Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Constanța

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Constanta

Constanta a fost fondat în urma colonizarii grecesti a Pontului Euxin de catre colonisti greci din Milet în secolele VII-V î. Ch, sub numele de Tomis.

Tomis - Constanta, Metropola a Pontului stang in antichitate,  se va afirma de-a lungul secolelor, in indisolubila legatura cu istoria romanilor, cu interesele lor comerciale si spirituale,  nod important de comunicare intre Orient si Occident.

Cele mai vechi urme de vietuire umana, din indelunga perioada a pietrei cioplite, au fost descoperite in nordul orasului.

In urma cu multe mii de ani, intr-un spatiu geografic bogat in resurse, viata oamenilor primitivi s-a putut dezvolta gratie ocupatiilor lor preponderente, vanatoarea si pescuitul. S-a facut trecerea de la uneltele de piatra cioplite la cele slefuite, superioare ca eficienta si varietate.

Constanta reprezinta Romania la Marea Neagra, de unde se deschid orizonturile de apa catre toate colturile lumii, este o importanta zona turistica a României, datorita litoralului Marii Negre, tezaurului arheologic, ineditului peisajelor naturale, zonelor de agrement.

Constanta este exact centrul cosmopolit de care e nevoie pentru a petrece o vacanta perfecta la tarmul marii.

Obiective turistice în Constanța

Colectia de Arta

Muzeul de Istorie Militara

Catedrala Sf. Petru si Pavel

Catedrala Ortodoxa Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Constanta este situata mai jos de Piata Ovidiu in fata cladirii Arhiepiscopiei Tomisului.

Aceasta a fost zidita in anii 1883 - 1885 dupa planurile arhitectului I. Mincu.

Piatra de temelie a fost pusa la 4 septembrie 1883, in timpul mitropolitului Iosif Georghian. Sfintirea bisericii s-a facut la 22 mai 1895.

Muzeul de arta si etnografie

Cladirea muzeului dateaza din 1893 si este monument de arhitectura.

A fost initial primarie, apoi posta. A fost restaurata in 1973, 1978, 1989.

Cuprinde colectii de arta populara: ceramica, icoane pe lemn si sticla, metal, port popular, scoarte, tesaturi, textile, podoabe.

Obiectele pentru uz gospodaresc din ceramica, lemn, metal se caracterizeaza printr-o mare bogatie tipologica.

Tesaturile de interior - stergare, fete de masa, cearsafuri, asternuturi de pat, scoarte, paretare, fete de perna (din bumbac, borangic si lana) - sunt de o mare bogatie ornamentala.

Stergarele lungi de 4 m fac parte integranta din vechile interioare taranesti.

Motivele florale, vegetale, zoomorfe, antropomorfe, alternate cu dungi de latimi diferite creaza compozitii ornamentale specifice.

Tesaturile din lana pentru decor sau uz gospodaresc au compozitia ornamentala bazata pe alternarea de vargi, cu motive geometrice alese, distribuite uniform si continuu.

Portul Constanta

Portul Constanta este situat pe coasta vestica a Marii Negre acoperind o suprafata totala de 3.926 ha.

Acesta este impartit in trei subdiviziuni:

Portul maritim, care are o capacitate de operare anuala de 100 milioane de tone si este deservit de catre 140 dane functionale permitand accesul navelor cu o capacitate de pana la 220.000 tdw.

Portul fluvial permite accesul oricarui tip de nava fluviala avand o capacitate de operare anuala de 10 milioane de tone. Prin acest port trec zilnic aproximativ 200 de nave fluviale.

Portul turistic este un punct de reper important pentru navele de pasageri care navigheaza de-a lungul Marii Negre.

Muzeul de sculptura Ioan Jalea

Muzeul Ion Jalea este amenajat intr-o cladire construita in perioada interbelica dupa planurile arhitectului C. Pariano in stil brancovenesc.

Muzeul prezinta mai mult de 120 de lucrari in bronz si gips donate de catre artistul Ion Jalea orasului sau natal.

Mozaicul roman

In spatele cladirii Consiliului Judetean Constanta, in anii 1958-1959, au fost descoperite structurile unui monumental edificiu public din sec. III-IV.

