Cabana Papusa Rucar - TURIST INFO .ro

Cabana Papusa din Rucar

comuna Rucar, sat Rucăr, str. Rausorului, nr. 15  
Despre Cabana Papusa
Mai multe imagini
picpicpicpicpicpicpicpic
Muntenia, provincie istorică a României, găzduieşte în judeţul Argeş o comună devenită deja faimoasă atât prin istoria locului, cât şi prin pitorescul ei. Rucăr este o localitate cu vechi tradiţii în creşterea animalelor pentru lapte, devenind un etalon în ceea ce priveşte fabricarea brânzeturilor din cele mai vechi timpuri. Imortalizat şi în tablourile pictorului naţional Nicolae Grigorescu, Rucăr este localitatea care dă numele unuia dintre cele mai savuroase şi apetisante caşcavaluri. Bogat în esenţă, păstrează în fiecare felie mireasma florilor de câmp care îţi fixează parcă în minte gustul sublim şi rafinat al caşcavalului autentic românesc.
Cabana Muntele Papusa situata la 8 Km de centrul comunei Rucar, pe malul Rausorului, va ofera cazare intr-un cadru montan deosebit, la poalele m-tilor Papusa, departe de zgomotul soselelor, inconjurata de ape curgatoare si repezi.
Aerul, linistea, frumusetea peisajelor inconjuratoare si traditiile acestor locuri fac zona Rucar-ului o destinatie de vacanta ideala pentru odihna si relaxare. Aceasta zona este un izvor nesecat de istorie, etnografie,traditii si obiceiuri, una dintre cele mai frumoase si pitoresti zone turistice din tara, fascinand privitorul cu peisajele lui mirifice. Un concediu în Rucăr Argeş poate fi prilej de drumeţie în cheile Dâmboviţei, pe potecile versantului sudic al Pietrei Craiului, în Munţii Leaota; se pot face excursii în peştera Dâmbovicioarei, la schitul Dragoslavele, se poate vizita barajul Pecineagu. Asta, dacă turiştii nu optează pentru o partidă de pescuit, pentru târgurile locale, în căutare de caşcaval de Rucăr, fructe de pădure, ţuică de Muscel, sau dacă nu vor să lenevească în pădurile din împrejurimi.

Loc incarcat de istorie, Rucarul este depozitar peste vremi ale multor ispravi legendare, martor veridic dar si participant direct la fapte si evenimente cardinale din istoria tarii. Nu doar loc de trecere al multor osti si voievozii ci si camp de batalii de care depindea neatranarea tarii, Rucarul a fost, datorita pozitiei sale geografice privilegiate de fostificatie naturala si loc de intersectare a unor cai comerciale or de curierat diplomatic dar si resedinta vremelnica a domnitoruli Vlad Tepes, sau in vremurile dincoace, capitala guvernului revolutonar provizoriu de la 1848 timp de aproape o vara si refugiat aici dupa intrarea trupelor otomane in Bucuresti. Mai inati punct vamal pe drumul commercial ce lega spatial dintre Dunare si carpati de regiunea intracarpatica a Transilvaniei si , mai departe, de centrul si nordul Europei(vechiul drum al Lipscai si al Hansei Medievale germane trebuie sa fi avut ramificatii pentru gasirea de debuseuri si in aceasta zona) , mai apoi furnizor de osteni in cadrul”oastei celei mari” a diferitilor voievozi munteni, incepand cu Seneslau, continund cu Basarab Intemeietorul, cu Mireca cel Batran, Vlad Tepes si Mihai Viteazul Rucarul a fost parte integranta a decorului istoric unde se proiectau scene al caror “fir rosu” l-au constituit atributele esentiale ale neamului romanesc: de la rabdarea proverbiala prin implicarea fara tagada pana la savarsirea sacrificiului suprem, reclamate toate de o viziune lucida asupra destinulu istoric national, de simtul ancestral de dreptate si libertate, de vocatia pentru solidaritate, credinta crestina si echitate sociala.FACILITĂȚI UNITATE:
acces la bucatarieacces la bucatarie
barbar
foisor in curtefoisor in curte
frigider in unitatefrigider in unitate
gradina/curtegradina/curte
gratar/barbequegratar/barbeque
livingliving
loc amenajat de joacaloc amenajat de joaca
parcareparcare
râu în curterâu în curte
restaurantrestaurant
sala de conferintesala de conferinte
sala de mesesala de mese
sanie trasa de caisanie trasa de cai
seif la receptieseif la receptie
semineusemineu
spalatoriespalatorie
terasaterasa
TV in livingTV in living
FACILITĂȚI CAMERE:
baie pe holbaie pe hol
camera cu TVcamera cu TV
camere cu balconcamere cu balcon
incalzire centralaincalzire centrala
0 voturi 0 voturi
Descrierea şi facilităţile sunt conforme cu realitatea?
Capacitate totală: 16 adulți și 2 copii în 8 spații de cazare.

PROCEDURA DE REZERVARE
  1. Completați formularul SOLICITĂ CAZARE, chiar dacă ați rezervat prin telefon, pentru a evita orice neînțelegeri ulterioare privind data sosirii, data plecării şi numărul de camere. Veți primi o copie a cererii de rezervare și acceptul hotelierului pe email.
  2. Insistați să plătiți avans la rezervare! Avansul reprezintă o garanție, și a dvs. și a hotelierului, că celalalt își va respecta promisiunea (număr de camere, număr de nopți și perioada). În cazul în care unul dintre cei doi nu-și respectă promisiunea, avansul îl compensează pe celalalt. Avansul este nereturnabil dacă dvs. nu vă țineți promisiunea însă vă asigură că hotelierul va reține camerele solicitate, în perioada solicitată. Notați pe documentul de plată datele sejurului, numele unității și localitatea,

CONTACT
Valimareanu Gabi
0742 *** ***
vezi numerele de telefon
Solicită cazare