Motel Hanul Vestem Sibiu - TURIST INFO .ro

Motel Hanul Vestem din Sibiu

Sibiu, Dumbrava Sibiului - Muzeul Ast  
Despre Motel Hanul Vestem
Mai multe imagini
picpicpicpicpicpicpicpic
8 recenzii

Hanul este un loc perfect pentru cei care iubesc natura, linistea si vor sa evadeze din agitatia orasului. Locul te poarta in trecut, in vremuri demult apuse, dar atat de prezente prin decorul camerelor. `Carciuma din batrani` (apartine tot de han) amplasata in interiorul Muzeului Satului, iti ofera o alta oaza de liniste si relaxare, mancare foarte buna si servicii pe masura. Acolo parca ...

... citeste mai mult

Hanul Vestem se afla la 3 km de Sibiu, in padurea Dumbrava in imediata apropiere a Muzeului Satului.

Hanul Vestem judetul Sibiu a fost construit la sfarsitul secolului al Xix-lea pe drumul national la 15 Km de Sibiu si la 5 Km de Vestem si Talmaciu.

Monumentul completeaza in mod fericit tipologia edificiilor de acest gen de pe teritoriul tarii noastre, in muzeul in aer liber. Construit integral din barne de lemn, pe un soclu de caramida, hanul are 20 incaperi, dispuse la subsol, parter si etaj cu destinatii diferite: la subsol erau o carmangerie cu abator, o afumatoare si o instalatie de preparare a produselor din carne la gratar, o popicarie si o brutarie (cu un cuptor avand o capacitate de coacere de 80 de paini simultan). La parter erau situate bucataria, sala de mese si camerele de locuit ale hangiului si ale personalului care servea clientii, iar la etaj erau camerele oferite spre inchiriere drumetilor care poposeau la acest han, in realitatte, precursorul complexelor economice si comerciale de astazi.

Atat parterul cat si etajul prezinta cate o prispa si stalpi impodobiti. Balconul, iesit in afara din linia prispei, are acoperisul sprijinit pe stalpi si legat de cel general al casei. Una din scarile de acces la etaj, formata din trepte de stejar, este asezata in partea din fata a constructiei, in interiorul prispei, cealalta fiind in partea din spate a constructiei, in capatul holului.

Prin reconstructia acestui monument, incadrat in sectorul tematic 'edificii de utilitate public-sociala' (inaugurat dupa 1990), se asigura, pe de o parte, dezvoltarea muzeului conform proiectului sau tematic, iar pe de alta parte suplimentarea serviciilor oferite publicului. Nu lipsit de importanta este faptul ca, pe langa posibilitatea de a gusta din bucatele traditionale romanesti, unitatea transferata va oferi si sansa de a inopta aici, ambele servicii intr-un décor ce aminteste de civilizatia romaneasca de acum 150 de ani.

Va asteptam!


FACILITĂȚI UNITATE:
barbar
frigider in unitatefrigider in unitate
gradina/curtegradina/curte
internet prin cabluinternet prin cablu
internet wirelessinternet wireless
parcareparcare
plata cu cardulplata cu cardul
restaurantrestaurant
sala de conferintesala de conferinte
sala de mesesala de mese
sanie trasa de caisanie trasa de cai
terasaterasa
TV in livingTV in living
FACILITĂȚI CAMERE:
baie in camerabaie in camera
camera cu TVcamera cu TV
incalzire centralaincalzire centrala
internet in camerainternet in camera
telefon in cameratelefon in camera
0 voturi 0 voturi
Descrierea şi facilităţile sunt conforme cu realitatea?
Capacitate totală: 43 adulți în 19 spații de cazare.

PROCEDURA DE REZERVARE
  1. Completați formularul SOLICITĂ CAZARE, chiar dacă ați rezervat prin telefon, pentru a evita orice neînțelegeri ulterioare privind data sosirii, data plecării şi numărul de camere. Veți primi o copie a cererii de rezervare și acceptul hotelierului pe email.
  2. Insistați să plătiți avans la rezervare! Avansul reprezintă o garanție, și a dvs. și a hotelierului, că celalalt își va respecta promisiunea (număr de camere, număr de nopți și perioada). În cazul în care unul dintre cei doi nu-și respectă promisiunea, avansul îl compensează pe celalalt. Avansul este nereturnabil dacă dvs. nu vă țineți promisiunea însă vă asigură că hotelierul va reține camerele solicitate, în perioada solicitată. Notați pe documentul de plată datele sejurului, numele unității și localitatea,

CONTACT
Receptie
0269 *** ***
vezi numerele de telefon
Solicită cazare