Constructia se intinde pe circa 100m de-a lungul falezei.
Zidurile groase de aproximativ 2m si inalte de 6m au fost asezate pe un suport lat de 3m si adanc de peste 2m, realizat din bolovani legati cu mortar. Fatada zidurilor a fost placata cu marmura alba si colorata, pastrata azi numai fragmentar.


Pardoseala edificiului era formata dintr-un exceptional covor de mozaic policrom, decorat cu motive geometrice si vegetale.
Initial, mozaicul avea o suprafata de 2000 mp, din care doar jumatate s-a pastrat in stare buna, inca un sfert aflat in stare de degradare, a fost recuperat.


Sub terasa cu mozaic au fost descoperite incaperi boltite, care serveau ca depozite de marfuri. Deasupra intrarii uneia dintre ele se afla gravat numele lui Hermes, zeul comertului.

Complexul muzeal de stiinte ale naturii din Constanta

La inceputul existentei a fost din sectii individuale, unite sub denumirea `Complexul muzeal de stiinte ale naturii` in anul 1972, actualmente cuprinde urmatoarele sectii:
Delfinariul, Acvariul, Planetariul, Observatorul Astronomic si Microrezervatia si expozitia de pasari exotice si de decor.
Acvariul este amplasat separat de restul sectiilor, pe bulevardul Elisabeta, nr. 1;
patrimoniul muzeal este din 30. 000 de exponate - pesti, mamifere acvatice, pasari, crustacee, moluste, piese din cadrul planteriului.
adresa: Bulevardul Mamaia, nr. 255, municipiul Constanta;

Monumentul Victoriei

Situat pe strada Traian, in Parcul Primariei, municipiul Constanta.
A fost dezvelit in anul 1968.
Este opera sculptorului Boris Caragea si prezinta scene din lupta antifascista.

Cladirea Tribunalului

Situata pe strada Traian, nr. 33, municipiul Constanta.
Constructia a inceput in anul 1903. Planurile au fost realizate de catre arhitectul Titus Cananau si modificate de Daniel Renard.
Din punct de vedere arhitectural apartine stilului eclectic;se deosebea de cladirea Prefecturii si de cea a Palatului Justitiei prin elemente disimetrice - balconul tip foisor, turnul de colt, terasa cu geamlac inalt si prin liniile curbe menite sa atenueze unghiurile.
A fost declarata monument istoric de interes national.

Cladirea vechii Pefecturi

Prima mentiune despre Palatul Administrativ dateaza din anul 1892, dar a fost inaugurata in anul 1904.
In prezent, aici isi desfasoara activitatea Centrul Militar al municipiului.
Cei implicati in realizarea si modificarea planurilor au fost arhitectii Baicoian si Savulescu.
Este structurata pe doua nivele, are un aspect sobru, elementul central fiind o scara monumentala ce duce catre intrarea sustinuta de console puternic reliefate. Cel mai important element stilistic este balconul pe console, cu motive decorative in casete. Acoperisul este inalt si are doua lucarne prinse in structura unui element ornamental.
A fost declarat monument istoric de interes national.
Adresa: strada Traian, nr. 31, municipiul Constanta;

Statuia lui Ovidiu

Este situata in Piata Ovidiu, in partea veche a orasului, in fata Muzeului National de Istorie si Arheologie, municipiul Constanta.
Creata in anul 1887, opera a artistului italian Ettore Ferrari, o replica identica se afla din anul 1925 in orasul Sulmona din Italia.
Este realizata din bronz si amplasata pe un soclu de marmura alba, pe care este inscriptionat un text din `tristele`.
Poetul roman, Publius Ovidius Naso este infatisat avand o atitudine meditativa.
In anii 1916 - 1918, a fost data jos de pe soclu de armata bulgara, pentru a fi luata prada de razboi, dar a fost salvata de catre ofiterii germani si adapostita in subsolul Primariei.
A fost mutata in actuala locatie in anul 1921.

