search
date_range

Localitatea Valea Doftanei

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Valea Doftanei

Valea Doftanei ofera linistea si echilibrul naturii. O zona frumoasa, nepoluata, linistita, in care ai impresia – din anumite puncte de vedere – ca timpul a stat in loc.

Oamenii te saluta, iti dau o mana de ajutor la nevoie, fara a te cunoaste; asfatul incins si murdar din oras este inlocuit cu un covor de un verde atat de intes incat pare ireal; mirosul gazelor de esapament este inlocuit cu mireasma incinsa a fanului proaspat cosit ce se usuca sub razele arzatoare ale soarelui; noaptea stelele stralucesc pe cer atat de aproape incat ai impresia ca daca te vei ridica pe varfuri, le poti atinge.

Valea Doftanei ofera tihna, linistea si peisajul reconfortant al muntelui. Un concediu, sau macar un sfarsit de saptamana petrecut aici, va oferi o alta perspectiva a ceea ce inseamna vacanta la munte si ospitalitatea.

Obiective turistice în Valea Doftanei

Barajul Paltinu

Cheile Doftanei

Cheile Doftanei - situate in apropierea Lacului Paltinul, ofera o priveliste deosebita, asemanatoare cu cea de la Cheile Bicazului.

Rezervatia de brad natural "Glodeasa"

Rezervatia de brad natural "Glodeasa" (peste 200 de ani) este casa multor specii de flori precum si a animaleor salbatice: veverite, vulpi, porci mistreti, ursi.

Ruinele Bisericii vechi din satul Traisteni

Lacul Paltinoasa

Lacul Paltinu este un lac de acumulare pentru apa potabila, intins pe o lugime de 3 km, oferind o priveliste incantatoare.
Ambele maluri ofera conditii prielnice pentru asezarea unor campinguri pitoresti si case de vacanta.

Este asezat intr-o zona montana pitoreasca in bazinul Doftana, iar in apropriere se gaseste raul Doftana, la confluenta cu Paraul Paltinoasa si Secaria.

Situat la o altitudine de 650 m lacul Paltinoasa ocupa o suprafata de 215 ha.