Cabana Manu Rosia Montana - TURIST INFO .ro

Cabana Manu din Rosia Montana

Rosia Montana, str. Principala, nr. 421 A  
Despre Cabana Manu
Mai multe imagini
picpicpicpicpicpicpicpic
Nota 9.6/10
20 recenzii

Linistea din jur, amabilitatea deosebita a gazdelor, zona extrem de frumoasa.

... citeste mai mult

Localitatea are o existenta milenara, aceasta fiind cunoscuta inainte de a fi cucerita Dacia. Existenta sa este strans legata de exploatarea materialelor pretioase din Europa.
Rosia Montana este o localitate miniera din Muntii Apuseni, judetul Alba. Mai exact, este amplasta in Valea Rosiei, strabatuta de raul Rosia.

La inceput a fost cunoscuta sub numele de Alburnus Maior.

De-a lungul timpului, descoperiile arheologice au scos la iveala: locuinte, morminte, galerii miniere, unelte pentru minerit, inscriptii in limba greaca si table de ceara.

Rosia Montana este o localitate raspandita pe versantii vaii Rosiei, nume capatat datorita culorii rosiatice a apei din cauza continutului ridicat in oxizi de fier. Situata la o altitudine de aproximativ 800 m, in valea Rosiei se imbina culmile domoale ale dealurilor premontane cu masivele muntoase inalte pe care se mai pot vedea urme ale exploatarii indelungate.

Muntii sunt acoperiti de paduri, pasuni sau fanete dand aspectul specific Muntilor Apuseni. O caracteristica unica a peisajului este prezenta nenumaratelor lacuri artificiale numite 'tauri'. Aceste lacuri au fost creeate initial pentru a folosi activitatii miniere iar astazi folosesc in scopuri de agrement. Exista in aceasta localitate peste 105 tauri, lacuri sau stavilare (tarina, Taul cel Mare, Anghel, Brazi, Corna etc. ) rezultat al activitatii miniere.

In apropierea Rosiei Montane se afla doua formatiuni geologice unice declarate monumente ale naturii: Piatra Corbului si Piatra Despicata.

Piatra Corbului este situata pe Dealul Carnic la o altitudine de aproximativ 950 m iar Piatra Despicata se afla intre Dealul Carnic si Dealul Cetatii.

Va punem la dispozitie :

- 12 camere :

- 5 camere cu pat matrimonial si unu pat de o persoana,

- 3 camere cu pat matrimonial,

- 4 camere cu trei paturi de o persoana,

- bar,

- restaurant,

- terasa

- curte spatioasa,


FACILITĂȚI UNITATE:
barbar
foisor in curtefoisor in curte
frigider in unitatefrigider in unitate
gradina/curtegradina/curte
gratar/barbequegratar/barbeque
livingliving
parcareparcare
restaurantrestaurant
sala de mesesala de mese
se accepta animalese accepta animale
terasaterasa
FACILITĂȚI CAMERE:
baie cu cadabaie cu cada
baie in camerabaie in camera
camera cu TVcamera cu TV
camere cu balconcamere cu balcon
incalzire centralaincalzire centrala
internet in camerainternet in camera
0 voturi 0 voturi
Descrierea şi facilităţile sunt conforme cu realitatea?
Capacitate totală: 28 adulți în 12 spații de cazare.

Tarife valabile în perioada 05.05.2017 - 20.12.2017

fa o rezervare online

* Toate prețurile sunt valabile pentru o singură noapte de cazare și sunt finale
0 voturi 0 voturi
Prețurile afișate sunt cele comunicate la telefon?
PROCEDURA DE REZERVARE
  1. Completați formularul SOLICITĂ CAZARE, chiar dacă ați rezervat prin telefon, pentru a evita orice neînțelegeri ulterioare privind data sosirii, data plecării şi numărul de camere. Veți primi o copie a cererii de rezervare și acceptul hotelierului pe email.
  2. Insistați să plătiți avans la rezervare! Avansul reprezintă o garanție, și a dvs. și a hotelierului, că celalalt își va respecta promisiunea (număr de camere, număr de nopți și perioada). În cazul în care unul dintre cei doi nu-și respectă promisiunea, avansul îl compensează pe celalalt. Avansul este nereturnabil dacă dvs. nu vă țineți promisiunea însă vă asigură că hotelierul va reține camerele solicitate, în perioada solicitată. Notați pe documentul de plată datele sejurului, numele unității și localitatea,

CONTACT
Manuela Bolog
0746 *** ***
vezi numărul de telefon
Solicită cazare