Farul Genovez

Situat pe faleza Cazino, in spatele statuii poetului Mihai Eminescu, municipiul Constanta.
A fost realizat de catre genovezii care faceau comert in port, in preajma anului 1300, si restaurat intre anii 1850 - 1860 de arhitectul Artin Aslan, francez de origine armeana.
Are inaltimea de 8 m, forma octogonala si partea superioara este dotata cu o cupola de metal.
Lumina sa, alba fixa, era pozitionata la aproape 21 m peste nivelul marii si putea fi vazuta de la aproape 10 mile marine.
A functionat pana in anul 1913.

Statuia lui Mihai Eminescu

Este situata pe faleza Cazino, municipiul Constanta.
A fost realizata in anul 1930 si este creatiea sculptorului Oscar Han.
Dezvelirea oficiala a avut loc la 15 august 1934.
il prezinta pe poetul Mihai Eminescu sub bustul caruia este amplasata o sculptura ce se credea ca o reprezinte pe Veronica Micle.
Soclul pe care este amplasata are inaltimea de 3 m.
Personajul feminin infatisat de sculptor este de fapt Calliope, muza lui Eminescu, in mitologia greaca fiind cunoscuta ca muza a poemelor eroice; a fost creata deaorece oficialii municipiului au tinut sa indeplineasca dorinta poetului, transmisa prin poezia `mai am un singur dor`.

Muzeul Marinei Romane

Functioneaza intr-o cladire construita in anul 1909.
Scoala Superioara de Marina reprezinta prima institutie de invatamant superior din Dobrogea.
Prezinta cronologic istoria marinei militare si comerciale din Romania.
Cei care ii trec pragul se pot documenta cu privire la evolutia navigatiei incepand cu epoca antica; exponatele reprezentative pentru aceasta perioada sunt - harti in piatra, mulaje de pe Columna lui Traian, machete de corabii grecesti si romane, ancore originale, amfore, luptatori daci si romani in marime naturala sub forma unor manechine.
Epoca medievala este reprezentata de Mircea cel Batran si Stefan cel Mare, o macheta a `panzarului moldovenesc` - corabie construita in tara noastra, o `monoxila` - mijloc traditional de navigatie pe Dunare si raurile mai mici, construita din trunchiul unui singur copac - datand din secolul al xv-lea.
O sectiune aparte in cadrul muzeului este cea in care sunt expuse 150 de machete ale navelor civile si militare, care au facut parte din flota romaneasca de-a lungul timpului.
Vizitatorii mai pot admira: truse de navigatie originale, ancore sau vechi timone.
Adresa: strada Traian, nr. 53, municipiul Constanta;

Cazinoul

In trecut, in aceasi locatie era amplasata o `cazina` (1880 - 1902) - constructie din lemn unde se dadeau concerte, spectacole de teatru si baluri.
A fost construit intre anii 1904 - 1910; planurile au fost realizate de catre arhitectul Petre Antonescu, dar au fost modificate de catre arhitectul francez Daniel Renard.
Petre Antonescu proiectase o cladire care se inspira din traditiile artei romanesti, dar arhitectul francez a adoptat un stil ce se incadra in arhitectura eclectrica, cu elemente decoraive din Art Nouveau.
In partea centrala se observa terasa fatadei, sprijinita pe un portic larg, dominat de un vitraliu in forma de evantai. Partea superioara a cladirii este deosebita din punct de vedere al decoratiilor - prezinta elemente arhitecturale de forma navelor antice, cu capete de berbec si ghirlande de alge marine.
A fost restaurat de doua ori - 1951, 1981, iar in anul 2008 a fost supus unor reparatii de amploare.
Adresa: Bulevardul Elisabeta, nr. 2, municipiul Constanta;

Gravity Park

Gravity Park este un complex destinat practicantilor de sporturi extreme de orice varsta, cu toate utilitatile necesare inglobate in perimetrul parcului. Parcul se afla in Constanta (strada Soveja, vizavi de Palatul Copiilor) si este deschis tuturor amatorilor de sporturi extreme din Romania (si nu numai). A fost realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Constanta.
Deschiderea Gravity Park a avut loc pe 24 mai 2008, iar spectacolul de deschidere a continut demonstratii de: Rollerblading, Skateboarding, Trial Bike, Dirt Jump Bike si Speed Climbing. La eveniment au participat cei mai buni 100 de rolleri, skateri, bikeri si climberi din Romania.
Suprafata totala de 8. 500 metri patrati este impartita astfel incat sa impace toti riderii, oferind zone separate de trial, dirt jumping, climbing, bouldering si evident skate si role.
Complexul Gravity Park pune la dispozitia sportivilor facilitati complete care se ridica la standarde internationale: skateshop, internet cafe, vestiare, dusuri, centru inchiriere echipamente si centru de prim ajutor.

