtat de-a lungul istoriei diferite denumiri, precum Mangea Punar în Evul Mediu, Fântâna Bivolilor pe vremea germanilor colonizați în Dobrogea iar în 1960 Dezrobirea.
Există o mică legendă conform căreia într-o noapte, o ceată de tătari epuizați au descoperit în drumul lor un lac. Obosiți, însetați și infometați,tătarii au hotărât să își întindă corturile pe malul lacului. Au adăpat caii și asinii, și-au potolit foamea cu peștii din lac și au înnoptat pe malul lacului. A doua zi, cu mințile odihnite, au vrut să dăruiască apei binecuvântate un nume în semn de mulțumire, denumind-o `Mangea Punar”- Ospățul Puțului. Sute de ani mai târziu, a primit numele de Fântână Bivolilor de la coloniile germane.
La sfârșitul secolului XIX, localitatea a fost rebotezată după importantul om politic Emil Costinescu. Lacul a preluat numele localității, fiind cunoscut astăzi sub numele de Lacul Costinești.
În zona lacului au fost descoperite monede, cărămizi, fragmente de vase din ceramică, unele datând din timpul lui Severus( împărat roman 193-211). Aceste vestigii arheologice sunt expuse la Muzeul Mangalia.
Activității desfășurate pe lac
Lacul este situat în centrul staţiunii, fiind înconjurat de cele mai reprezentative hoteluri, vile, restaurante şi terase.
Plimbările relaxante cu barca şi hidrobicicleta sunt un prilej de retragere din aglomeraţie. Bineînţeles că sunt şi activităţi mai dinamice care se pot desfăşura pe lac, cum ar fi aqua carting-ul şi traversarea lacului cu tirolianaîntr-un iureş de adrenalină. De asemenea, pe malul vestic al lacului se afla o pistă de carting, iar pe malul estic se afla debarcaderul, de unde se pot închiria hidrobiciclete şi bărci pentru plimbări pe lac sau pe mare .
Acest lac este unul dintre obiectivele turistice de preţ ale staţiunii Costineşti, fiind atât un loc distractive şi dinamic în comformitate cu pulsul constant al staţiunii, darşi un locliniştit, relaxant și romantic.

Activități de agrement în Costinești

Echitatie

Oferim cursuri de calarie pentru incepatori si avansati cu antrenor personal.
Cursurile se tin in padocurile din spatele hanului iar pentru plimbari calare se fac excursii cu grupul sau individual pe malul marii si in imprejurimi.
Va stam la dispozitie cu trasuri elegante pentru plimbari in grup de 3 sau 6 persoane. Daca doriti sa invatati sa conduceti atelaje simple (sarete) cu vizitiu, avem o gama variata pentru gustul fiecaruia.
va asteptam pentru o vacanta frumoasa!

    Date de contact:
  • Nume: Adrian
  • Telefon: 0723 472 884
  • Email: edwinaeds@yahoo.com

Plimbare cu avionul ultrausor

Aerodromul Costinesti va pune la dispozitie o plimbare senzationala cu avionul ultrausor deasupra litoralului, Costinesti- Olimp- Neptun.
Durata: 15 minute
Pret -150 lei/persoana.

    Date de contact:
  • Nume: Vasile Adrian
  • Telefon: 0742 212 100
  • Email: vasady13@yahoo.com

Poze imprejurimi Costinești

Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești Costinești

Vezi toate unitatile de cazare din Costinești