Valiug Crivaia. Turism Valiug Crivaia
path
Caută cazare în:
pixel
box
Valiug Crivaia:
Cazare Valiug Crivaia
Restaurante Valiug Crivaia
Sali de conferinta Valiug Crivaia
box
pixel
box
Despre Valiug Crivaia:
Despre Valiug Crivaia
Obiective turistice Valiug Crivaia
Evenimente turistice si agrement Valiug Crivaia
Poze Valiug Crivaia
Harta Valiug Crivaia

Paște 2018 Valiug Crivaia
Crăciun 2017 Valiug Crivaia
Revelion 2018 Valiug Crivaia
box
pixel
box
Cazare judetul Caras Severin:
Cazare Baile Herculane
Cazare Bazias
Cazare Berzasca
Cazare Bozovici
Cazare Brebu Nou
Cazare Caransebes
Cazare Ciclova
Cazare Coronini
Cazare Dognecea
Cazare Eftimie Murgu
Cazare Glimboca
Cazare Gornea
Cazare Macesti
Cazare Mehadia
Cazare Moldova Noua
Cazare Muntele Mic
Cazare Oravita
Cazare Otelu Rosu
Cazare Pecinisca
Cazare Poiana Marului Caras Severin
Cazare Pojejena
Cazare Prigor
Cazare Resita
Cazare Sasca Montana
Cazare Sat Batran
Cazare Sat Paltinis
Cazare Secu
Cazare Secu
Cazare Semenic
Cazare Sichevița
Cazare Stancilova
Cazare Turnu Ruieni
Cazare Valea Bolvasnita
Cazare Valiug Crivaia
Cazare Zavoi

box

Despre Valiug

Crivaia este situata în sud – estul Banatului, la o altitudine de 650 m, la poalele masivului Semenic (apartinatori ai lantului muntos Carpatii Occidentali), la 30 km de municipiul Resita, judetul Caras-severin. Este o locatie inclusa administrativ in localitatea Valiug.

Ascunsa de mai bine de 200 ani in mijlocul padurilor bogate, asezarea este de un pitoresc spectaculos in muntosii banateni. De asemenea, este o zona renumita atat pentru implicatiile pozitive asupra sanatatii (afectiuni precum cele endocrine si respiratorii, dar si nevrozele astenice), cat si pentru atractiile turistice in lunile de vara si de iarna.

Sa pasim acum pentru cateva momente in imprejurimi pentru a cunoaste minunatiile acestui loc atat de diferit de agitatia urbana.

Triunghiul format de lacurile de acumulare Trei Ape, Gozna si Secu, avand in centru statiunea Semenic, reprezinta un element care nu poate trece neobservat de catre peregrinii indragostiti de natura. Pe langa acestea, perimetrul din jurul acestei asezarii abunda in paduri, lacuri si pesteri parca virgine prin frumusetea lor naturala: Valiug, 3 Ape, Pestera Gaura Turcului, Pestera Comarnic, Cheile Carasului, izvoarele Nerei.

Clima temperat – continentala cu influente oarecum mediteraneene, cu veri calduroase, ierni lungi si cu multa zapada, ofera deschidere mare sporturilor specifice anotimpului cald, dar si rece.

Fauna si flora nu sunt mai prejos de frumusetea locurilor. Un peisaj extraordinar il confera padurile de conifere, fag, carpen si stejar. In mijlocul acestora, lumea animala freamata de o multime de specii: pasari (vulturi, ulii, sturzi, mierle, gaite), pesti (pastravi indigeni, pastravi curcubeu), reptile (serpi de casa si de alun, gusterul), mamifere (veverite, mistreti, caprioare, lupi, vulpi).

Ca sa poti vizita toate locurile puse la dispozitia turistului de catre faimosul munte Semenic, ai nevoie de cateva zile, deoarece asezarile se afla pe mai multi versanti, iar caile de acces nu pot fi toate strabatute in pas vioi. In ajutorul tau vine posibilitatea de a inchiria vara biciclete si Atv-uri (disponibile si pentru copii), barci, hidrobiciclete, iar iarna schiuri, snowboarduri, saniute etc.

Statiunea cu imprejurimile ei reprezinta o lucrare monumentala a naturii care lasa urme adanci in mintea si sufletul oamenilor.