Parcul arheologic

Parcul arheologic din Constanta reprezinta un spatiu cu vegetatie bogata in care spiritul vechii cetati Tomis este inca viu.
Latura de parc dinspre bulevardul Ferdinand este inca marginita de zidul roman de incinta, constructie ce dateaza din secolul al Iii-lea d. Hr. Si care prezinta doua porti de intrare in cetate. Tot aici pot fi observate ramasitele Turnului Macelarilor, refacut in timpul lui Iustinian, si o serie de alte fragmente arhitectonice ale Tomisului antic.
Pe peretele cladirii aflate in extremitatea estica a parcului se poate observa Harta asezarilor antice din Dobrogea, un obiectiv realizat la scara mare si confectionat din piatra naturala.

Acvariu

Acvariul Constanţa, prima secţie a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, amplasat la malul mării pe faleza Cazinoului, în imediata vecinătate a acestuia, este şi primul acvariu public din România şi a fost inaugurat la 1 mai 1958.
Clădirea care îl adăposteşte, construită la începutul sec. Xx, a trebuit reamenajată în totalitate, ea având, până în anii 1950, altă destinaţie.
Acvariul constănţean a rămas cea mai mare instituţie de acest gen din ţară, deşi ulterior şi alte muzee de ştiinţe ale naturii au înfiinţat secţii cu acelaşi profil.
Spaţiul expoziţional este destinat prezentării expoziţiei permanente de faună şi floră acvatică în 57 de bazine, dar şi expoziţiilor temporare cu tematici de biologie, ecologie acvatică şi pescuit marin.
Instituţie muzeală inedită pentru muzeele de ştiinţe naturale din ţară datorită patrimoniului său expoziţional în exclusivitate din organisme vii, acvariul constănţean deţine şi colecţii naturalizate de peşti şi nevertebrate marine şi dulcicole, aparţinând diferitelor zone geografice ale globului.
Pentru a facilita prezentarea vieţuitoarelor dar şi accesul vizitatorilor la informaţii, patrimoniul expoziţional este reprezentat de peste 100 specii (1300 exemplare ), de vieţuitoare acvatice este structurat pe mai multe secţii.
Repartizarea organismelor acvatice pe secţii are la bază criterii ecologice şi biogeografice, iar în cadrul secţiilor la amplasarea diferitelor specii în bazine s-a respectat pe cât posibil, criteriul taxonomic.
Secţia Marină
Această secţie adăposteşte specii de peşti şi nevertebrate din Marea Neagră şi migratori din Marea Mediterană.
Este cea mai mare şi reprezentativă secţie a Acvariului, atât prin capacitatea bazinelor cât şi importanţa speciilor prezentate. Cel mai mare bazin (30 mc) adaposteşte şi cea mai mare colecţie de sturioni renumită pentru importanţa ei stiinţifică şi pentru longevitatea exemplarelor în captivitate (18-20 ani). Sunt prezentate toate cele 4 specii de sturioni (morun, păstrugă, nisetru, cegă), relicte ponto-caspice, unele exemplare depaşind talia de 150-180 cm.
Interesante pentru vizitatori sunt şi speciile non economice, mai puţin cunoscute ca pisica de mare, scorpia şi dragonul de mare, steluţele de mare, caluţul, acul şi aţa de mare, corosbinele şi cocoşeii de mare, etc. O atracţie deosebită pentru publicul vizitator o constituie prezenţa bazinului de recif unde este prezent peştele clovn, peştele chirurg, domnişoarele azurii şi albe, precum şi ariciul de mare.
Secţia dulcicolă
Secţia dulcicolă prezintă specii de peşti şi nevertebrate de apă dulce, care populează balţile şi lacurile litorale dar şi apele Deltei Dunării. Alături de cunoscute specii de ciprinide, crap, caras, roşioară, babuşcă, plătică, sunt prezentate şi rapitoare ca somn, şalău, biban şi ştiucă.
Peşti exotici
Foarte bine reprezentată este şi ihtiofauna exotică, aparţinând diferitelor ecosisteme dulcicole din zone tropicale şi subtropicale ale continentelor Asia, Africa, America şi chiar Australia.
Varietatea deosebită de formă şi culoare este pusă în evidenţă prin prezenţa a celor peste 50 de specii care populează cele 4 secţii de peşti exotici printre care amintim: 3 varietăţi de peşte Piranha, peştele cuţit, peştele înger, peştele lopată, peştele pisică etc.

