Sinaia 2017 | Statiunea Sinaia
path
Caută cazare în:
pixel
box
Sinaia:
Cazare Sinaia
Restaurante Sinaia
Sali de conferinta Sinaia
box
pixel
box
Despre Sinaia:
Despre Sinaia
Obiective turistice Sinaia
Evenimente turistice si agrement Sinaia
Poze Sinaia
Harta Sinaia

Paște 2018 Sinaia
Crăciun 2017 Sinaia
Revelion 2018 Sinaia
box
pixel
box
Cazare judetul Prahova:
Cazare Adunati
Cazare Alunis
Cazare Azuga
Cazare Baicoi
Cazare Banesti
Cazare Barcanesti
Cazare Blejoi
Cazare Boldesti Scaeni
Cazare Brazi
Cazare Breaza
Cazare Brebu
Cazare Bucov
Cazare Busteni
Cazare Campina
Cazare Cerasu
Cazare Cheia
Cazare Comarnic
Cazare Cornu
Cazare Drajna
Cazare Dumbravesti
Cazare Magureni
Cazare Pacureti
Cazare Paulesti
Cazare Ploiesti
Cazare Poiana Campina
Cazare Poiana Tapului
Cazare Provita de Sus
Cazare Seciu
Cazare Sinaia
Cazare Slanic Prahova
Cazare Soimari
Cazare Sotrile
Cazare Stefesti
Cazare Surani
Cazare Talea
Cazare Tatarani
Cazare Telega
Cazare Valea Calugareasca
Cazare Valea Doftanei
Cazare Valenii de Munte
Cazare Zahanaua

box

Despre Sinaia

Situata pe Valea Prahovei, in plina zona carpatica, la poalele muntilor Varful cu Dor, Furnica si Piatra Arsa, Sinaia este supranumita si Perla Carpatilor pentru peisajele superbe si pentru conditiile deosebite de practicare a sporturilor de iarna.

Bucegii, situati la vest, ca un urias “scut de paza” al asezarii, domina Sinaia printr-un abrupt de peste 1000 m. In est, Muntii Garbova isi intind spinarile catre sud, inaitand pana la Izvorului lui Bogdan, in apropierea vestitelor si, altadata, temutelor “Oratii”. Cele doua masive muntoase, Bucegii si Garbova, “ocrotesc” localitatea, de-o parte si de alta, pe o lungime de peste 9 km.

Sinaia este una din cele mai importante statiuni de odihna din tara, furnizand cele mai bune conditii de petreecere a timpului liber dar si de tratament, in toate anotimpurile anului, pentru oameni de toate varstele. Are un climat subalpin, cu veri racoroase  si cu ierni nu foarte friguroase pentru o statiune montana. Stratul de zapada cazut iarna persista de la sfasitul lui septembrie pana la sfarsitul lui martie.

Toate partiile din statiunea Sinaia sunt deservite de transport pe cablu (teleschi/telescaun) accesibile cu telecabina Sinaia-Cota 1400-Cota 2000.

Numeroase poteci marcate, soseaua moderna, cu acces auto pana la Cota 1.400, teleferic (dat in folosinta in 1971), cu cabine de 35 de locuri (Sinaia - Cota 1.400) si de 28 de locuri (Cota 1.400 - cabana Varful cu Dor, alfata la 2.000 m altitudine) si telescaunul Cota 1.400 - Varful cu Dor, asigura legaturile intre zona centrala a orasului si platoul Muntilor Bucegi. Sinaia este practic punct de plecare spre cabanele Muntilor Bucegi (Cota 1.500 m; Varful cu Dor - 2.000 m altitudine; Cuibul Dorului - 1.200 m; Babele - 2.206 m; Omu - 2.505 m; Padina - 1.525 m ; Piatra Arsa - 1.950 m, Pestera - 1.610 m) si ale Muntilor Baiului (Piscul Cainelui - 950 m etc.).

In prezent, Sinaia este un important centru turistic si de desfasurare a unor conferinte internationale si nationale; exista amenajari speciale destinate practicarii sporturilor de iarna: pista de bob cu o lungime de 1.500 m (13 viraje si 132 m diferenta de nivel), partii de schi de diferite grade de dificultate (Carp - 2.500 m, dificila; Papagal - 2.140 m, dificila ; Turistica - 2.800 m, medie etc.), partii pentru sanius etc.

Localitatea Sinaia apare mentionata documentar, prima oara, in 1690, cand in preajma Manastirii Sinaia (1690-1695), pentru paza sa, au fost intemeiate primele locuinte ale unor scutelnici, care apoi au format o populatie stabila. Initial, satul s-a numit Izvorul, iar din 1874 poarta denumirea actuala. Declarat oras in 1880 cand localitatea a devenit resedinta de vara a regelui Carol I.