Localitatea Arcus

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Arcus

Satul Arcus se situeaza intr-o vale formata din unirea celor doua parauri: Gelye si Arkos, de unde vine si numele satului Arcus, existand atunci santuri mari in acea zona. Exista separat satul Bedohaza dincolo de Olt si satul Pincehely care in timpul jefuirilor de catre tatari s-au unit datorita faptului ca locuitorii celor doua sate au fugit in zona de vale a satului de azi, unde exista inca din anul 1332 satul numit Arkos; cele 3 sate unite purtand in continuare numele de Arkos.

Atractiile localitatii Arcus  sunt biserica fortificata construita in anii 1600 si muzeul etnografic cu un bogat material, asezat  in bastionul cetatuii. 

Tot aici se afla si castelul baronului Szentkereszty construit in ani 1800 si parcul dendrologic, pe care in anii1980 a fost aranjat si mobilat pentru  familia Ceausescu. In prezent e centru de cultura. Sunt deschise vizitatorilor dormitoarele cuplului Ceausescu.

In localitate se poate calarii, pescui, se pot vizita gospodarii traditionale taranesti, se pot face excursii in padure, sau excursii de o zi la Lacul Sf. AnaVezi toate unitatile de cazare din Arcus