Delfinariul

Delfinariul din Constanţa şi-a început activitatea la 1 iunie 1972, constituind prima formă muzeistică de acest gen din ţară şi prima din sud-estul Europei la acea dată. În amfiteatrul cu piscină şi în bazinul acoperit, se organizează demonstraţii cu delfini şi lei de mare.
În Marea Neagră trăiesc trei subspecii de delfini, şi anume: marsuinul, delfinul comun şi afalinul. Delfinariul Constanţa a găzduit în bazinele sale toate cele trei specii de delfin din Marea Neagră. Primii au fost marsuinii (phocoena phocoena relicta) şi delfinii comuni (delphinus delphis ponticus), iar în urmă cu aproape 20 de ani au fost aduşi şi afalinii sau delfinii mari cum mai este numită specia Tursiops truncatus ponticus.

Planetariul

Ca o fereastră deschisă permanent spre cer, Planetariul din Constanta este ca un `far` la malul Mării Negre.
Primul obiectiv public de acest gen din ţara, luând fiinta în anul în care omul a reuşit sa `atingă` pentru prima dată cu piciorul Luna (1969), Planetariul destăinuie şi azi misterele greu de pătruns ale cerului. O lume de dincolo de noi, alcatuită din stele, planete, meteori, galaxii şi altele ţi se dezvăluie, dar eşti ajutat să înveţi să călătoreşti printre ele folosindu-te de constelaţii, cele care contribuie la realizarea acestui tablou, `cerul`, care nu a suferit nici o restaurare în ultimii 2000 de ani.
Planetariul din Constanţa a fost primul obiectiv din Complexul Muzeal de Stiinţe ale Naturii în actuala locaţie, în apropierea staţiunii Mamaia.

Parcul Tăbăcăriei

Parcul Tăbăcăriei se întinde pe o suprafata de cca. 100 ha în jurul lacului Tăbăcăriei din Constanța, fiind unul dintre cele mai frumoase parcuri din Dobrogea și printre cele mai mari din țară. Parcul include trei lacuri interioare, pe malurile cărora crește vegetație bogata, aceasta acoperind o mare parte a parcului. Lacurile cuprind insule, peninsule și istmuri ce dau zonei un aspect romantic. Un farmec aparte este dat de multitudinea de poduri și podețe ce facilitează accesul peste zonele cu apă.
Vegetația parcului este formata din specii variate de arbori specifici zonelor lacustre: sălcii, plopi, chiparoși de baltă, stejar roșu, dar si din castani, mesteceni, fagi și magnolii. Minunatele flori din interiorul celor 4 ha ale expoziției permanente „expoflora` vin in completarea numeroasele flori ce alcătuiesc flora spontană a zonei. „expoflora` cuprinde mii de plante din cele mai variate specii. Aici sunt expuse veritabile colecții de plante cum ar fi lalelele, expoziția cuprinzând peste 60 de varietăți de lalele.
În sezonul de vară, puteti face turul parcului în trenuleț. Mica bisericuta din lemn, „sfântul Mina`, se oglindeste si ea pe suprafata lucioasa a apei so da un farmec aparte parcului.
Parcul Tăbăcăriei este locul ideal pentru o gura de aer proaspat, o plimbare placuta sau pentru un picnic.

Insula Ovidiu

Situata in mijlocul Lacului Siutghiol, Insula Ovidius este un petic de pamant de care se leaga numeroase legende. Se spune, de exemplu, ca insula este locul in care a compus poetul latin Ovidiu in timpul exilului sau in Tomis, insa acest lucru nu a fost dovedit. In prezent, pe insula se poate ajunge cu vaporasul sau cu salupa. Pe frumoasa insulita este amenajat un complex turistic si un restarant cu accente rustice, unde se servesc in principal preparate din peste. Insula Ovidius este un loc plin de verdeata si liniste care nu trebuie ratat.

