adaugă o unitate turistică
search
date_range

Localitatea Bazna

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Bazna

Bazna, asezare saseasca din nordul Sibiului, statiune balneoclimaterica permanenta,  este fovorabila activitatilor turistice si balneare.

Renumita pentu apa bogata in iod si brom care trateaza diferite afectiuni, turistii atat din tara cat si din stainatate aleg sa-si  petreaca sejurul aici.

Mediul inconjurator, prin peisajul pitoresc  indeamna la drumetii cat si la momente de relaxare petrecute in  parcul din statiune.

Bazna este atestata documentar din 1302, iar valoarea curativa a izvoarelor minerale  era cunoscuta înca din secolul al XVIII-lea.

Obiective turistice în Bazna

Baza de tratament Bazna

Premizele infiintarii statiunii incep inca din anul 1671, cand niste ciobani, aprinzand un foc sa se incalzeasca, au descoperit, fara voia lor, zacamantul de gaz natural de la Bazna.

Aceasta intamplare dar si apele minerale descoperite ulterior, au atras atentia oamenilor din Transilvania si din alte locuri.

In ultimii ani statiunea Bazna s-a dezvoltat continuu: au fost construite noi capacitati de cazare, baze de tratament si dotari socio-culturale.

Biserica Evanghelica - Bazna

Biserica dateaza din sec. XV, cu parti romanice din sec. XIII, zid imprejmuitor din sec. XV-XVI. Sunt de asemenea de remarcat orga baroca si o strana din sec. XVI. In clopotnita si in turnul de poarta se afla trei clopote dinainte de Reforma.

Poze imprejurimi Bazna

Bazna Bazna Bazna Bazna Bazna Bazna Bazna Bazna Bazna