Localitatea Cerbăl

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Cerbăl

Cerbăl (în maghiară: Cserbel) este o comună în județul Hunedoara, Transilvania, România, ă din satele Arănieș, Cerbăl (reședința), Feregi, Merișoru de Munte, Poiana Răchițelii, Poienița Tomii, Socet și Ulm.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Cerbăl se ridică la 474 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 665 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (98,95%). Pentru 0,84% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (91,14%), cu o minoritate de penticostali (7,38%). Pentru 0,84% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Surse: https://ro.wikipedia.org/wiki/Comuna_Cerb%C4%83l,_Hunedoara

Obiective turistice în Cerbăl

Biserica de lemn

Cătunul Merișoru de Munte, în care mai locuiesc câteva familii, se numără printre cele mai pitorești așezări din Ținutul Pădurenilor, este un loc unde caii , oile și vacile sunt lăsate libere pe dealurile și pășunile înconjurate de pădure, precum și o zonă unde te mai poți bucura de o plimbare cu trăsura.
În apropiere se află Biserica de lemn, ridicată la sfârșitul secolului al xviii-lea, cu hramul „Cuvioasa Paraschiva”. Nu departe de Merișoru de Munte, mai multe zone întinse de pădure au fost clasate ca rezervaţie naturală, numită „Codrii seculari de pe valea Dobrişoarei şi Prisloapei”.Vezi toate unitatile de cazare din Cerbăl