Centru istoric

Aici se află vestigiile arheologice antice (printre care marele edificiu cu mozaic), medievale (temeliile farului zis „Genovez”), precum și cele mai vechi construcții și monumente moderne din oraș (sec. XIX și XX) cum sunt cea mai veche biserică ortodoxă din oraș „Schimbarea la față”, cea mai veche biserică romano-catolică „Sf. Anton de Padova”, cea mai veche geamie „Hünkiyâr Cami”, cea mai veche sinagogă (pe str. C.A.Rosetti, azi părăginită), fosta primărie care adăpostește Muzeul de Istorie și Arheologie, statuia lui Ovidiu, Muzeul de Sculptură „Ion Jalea”, edificiul Cazinoului, Acvariul, „Amiralitatea” (comandamentul forțelor navale) și multe alte mărturii arhitectonice din istoria orașului, din păcate multe în paragină.

Biserica Romano-Catolica Sfantul Anton

Biserica romano-catolica `sfantul anton de padova` este situata in zona istorica a orasului Constanta, aproape de Moscheea Carol I si Catedrala Sfintii Petru si Pavel. Impunatoarea biserica a fost construita intre anii 1935-1936 pe locul unei foste capele romano-catolice. Schitele constructiei au fost intocmite de arhitectul Romano de Simon din Bucuresti, care si-a stabilit ca model lacasurile de cult din nordul Italiei. Edificiul, care domina si astazi peisajul orasului vechi, este construit din caramida rosie, iar din punct de vedere arhitectural se incadreaza in curentul romanic.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța a fost înființat în anul 1878 prin grija primului prefect al administrației românești în Dobrogea: Remus Opreanu și a inspectorului școlar Ion Bănescu. Este unul dintre cele mai bogate muzee din țară. În acesta, sunt expuse piese neolitice din culturile Hamangia și Gumelnița, unelte agricole din perioada sclavagistă, sarcofage datate ca aparținând secolelor I - III, amfore greco-romane, statuete reprezentând zeități grecești și opere de artă. Șarpele Glykon lucrat în marmură albă și colecția de monede gravate cu regii sciți sunt cele mai renumite.

Moscheea Mahmud al II lea (Carol I)

Marea Moschee din Constanța, cunoscută și drept Moscheea Carol, este un lăcaș de cult musulman din Constanța, monument de arhitectură, construit între anii 1910 și 1913.
Moscheea are o frumoasă pictură murală interioară. În interior adăpostește un faimos covor oriental, primit ca donație din partea Turciei. Acesta provine din insula Ada Kaleh și are o vechime de peste 200 de ani. Covorul impresionează prin mărimea sa (9 m x 16 m, în total 144 m²) și prin greutatea sa de peste 490 kg. Acest masiv covor, lucrat de mână în renumitul centru de artizanat Hereke, din Turcia, a fost proprietatea sultanului Abdul Hamid.

Autobuzul etajat

Turul orasului si Statiunea Mamaia la un super pret 5 Ron turul de 2 ore

Activități de agrement în Constanța

Escape room Constanta

Ești încuiat într-o cameră împreună cu prietenii tăi timp de 60 de minute. Scopul este să evadezi! Te simți confuz, te uiți în jur și încerci să găsești soluția evadării…află codurile, descifrează misterele și stabilește un record!
Rămâi blocat? Noi îți oferim indicii pentru a trece mai departe. Idiciile nu îți dau rezolvarea, acestea doar te ghidează pentru a desluși singur misterul.
Echipele sunt formate din 2-6 persoane. Vârsta minimă este de 15 ani pentru echipe formate numai din elevi. Te așteptăm cu prietenii, colegii, familia, pentru a evada!

    Date de contact:
  • Nume: Break The Code - escape room Ct
  • Telefon: 0724 733 000
  • Email: evadeaza@breakthecode.ro
  • Web: www.breakthecode.ro

Poze imprejurimi Constanța

Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța Constanța

Vezi toate unitatile de cazare din Constanța