adaugă o unitate turistică
search
date_range

Pensiunea Eva din Baia de Fier 3 grade grade grade

comuna Baia de Fier , sat Baia de Fier, str. Sopta, nr. 1289 (la aprox. 2.3 km de centrul loc. Pestera Muierilor)  
​Capacitate: 10 adulți în 5 spații de cazare.
Vreme de poveste....la Pensiunea EVA

Coborând pe Poalele Plaiului, ajungi în zona unde Dumnezeu a așezat liniștea la ea acasă, Zona Șopta, adică locul în care natura este singura care nu vorbește în șoaptă, totul este cuprins de o liniște și simplitate nemaiîntâlnită.
Cătunul Șopta, alcătuit dintr-un grup de paisprezece așezări țărănești, parcă inspirate din zicerile lui Vlahuță: “Noaptea s-a lăsat pe vale și cătunu-i adormit”, î ți oferă posibilitatea de a petrece clipe minunate într-o atmosferă tradițională.
Pensiunea Eva îmbracă straiele țărănești autohtone în ceea ce privește liniștea, curățenia și ceea ce este cel mai important, îmbinarea primirii ospitaliere caracteristice zonei cu bucatele tradiționale care satură gusturile drumețului.
După ce ai străbătut Zona Polovragi, unde cândva dacii liberi ai zonei cântau seara la apus odă Zeului Zamolxis, iar mai târziu conducătorii de neam au poposit între zidurile trainice ale Mănăstirii Polovragi, lăcaș de cultură, rugă și relaxare sufletească de unde zărești minunăția naturii, a Cheilor Oltețului, poți să te retragi pe cărarea drumului pietruit într-un loc plin de viață și energie.
Deși ideea ta, după ce ai vizitat Polovragiul, este să pleci a doua zi către minunata stațiune Rânca aflată la doar 25 de km de pensiune, după prima seară petrecută la noi, când deja ai apucat să servești bucatele tradiționale și să savurezi câteva ulcele de vin seara, în fața șemineului din livingul mare, îți schimbi părerea și vei dori să guști și sarmalele de prânz cu o piftie închegată cu oasele de porc afumate și friptura rumenită în cuptorul de lut din curtea casei vechi.
Micul-dejun tradițional cu brânză, ouă cârnăciori și lapte proaspăt servit pe terasa pensiunii te-au făcut să te decizi că astăzi vei petrece o zi frumoasă tot la noi și vei trage și o fugă să vizitezi un alt monument natural care a scris o parte a istoriei lumii și țării, aflat în Baia de Fier și anume Peștera Muierilor, loc de istorie, aici fiind găsit unul dintre cele mai vechi cranii umane de femeie din lume, având o vechime de peste treizeci de mii de ani, dar nu doar asta a scris istoria Băii, ci și faptul că în Canionul Galbenului pe unde Râul Galbenul și-a croit drumul șerpuind, tot în peșteră, în timpul războaielor, femeile s-au ascuns și natura le-a protejat de cruzimea dușmanilor.
Datorită frumuseților zonei, atât a dealurilor și pădurilor din împrejurimi, cu povești interesante vei rămâne tot la Pensiunea Eva să petreci o a doua noapte de neuitat alături de Dorin, Eva, Ion și Ica la un foc de tabără unde grătarul va împrăștia un miros îmbietor în toată valea și vei asculta doar cântecul greierilor și troscăitul lemnelor în țoța de foc de tabără aprinsă.
Un sirop natural de cireșe, căpșuni, zmeură sau brad, făcut cu apă de munte sau o ulcică de vin rozaliu căpșunică creează o nouă seară de poveste a familiei noastre din care și tu acum faci parte alături de familia și prietenii tăi.
A doua dimineață vei servi o ulcică de lapte sau una de cacao cu lapte împreună cu copiii și un aperitiv țărănesc cu ouă de casă de vei uita cremvurștii obișnuiți și apoi vei urca pe cel mai înalt traseu asfaltat din România, pe Transalpina, la Rânca, unde-ți vei încânta din nou, pentru a suta oară zilele acestea, privirea cu minunățiile montane.
Alături de Dorin, vei vizita stânele ciobanilor din zonă, unde vei servi un bulz ciobănesc sau o jintiță înainte de o tocană de oaie tradițională, apoi spre seară îți vei da seama că timpul petrecut a fost prea scurt și vei dori să vii să stai o săptămână pentru că deja regreți că nu ai apucat să urci cu ATV-ul spre plai la Fântâna rece a Haiducilor, la Crucea lui Ursache din vârful Cheilor Oltețului, la Cetatea Dacică de la Polovragi și multe alte locuri pe care încă nu ai apucat să le vezi.

Oricum, tu vei decide…și EU te aștept prietene să revii pe acasă!
Dorin
(...) citește toată descrierea unității expand_more restrânge textul expand_less

Facilități unitate:

 • check frigider in unitate
 • check TV in living
 • check ATV
 • check internet wireless
 • check internet prin cablu
 • check parcare
 • check gradina/curte
 • check teren de sport
 • check acces la bucatarie
 • check spalatorie
 • check terasa
 • check ferma proprie
 • check foisor in curte
 • check gratar/barbeque
 • check living
 • check sala de mese
 • check semineu
 • check livada
 • check loc amenajat de joaca
 • check închirieri biciclete

Facilități camere:

 • check internet in camera
 • check incalzire centrala
 • check baie in camera
 • check camera cu TV

Descrierea şi facilităţile sunt conforme cu realitatea? 0 voturi thumb_up thumb_down 0 voturi
CONTACT UNITATE
Receptie
vezi numerele de telefon

După acceptarea telefonică a rezervării, completează formularul online SOLICITĂ CAZARE, chiar dacă ți se transmite că nu mai este necesar. Rezervarea prin formular îți dă dreptul de a scrie o recenzie la sfârșitul sejurului, iar hotelierul va fi motivat să-ți ofere o ședere mai plăcută.


Procedura de rezervare

 1. Completați formularul SOLICITĂ CAZARE, chiar dacă ați rezervat prin telefon, pentru a evita orice neînțelegeri ulterioare privind data sosirii, data plecării şi numărul de camere. Veți primi o copie a cererii de rezervare și acceptul hotelierului pe email.
 2. Insistați să plătiți avans la rezervare! Avansul reprezintă o garanție, și a dvs. și a hotelierului, că celalalt își va respecta promisiunea (număr de camere, număr de nopți și perioada). În cazul în care unul dintre cei doi nu-și respectă promisiunea, avansul îl compensează pe celalalt. Avansul este nereturnabil dacă dvs. nu vă țineți promisiunea însă vă asigură că hotelierul va reține camerele solicitate, în perioada solicitată. Notați pe documentul de plată datele sejurului, numele unității și localitatea,