Descrierea localității și informații utile turiștilor.
Cacica, prin pozitia ei geografica, este deosebit de frumoasa din punct de vedere peisagistic, decorul fiind creat de pasunile si fanetele care se desfasoara pe terenurile plane ale comunei, cat si de padurile de conifere inconjuratoare.
Obiective turistice in zona:
În centrul comunei Cacica poți descoperi biserica romano-catolică Bazilica Adormirea Maicii Domnului, construită acum mai bine de 100 de ani de o importantă comunitate poloneză. Mai ales în august este forfotă mare, de hramul bisericii, când mii de pelerini se adună pentru a sărbători această zi.
De la începutul activităţii sale în Cacica, pr. Jakub Bogdanowicz a sensibilizat populaţia în privinţa cultului deosebit al Mariei. Probabil în anul 1810, cu prilejul sfinţirii primei biserici, a adus copia miraculoasei icoane a Maicii Domnului de la Czestochowa. Chiar de la început, această icoană s-a bucurat de respectul cuvenit, lucru dovedit de faptul că a fost amplasată în altarul central închinat Neprihănitei Zămisliri a Preasfintei Fecioare Maria.
Organizam cele mai ``tari`` jocuri de paintball pe cel mai original teren - vechiile linii de aparare ale austro - ungarilor din Primul Razboi Mondial.
Padure deasa, transee si cazemate, parauri, teren foarte variat, totul ales cu precizie pentru cel mai special cadru de razboi.
Tereizeci de echipamente la cerere dintre care 10 disponibile oricand.
Pentru cereri ce depasesc 10 persoane sau deplasari in alte localitati percepem 50% avans.
Pret: - 0.25 lei bila.
Cu aproximativ 200 de bile se poate juca intr-un ritm constant 2h.
Pentru divertisment s-a amenajat in Cacica un strand cu apa sarata cu toate dotarile necesare pentru plaja, inot si distractie. Avand in vedere ca zona are un mare potential turistic, oameni inspirati au ridicat acolo pensiuni senzationale care pun la dispozitia vizitatorilor servicii de inalta calitate.
Trasee posibil de parcurs pe jos pentru o singura zi sunt:
Cacica - Plesa, sat cu numerosi etnici de origine poloneza (cca 10 km, dus- intors) cu trecerea culmii Calugartita;
Cacica - Manastirea Humorului, sat renumit prin manastirea care ii poarta numele (cca 12 km, dus - intors) cu trecerea culmii Calugarita dar mai spre SE; Cacica - Solonetu Nou - Maidan (cca 10 km), acest traseu ofera peisaje pitoresti si ofera posibilitatea vizitarii bisericii romano - catolice;
Cacica - Solca (16 km) unde se poate vizita manastirea voievodala a lui Stefan Tomsa (1614) si casa - muzeu etnografic.
Plimbarile pe dealurile inverzite ale localitatii pot fi deosebit de placute, iar in padurea Parluca, spre serpentinele drumului de acces spre Gura Humorului, se afla un izvor cu apa feruginoasa, pe care localnicii o folosesc de veacuri in tratarea anemiilor.
Se mai pot parcurge aceste trasee deosebite calare sau pe biciclete, turistii fiind insotiti de persone care cunosc aceste trasee foarte bine.