adaugă o unitate turistică
search
date_range

Localitatea Costinesti

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Costinesti

Costinesti s-a remarcat de-a lungul anilor, ca fiind locul intilnirilor estivale pentru tineri datorita taberelor studentesti organizate aici.

Costinesti-ul a fost si este o statiune pe buzunarul fiecaruia, oferind totodata o multitudine de posibilitati de distractie si de recreere: cluburi cu sali de expozitii, biblioteci, terase, terenuri sportive.

In fiecare an, Costinesti gazduieste o serie de evenimente culturale si de divertisment.

Statiunea Costinesti, denumita si Statiunea Tineretului, se intinde pe o lungime de circa 5 km si este orientata spre est, fiind expusa la soare in tot timpul zilei.
 
Costinesti-ul se bucura de un climat de litoral maritim, cu veri calduroase (in iulie temperaturi peste 27 grade Celsius) si ierni blande (in ianuarie medii termice de 0 garde Celsius).

 Vara predomina zilele senine, iar durata de stralucire a soarelui este de 10 - 12 ore pe zi, ca de altfel pe tot litoralul romanesc.

Nucleul statiunii a fost construit în 1949, cand aici a fost amenajata prima tabara de vacanta pentru elevi in jurul Lacului Costinesti.

Obiective turistice în Costinesti

Obelix

PObeliscul, simbolul statiunii Costineti, a fost inaltat in anul 1970 pe plaja care i-a preluat mai tarziu numele. De-a lungul timpului, Obeliscul a devenit punctul de intalnire al tinerilor si locul in care sunt organizate majoritatea concertelor si evenimentelor estivale din statiune.
In anul 2005 Obeliscul a fost distrus de inundatiile care au provocat pagube in statiune. Deoarece vechiul monument nu mai pute fi recuperat de sub mormanul de pamant si nisip care l-a acoperit, autoritatile locale au hotarat sa ridice un nou Obelisc pe plaja din Costinesti. Astfel ca, un an mai tarziu, a fost inaltat un nou Obelisc. Noul monument este mult mai solid si mai impunator, masurand 18. 5 metri si cantarind in jur de 200 de tone.

Epava Evanghelia

Nava a fost construita pe santirele navale din Belfast, Irlanda si lansata la apa la 28 mai 1942. De-a lungul timpului a purtat nu mai putin de 4 nume: Empire Strength ( pana in 1946 ), Saxon Star ( pana in 1961 ), Redbrook ( pana in 1965 ), E. Evangelia.

Nava Evanghelia a esuat pe 15 oct 1968 din cauza conditiilor meteorologice nevaforabile si a vizibilitatii reduse.
Intr-o noapte, pe timp de furtuna, vasul s-a apropiat foarte mult de mal, capitanul avand convingerea ca se afla in apropierea Portului Constanta.
Cargoul grecesc Evanghelia a esuat la circa 1,5 mile marine in larg de plaja statiunii Costinesti. La un moment dat, carena vasului a ramas blocata intre doua stanci in forma de V.

Evanghelia a fost o nava comerciala greceasca, construita in anii `30, si a apartinut vestitului om de afaceri Aristotel Onassis. Pentru ca recuperarea navei presupunea costuri mult prea mari, ea a fost abandonata, intrand ulterior in patrimoniul statului roman si devenind simbolul Costinestiului.

Astazi, cei care vor sa isi testeze limitele si sa-si incerce curajul pot ajunge la epava fie inot, fie cu o ambarcatiune. De-a lungul timpului, a devenit un adevarat simbol, generand o serie impresionanta de legende referitoare la circumstantele in care fostul cargou a esuat:

- se spune ca…
- ar fi apartinut celebrului si necrutatorului armator grec Aristotel Onasi
- ar fi fost esuata intentionat pentru a se incasa prima de asigurare
- ar fi transportat portocale si ulei de masline
- poate capitan ar fi fost beat crita in noaptea naufragiului.

Schitul Sfanta Elena

Schitul Sfanta Elena din Costinesti, judetul Constanta, este o biserica ortodoxa cu viata de obste.

In urma unui teren de 100 ha donat de mama regelui Mihai, principesa Elena, s-a ridicat o manastire de maici care ulterior, in anul 1930, a devenit manastire de calugari.

Cativa ani mai tarziu manastirea a fost inchisa, ridicandu-se ulterior satul Schitu. Asezamantul a fost reinfiintat in anul 1990.

Hramul bisericii este Sfintii Imparati Constantin si Elena.

Activități de agrement în Costinesti

Echitatie

Oferim cursuri de calarie pentru incepatori si avansati cu antrenor personal.

Cursurile se tin in padocurile din spatele hanului iar pentru plimbari calare se fac excursii cu grupul sau individual pe malul marii si in imprejurimi.

Va stam la dispozitie cu trasuri elegante pentru plimbari in grup de 3 sau 6 persoane. Daca doriti sa invatati sa conduceti atelaje simple (sarete) cu vizitiu, avem o gama variata pentru gustul fiecaruia.

va asteptam pentru o vacanta frumoasa!

    Date de contact:
  • Nume: Adrian
  • Telefon: 0723 472 884
  • Email: edwinaeds@yahoo.com
Plimbare cu avionul ultrausor

Aerodromul Costinesti va pune la dispozitie o plimbare senzationala cu avionul ultrausor deasupra litoralului, Costinesti- Olimp- Neptun.

Durata: 15 minute
Pret -150 lei/persoana.

    Date de contact:
  • Nume: Vasile Adrian
  • Telefon: 0742 212 100
  • Email: vasady13@yahoo.com

Poze imprejurimi Costinesti

Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti Costinesti