Dăruim relaxare și satisfacție pentru fiecare familie!
Pensiunea Viorica vă așteaptă cu drag să vă relaxați departe de tumultul cotidian intr-un cadru pitoresc.
Vă punem la dispoziție 6 camere, fiecare cu baie proprie. Fiecare cameră dispune de câte un balcon, de unde se poate admira frumusețea naturală a locului.
Punem la dispoziția clienților noștri toată priceperea acumulată in cei 5 ani de activitate.
Vă considerăm familia noastră și ne bucurăm când alegeți să vă petreceți concediile la noi.
Amplasată într-unul din cele mai înalte puncte ale stațiunii Borșa Maramureș, pensiunea Viorica oferă tuturor oaspeților săi camere curate, spatioase, mobilate recent si cu o panoramă de vis asupra întregului ținut.
Locuri de interes in vecinătate:
Suntem situați de 200m de telegondolă și telecabină. Odată ajunși in vârful Runcul Stiol, puteți vizita Cascada Cailor, ce se află la 20 minute pe un traseu ușor accesibil.
În imediata apropiere a cascadei se află și peșterea haiducului Buftiuc. Legendele spun că haiducii foloseau peșterile din această zonă pentru a-și ascunde comorile.
Pietrosul Rodnei
Dacă te afli în Borșa, atunci îți recomandăm un traseu turistic până la Pietrosu Rodnei, cel mai înalt vârf din Carpații Orientali. Rezervația naturală Pietrosu Rodnei se află în vecinătatea Borșei și iese în evidență prin diversitatea și unicitatea florei și a faunei (motiv pentru care a primit și statutul de Rezervație a Biosferei sub egida unesco).
Lacul Știol
Lacul Știol este un lac glaciar aflat la poalele Vârfului Gârgălău care merită să fie vizitat dacă te afli în concediu în Borșa. Lacul mai poartă numele de Lacul Izvorul Bistriței Aurii pentru că din acest loc izvorăște râul Bistrița și este o sursă pură de energie.
Lacul Iezer
Un alt lac glaciar aflat în împrejurimile Borșei și care este renumit pentru forma sa unică (privit de sus, lacul seamănă cu harta României) este lacul Iezer. În această zonă există peste 300 de specii de plante pe care ar fi bine să nu le ratezi.
Muzeul rădăcinilor
Nu trebuie să pleci din Borșa fără să vizitezi Muzeul rădăcinilor, un loc magic în care Ștefan Grec a adunat peste 100 de rădăcini cu forme ciudate. Fiecare rădăcină are un nume și o poveste care abia așteaptă să fie spune de cel care a descoperit-o.
Biserica din lemn ”Sf. Arhangheși Mihail și Gavril”
Dacă îți dorești liniște și pace, atunci ar fi bine să treci pragul bisericii din lemn din Borșa care datează din anul 1700. Biseria se regăsește pe lista monumentelor istorice și impresionează prin picturile și sculpturile interioare.
Monumentul eroilor Moisei
La intrarea în comuna Moisei, în apropierea Borșei, vei da peste monumentul eroilor Moisei, ridicat în memoria victimelor masacrului din 1944, în care au fost uciși 29 de români. Un lucru interesant este faptul că trebuie să urci 44 de trepte ca să ajungi la monument, numărul scărilor simbolizând de fapt anul tragediei.
Izvoarele cu apă minerală
Borșa este renumită pentru izvoarele cu apă minerală, recomandate pentru tratarea afecțiunilor de stomac și nu numai. Documentele istorice din 1906 atestă faptul că izvorul mineral din galeria Alexandru a vindecat oameni care sufereau de gastrită cronică puternică.
Pârtiile
Am lăsat ce e mai frumos pentru sfârșit. Borșa este o destinație extrem de solicitată de către amatorii sporturilor de iarnă, aici regăsindu-se mai multe pârtii de diferite nivele de dificultate. Așa că, ar fi bine să vizitezi Borșa și în anotimpul rece și să te bucuri de aceste sporturile de iarnă!(...) citește toată descrierea unității expand_more restrânge textul expand_less