Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Corbeni

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Corbeni

Comuna Corbeni este situata la poalele Muntilor Fagaras, pe Valea Argesului la 20km de Curtea de Arges.

Comuna Corbeni are in componenta 8 sate.

Calatorind prin cheile Argesului, privirea ne este atrasa de castelul de echilibru, inalt de 140 m si de pavilionul administrativ al hidrogentralei de pe Arges. De la uzina care se afla ascunsa sub munte, apa trece prin subteran pana la Oesti. Barajul Vidraru, primul din tara noastra formeaza in amonte un lac cu suprafata de aproape 900 ha si un volum de 465 mil. mc de apa. Imediat langa coronamentul barajului se inalta un turn prismatic inconjurat de o scara ce urca pana la o platforma ce ofera o minunata priveliste asupra muntilor. Pe aceasta terasa se afla o imensa statuie reprezentand un Prometeu gigantic, construita de sculptorul Constantin Popovici, ca monument al electricitatii.

Peisajul mirific al acestor meleaguri a nascut legende si incanta calatorul in orice anotimp al anului.

Obiective turistice în Corbeni

Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul

Dupa inundatiile din vara anului 1941, maresalul Ion Antonescu a construit un sat nou pe valea Argesului, numit Antonesti.
Zidirea bisericii din Antonesti a inceput in 1943 pe un teren donat de Gheorghe Erbasu.
Biserica va ramane insa neterminata din pricina instaurarii in Romania, dupa 23 august 1944, a noului regim ateu.
Prin grija Ips Calinic al Argesului si Muscelului, biserica devine manastire in 1995. Locasul a fost sfintit pe data de 24 iunie 2004.
Una dintre cele mai frumoase construcţii de pe Valea Argeşului, mergând în sus, spre Cetatea Poienari şi spre Barajul Vidraru, este Mănăstirea Antoneşti. Sfântul lăcaş a fost numit aşa după întemeietorul ei, Mareşalul Ion Antonescu, dar a fost `rebotezată`, în 2004, `Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul`.

Cartierul Antonesti

Antonesti, o asezare nascuta pe Valea Argesului in vreme de razboi.

Antonesti. O asezare pe care, desi exista, n-o gasesti pe harta oricit te-ai chinui. Micul sat de pe Valea Argesului, din comuna Corbeni a fost ctitorit de Maresalul Antonescu, de unde si numele sau, dar in acte figureaza drept Poienari sau Poenari-nou.

Un sat-minune pentru vremea lui, compus din vile, electrificat si cu spital, un adevarat model. Construit de prizonierii sovietici, a fost acoperit de tacerea vinovata a unui regim comunist care nu a putut decit sa creeze Cap-uri, sa schimonoseasca fata frumoasa si limpede a satului romanesc.

In vara anului 1941, la scurt timp dupa intrarea Romaniei in cel de-al doilea razboi mondial, Valea Argesului a fost lovita de inundatii de proportii. Seful statului, generalul Ion Antonescu, devenit ulterior Maresal al Romaniei, argesean la origine, a decis construirea unui nou sat pentru persoanele afectate de prapad. Cum barbatii valizi erau pe front, in lupta contra bolsevismului si pentru recuperarea Basarabiei rapite, ca mina de lucru au fost folositi prizonierii de razboi sovietici.

Manastirea Corbii

Aflata in comuna Corbi, pe soseaua Campulung - Domnesti, este un ansamblu partial rupestru din secol Xiv (xvi);conform documentelor, Manastirea Corbii de Piatra a fost reinfiintata in 1512 de Magdalina monahia, pe vremea domnitorului Neagoe Basarab(1512-1521).
Biserica manastirii a fost sapata in stanca. Aceasta fiind insa din gresie, exista pericolul surparii din cauza arborilor care au crescut deasupra ei si care favorizeaza infiltrarile de apa.
In rand cu biserica, sapat tot in stanca, se afla un spatiu amenajat ca un fel de tribunal in aer liber. Despre acesta exista marturii ca era folosit de Neagoe Basarab (autorul `invataturilor lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie`) pentru a face judecata publica in cauzele care erau de competenta sa.
Biserica este deosebit de valoroasa nu numai prin felul in care a fost implantata in stanca, ci si prin pictura care o impodobeste, despre care specialistii afirma ca este in cea mai pura traditie bizantina si ca dateaza din secolul al Xiv-lea.

Barajul Vidraru

Barajul Vidraru a fost construit pe râul Argeș în 1965 fiind primul baraj în arc construit în România. Are o înălțime de 166,60 m, iar lungimea coronamentului este de 305 m. Grosimea barajului la bază este 25 m iar la coronament 6 m. Lacul, în condiții optime are o suprafață de 870 de hectare și 465 milioane mc de apă.e linia barajului, în vârful unui turn prismatic se află monumentul electricității, un Prometeu gigantic, opera sculptorului Constantin Popovici. Apa lacului se folosește pentru producerea de energie electrică. Drumul DN7c urmărește partea stângă a lacului. Pe partea dreaptă este un drum secundar DN7d un drum mai linistit dar cu grad de deteriorare avansat, și din această cauză preferat mai degrabă de motocicliști. Pe acest drum se poate ajunge trecând prin tunelul de lângă baraj.

Poze imprejurimi Corbeni

Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni Corbeni

Vezi toate unitatile de cazare din Corbeni